Kurcze dubluję posty za co przepraszam :
Dokładnie w Kompletnym wykazie pojazdu WE we świadectwa zgodności z homologacją e11*2007/46*0018*09
Pod pozycją : Achsen und Radaufhangung jest wpisany rozmiar.
Poniżej pozycja : Radkombination jest wpis KEINE ALTERNATIVE
U mnie jest jasno zakreślone - tylko ten rozmiar jest dostępny dla tego VIN-u
Na podstawie tego papierka, można zarejestrować nowy pojazd, określić jego emisję spalin, wydać dowód rejestracyjny i tak dalej.
Muszę wystąpić o prośbę o zmianę tego nieszczęsliwego wpisu do Toyoty w Niemczech, a do tego czasu podkładają papier, że zmieniają Ci koła na twoje żadanie sprzeczne z treścią tego świstka.
@Tomery : jeżeli będziesz miał papiery na to jak opisujesz oraz auto Ci zarejestrują to wiadomo, że nic Ci nie zrobią. Mało tego, podejrzewam, że nawet jak Ci najdzie ochota zarejestrować w Niemczech to będziesz miał to samo co w polskich. Nic nie zmienią. Jak ja przerejestruję to przecież wpisują dane Brif (duzy dowód ) lub jak jest nowy z tego właśnie świadectwa.
Nie da się tego prosto zmienić. Jest adnotacja - koniec, kropka.
Przekopałem internet i niestety moje auto nie ma prawa posiadać 16 calowe koła. Po przekopaniu dokumentacji oraz w necie pojazd rejestrowany pod nazwą kodową AHX 00046 / 5013 dopuszczony do ruchu na podstawie homologacji e11*2007/46*0018*09 nie ma prawa poruszać się na kołach mniejszych niż 17 cale. Czyli w Niemczech nie dopuścili tych mniejszych kół lub jeszcze nie. Info dostępne w Goggle

i znowu lipa