Autor Wątek: AURIS HYBRID 2016  (Przeczytany 63937 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
Odp: AURIS HYBRID 2016
« Odpowiedź #105 dnia: 21 Grudnia 2016, 11:07:31 »
A możesz zrobić zdjęcie tych wżerów?  Tylne tarcze to chyba w ogóle pracują jak w każdym aucie bo odzysk jest tylko na przedniej osi?  To raczej wygląda na problem z jakością dostawcy - wiadomo od kogo te tarcze?

Offline DominikNiewir

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #106 dnia: 21 Grudnia 2016, 11:25:23 »
Nie wiem czy uda mi jeszcze zrobić zdjęcia. Tarcze nie wiem jakiej firmy. Oryginalne założone przez fabrykę.

Offline RAV73

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #107 dnia: 21 Grudnia 2016, 21:34:45 »
Nie wiem czy uda mi jeszcze zrobić zdjęcia. Tarcze nie wiem jakiej firmy. Oryginalne założone przez fabrykę.
Poproś o stare - wymienione tarcze dla potomnych.

Offline jedras

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: 08 Stycznia 2017, 20:49:51 »
Mam ten sam problem z tarciem tylu. Molestowałem Aso ale twierdzą, że nie ma wytycznych z Toyota Polska na wymianę tarcz i klocków więc nie wymieniaja. Problem ten jest podobno typowy dla hybryd z powodu odzyskiwania energi i tył ledwo hamuje. U mnie te tarcie pojawiło się przy 25 tys przebiegu jak sypneli solą i tarcze zaczeły się utleniać-rdza. Możliwe, że fabryczne tarcze są słabej jakości i rdzewieją szybko. Rozwiązaniem moga być tarcze o lepszym składzie metalowym chyba mniej siarki. Kiedys w t25 zakładałem tarcze ate i rdza niechętnie je brała.
A propos wygłuszenia aurisa. Czy ktoś wygłuszał już drzwi i czy dało to jakiś efekt czy rdzwi ta mało i trzeba wygłuszać z podłogą. Przy 120 km/h głośno się robi nawet na kołach 16 ale oponach zimowych. W zasadzie na oponach letnich fabrycznych conti2 nie było dużo ciszej.
Czy zdaża sie Wam, że przy tych mrozach lusterka zewnetrzne rozkładają się o 180 stopni i nie zatrzymują się w standartowym położeniu? Jak postoi w garażu ogrzewanym lusterka działają prawidłowo.

Offline kuncy7

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: 09 Stycznia 2017, 19:25:14 »
Czy zdaża sie Wam, że przy tych mrozach lusterka zewnetrzne rozkładają się o 180 stopni i nie zatrzymują się w standartowym położeniu? Jak postoi w garażu ogrzewanym lusterka działają prawidłowo.

U mnie tylko prawe tak robi. Lewe wymienione na gwarancji, bo tak samo z siebie (prawie) odpadło.

Offline coolicz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #110 dnia: 10 Stycznia 2017, 08:56:11 »
Mam ten sam problem z tarciem tylu. Molestowałem Aso ale twierdzą, że nie ma wytycznych z Toyota Polska na wymianę tarcz i klocków więc nie wymieniaja. Problem ten jest podobno typowy dla hybryd z powodu odzyskiwania energi i tył ledwo hamuje. U mnie te tarcie pojawiło się przy 25 tys przebiegu jak sypneli solą i tarcze zaczeły się utleniać-rdza. Możliwe, że fabryczne tarcze są słabej jakości i rdzewieją szybko. Rozwiązaniem moga być tarcze o lepszym składzie metalowym chyba mniej siarki. Kiedys w t25 zakładałem tarcze ate i rdza niechętnie je brała.
A propos wygłuszenia aurisa. Czy ktoś wygłuszał już drzwi i czy dało to jakiś efekt czy rdzwi ta mało i trzeba wygłuszać z podłogą. Przy 120 km/h głośno się robi nawet na kołach 16 ale oponach zimowych. W zasadzie na oponach letnich fabrycznych conti2 nie było dużo ciszej.
Dokładnie wczoraj to zaobserwowałem pierwszy raz u siebie (w obu lusterkach). Strasznie wkurzające. Włączyłem ogrzewanie lusterek i po jakimś czasie wróciło do normy. Dziś rano po nocy w garażu również bez problemów.

Offline karimoczo

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: `23 Corolla2.0
« Odpowiedź #111 dnia: 10 Stycznia 2017, 13:55:26 »
Ja u siebie wyłączam składanie lusterek na okres zimowy. Przy niskich temperaturach podczas ich składania/rozkładania występowały dziwne dźwięki i trzeszczenie.

Offline Manekm7

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #112 dnia: 10 Stycznia 2017, 14:14:17 »
A jak można wyłączyć składanie lusterek?

Offline piodi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #113 dnia: 10 Stycznia 2017, 14:40:50 »
Też bardzo chętnie się dowiem jak wyłączyć automatyczne składanie lusterek. Przy okazji przeglądu w ASO poprosiłem o wyłączenie automatycznego składania, odpowiedzieli mi że nie da się :/

Offline qz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: 10 Stycznia 2017, 14:47:34 »
Instrukcja obsługi, strona 179.

Moje spalanie:

Offline piodi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #115 dnia: 10 Stycznia 2017, 17:00:03 »
Dzięki wielkie, moja instrukcja "Podręcznik użytkownika" ma 161 stron. Pewnie masz nowsze wydanie :)
« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2017, 17:04:33 wysłana przez piodi »

Offline Manekm7

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: 10 Stycznia 2017, 19:27:39 »
Też dostałem tylko "podręcznik użytkownika" ale ściągnąłem z internetu pełną instrukcje obsługi i przeczytałem bardzo dokładnie(tak mi się wydawało) ale tego nie zarejestrowałem. Chyba muszę zacząć brać lecytyne na pamiec :wallbash:

Offline Manekm7

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: 10 Stycznia 2017, 19:30:01 »
A z innej beczki- myślałem że światła cofania są po dwóch stronach i jednak się myliłem :embarassed:

Offline coolicz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #118 dnia: 11 Stycznia 2017, 10:00:48 »
Ja u siebie wyłączam składanie lusterek na okres zimowy. Przy niskich temperaturach podczas ich składania/rozkładania występowały dziwne dźwięki i trzeszczenie.
Dobry pomysł  :good: Zastosuję to przy kolejnym postoju na mrozie.

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #119 dnia: 11 Stycznia 2017, 16:46:02 »
Instrukcja obsługi, strona 179.

No to kolega jest bardzo odważny że tak publikuje na forum część instrukcji obsługi która ma wszelkie prawa zastrzeżone - chyba że pisemną zgodę Totota Motor Corporation  :thumbdown:
Według ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych za naruszenie praw autorskich i wykorzystywania ich bez zgody autora przewiduje się odpowiedzialność cywilną lub karną (kara grzywny lub pozbawienia wolności do lat 2).
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl