Autor Wątek: Światełka przeciwmgielne przednie ??? (F)  (Przeczytany 2687 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

duzy

• Gość
Światełka przeciwmgielne przednie ??? (F)
« dnia: 20 Kwietnia 2005, 08:34:43 »
Witam. Dręczy mnie w mojej carince '97 ostatnio jedna sprawa. Ma ona wyjątkowo zamontowane światełka przeciwmgielne przednie, ale nie można ich włączyć. Nie ma do nich przycisku po lewej stronie kierownicy. Ostatnio je rozebrałem i okazało sięże są w nich żarówki, są poprowadzone do nich kable. Może macie pomysł co z tym zrobić - jak je podłączyć ???
« Ostatnia zmiana: 07 Kwietnia 2008, 13:02:22 wysłana przez Janmor »

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
¶wiate³ka przeciwmgielne przednie ??? (F)
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Kwietnia 2005, 09:07:14 »
Jeśli są kable to zobacz gdzie idą. Po nitce do kłębka.
Może poprzedni właściciel gdzieś "ukrył" przełącznik bo nie miał ładnego oryginałka.
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

duzy

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Kwietnia 2005, 09:47:46 »
Nie ma szans. Jest tam tak napchane kabli, no i klima oraz gaz - nie ma gdzie ręki wsadzić

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Kwietnia 2005, 09:50:46 »
Napewno sięda jak siępostarasz.
W winnym wypadku musisz pociągnąć instalacjęale też nie pójdzie z tym o wiele łatwiej.
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

duzy

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Kwietnia 2005, 09:59:48 »
A co mi podpowiesz w takim przypadku ? Biegi trochęcięzko wchodzą ( szczegolnie jedynka). Wchodzą wszystkie, ale z pewnym oporem. Co prawda sprzęgło nisko bierze. Czasami jak sięna maksa nie wysprzęgli to trochęzgrzytnie. Czy to w Cari normalne że biegi ciężko wchodzą ?

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Kwietnia 2005, 10:19:18 »

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Kwietnia 2005, 23:36:14 »
Cytat: duzy
Ostatnio je rozebrałem i okazało sięże są w nich żarówki, są poprowadzone do nich kable. Może macie pomysł co z tym zrobić - jak je podłączyć ???

Pewnie że mamy :) Ostatnio wałkowałem ten temat u siebie.
Skoro piszesz, że halogeny są podłączone to zakładam że to oryginalna instalacja.
Zatem brakuje Ci tylko wyłącznika (trzeci od lewej) i prawdopodobnie przekaźnika.
Przekaźnik do halogenów jest na lewym słupku. Pod przekaźnikiem kierunkowskazów (znajdziesz go łatwo) masz miejsce na 2 przekaźniki. Lewy (patrząc od strony kolumny kierowniczej) jest od halogenów przód. Jeśli tam jest puste miejsce, to należy tam ulokować standardowy przekaźnik Toyota 90987-02010. Zarówno wyłącznik jak i przekaźnik kupisz spokojnie w używkach. Sprawdź tylko jaki masz wtyk do wyłącznika, bo mogły być różne dla angoli i japońców. (jak w przypadku regulacji świateł)
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

mik120

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Czerwca 2005, 14:43:19 »
tak jeste swirusem na tym punkcie

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl