Autor Wątek: Niedoskonałości nowego modelu Aygo  (Przeczytany 13755 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michaell

• Prawie Toyot
Niedoskonałości nowego modelu Aygo
« dnia: 09 Grudnia 2016, 12:48:55 »
Witam, jako nowy i zdecydowany na zakup nowego modelu Aygo proszę o wypisanie "wad, niedoskonałości" fabrycznych np. lakier, wykończenie środka, spasowanie elementów, osprzęt itd. Czego nie powinno mieć miejsca a jednak występuje po wypuszczeniu z fabryki nowego Aygo ...co szybko się zużywa a nie powinno...?

Offline geloaygo

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Niedoskonałości nowego modelu Aygo
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Stycznia 2017, 20:16:00 »
1 skrzynia biegow tragedia biegi chacza 1 wchodzi z oporem 2 trzeba szukac a czasem wogole nie wchodzi trzeba luz i jeszcze raz serwis mi na to ze ten typ tak maa wsteczny to juz calkiem ale chociaz pisze w instrukcji ze czasem moze chaczyc szkoda ze nie napisali ze 1i 2 tez  wentylacja przy duzym mrozie w rogach szyb lod chyba przez dziadoskie uszczelki jak sobie jeszcze cos przypomne to dodam a sory mam to auto od roku kupione nowe z salonu 2 raz w zyciu bym go nie kupil tylko przez ta skrzynie biegow bo we 126p lepiej wchodzily biegi i moim zdaniem to najwiekszy mankament tego modelu

Offline michaell

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Stycznia 2017, 22:30:33 »
Trochę dziwne,że nikt lub prawie nikt nie zgłaszał więcej problemu z biegami w nowym Aygo, więc sądzę ,iż to odosobniony przypadek - a nie "ten typ tak ma". Wniosek... uderzaj śmiało do innego serwisu i żądaj kategorycznie usunięcia problemu bo to w końcu Toyota przecież...

Offline geloaygo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Stycznia 2017, 17:17:14 »
poczekaj jeszcze troche kolego to zaczna zglaszac w sumie to świeży model  ja osobiscie mam  go dosc tylko i wylacznie pod tym wzgledem sprzegla i skrzyni a z tym zglaszaniem to bylo tak po 300km jak to stwierdzilem powiedzieli ze nowe i sie dotrze po 10000 ze na 1 przegladzie zerkniemy a przy 15 tys ten typ tak ma hehhe i ze jest gwarancja 3 lata to jak sie zepsuje to zrobia a co do wstecznego to autentycznie czytamy w instrukcji obsugi cyt ... jezeli wlaczenie biegu wstecznego R jest utrudnione nalezy wybrac połozenie N neutralne chwilowo zwolnic pedal sprzegla a nastepnie sprobowac ponownie i tu masz Toyota z toyoty to tylko jest znaczek i silnik produkowany w walbrzychu w Polsce oraz skrzynia moze dlatego te biegi tak wchodza poza tym to trojaczki z kolina niczym nie równaja sie do 10 letnich Yarisow ale widzialy galy co braly pojezdze jeszcze 2 lata i sprzedam i niech ktos inny sie martwi a jednoczesnie wiemy w jaki sposob auta zdobywaja wysokie noty w rankingu niezawodnosci po gwarancji malo kto jezdzi do ASO a na gwarancji Nic nie robia w ASO i jeszcze jedna niedoskonalosc ktora mnie osobiscie denerwuje1 litrowy zbiorniczek na plyn do spryskiwaczy w zimie tragedia ja lubie miec czyste pole widzenia a nie dolewac i zagladac co dzien pod maske hehe przeciez to toyota pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 23 Stycznia 2017, 17:29:40 wysłana przez geloaygo »

Offline Talar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Stycznia 2019, 16:43:35 »
skrzynia to rzeczywiście mankament. Potwierdzam bo też mam ten problem Nawet wymiana skrzyni przy okazji innej naprawy nie pomogła...

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: SUV DSG
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Stycznia 2019, 18:01:48 »
W żony Aygo II po 40  tys km przebiegu i jak na razie jeździ idealnie, jest po dwóch serwisach na 15 i na 30 tys na których nie potrzebne były żadne wymiany poza olejem i filtrami . Co do zbiorniczka z płynem spryskiwaczy to mieści 2 lub 2,5 litra, teraz na cito nie pamiętam
« Ostatnia zmiana: 15 Stycznia 2019, 18:07:14 wysłana przez Meett »

Offline geloaygo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Stycznia 2019, 07:32:37 »
Może żona niech się wypowie bo tata Marcina powiedział ze to bardzo dobry samochod  :wallbash:kazdy wie ze skrzynia biegi to już nie ta toyota co kiedyś nawet Petryn o tym ględzi obejrzyjcie test yarisa na YT co mówi o skrzyni i zmianie biegow https://www.youtube.com/watch?v=T63ngn9PS9Q oczywiście to yaris bo o aygo szkoda pisać obejrzyjcie od 4 minuty 15 sekund

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Stycznia 2019, 13:54:48 »
Może żona niech się wypowie

Żona najzwyczajniej nie ma ochoty rozmawiać i pisać z osłami takimi jak ty

Offline Talar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Stycznia 2019, 14:02:07 »
Dajcie na luz. Skrzynia to akurat fakt bo nawet w serwisie mowili ze hacza biegi u wielu posiadaczy. Dodam jeszcze ze czesto zdarza sie woda w przednich lampach a w tylnich mocne parowanie. Auto lubi niekiedy wogole nie zapalic za pierwszym razem co tlumaczą konstrukcja silnika 3 cyl... Temat linki zmiany biegow tez powtarzalny (u mnie wymienilj skrzynie biegów) jest jeszcze pare pierdół ktore sa norma w budzetowym aucie.

Offline geloaygo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Stycznia 2019, 10:40:14 »
osioł non plus ultra hhehehe to jest toyota znaczy powinna być a na razie aygo w moim mniemaniu nie dorasta niezawodności marki pod tym wzgedem i co do zmiany biegow powinni w salonie napisac lub powiedzieć ze pod tym względem przypomina auta z PRL-U i może sprzedaż jeszcze wzrośnie bo dziadki kupią hehhehe bo na razie yaris ma opinie auto dla emeryta a może aygo będzie dla fanclub emerytow młodszych rocznikow nie chce się już spierać czy to cos zlego jak ktoś napisze co mu nie pasuje i jest naprawdę złe może wkoncu to poprawia po tych postach żeby chociaż 10% uzytkownikow starych toyot było zadowolonych

Offline Smarciu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Stycznia 2019, 20:18:03 »
Nasza nowa Aygo 2018/2019 sprawuje się wyśmienicie w mieście, żadnych większych uwag. Oczywiście, oceniam mając świadomość, że to auto mikro segmentu i ?tanie?. Na plus ekran z AppleCar, bardzo wygodne rozwiązanie, z jednym mankamentem, tj niemożliwością zmniejszenia jasności podczas jazdy nocą, pomimo, że po odłączeniu iPhona zmniejszyć jasność można. Zrobiłem jedną dłuższą trasę 2x200km po autostradzie i drogami lokalnymi. Dało radę, ale w 4 osoby sobie tego nie wyobrażam, bo od malutkiego silniczka nie można wiele wymagać. 120kmh utrzymuje normalnie, żeby przyspieszyć musiałem redukować do 4ki. Regulacja foteli i kierownicy pozwoliła mi na znalezienie w miarę wygodnej pozycji. Poziom głośności auta jest dokuczliwy powyżej 100kmh i radio niewiele pomaga. W mieście ten temat nie istnieje.
Na minus głośny wiatrak klimy, miałem wrażenie, jakby coś się zepsuło, huczy jak oszalały co chwila się uruchamiając. Ogrzewanie działa szybko i przyzwoicie. Choć wieje gdzieś po stopach jakoś dziwnie mocno. Przydałaby się automatyczna klima. Stercząca antenka na dachu nie pasuje i pójdzie do wymiany na krótszą. Widoczność jest Ok w każda stronę, a dodatkowo kamerka ułatwia parkowanie. 4 osoby podwieźć na zakupy można. Bagażnik, jak motocyklowy, ale nikt już pralek tym nie wozi. Światła led wyglądają nowocześnie i lekko, mijania i drogowe działają wystarczająco. Moim zdaniem całkiem przyzwoite autko, jak to bywa w tym segmencie nie pozbawione oczywistych wad. Zobaczymy, jak będzie z obietnicą niezawodności tej marki. Na koniec fun-factor: kolory, bajery, nakładki, akcesoria dla co bardziej wrażliwych estetycznie oczu, można się wyżyć, spersonalizować to i owo. Jak dla mnie strata czasu i pieniędzy, ale producenci szukają zachęt do zakupu i dodatkowego zarobku. Tyle ode mnie po miesiącu użytkowania. Polecam jazdę próbną również innymi małymi autami, żeby sobie wyrobić zdanie, czy podjąć decyzję zakupową. Być może okaże się, że za niewiele więcej kasy można mieć znacząco lepsze auto.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Stycznia 2019, 18:42:03 »
Polecam jazdę próbną również innymi małymi autami, żeby sobie wyrobić zdanie, czy podjąć decyzję zakupową.
Jeżdziłem praktycznie wszystkimi. Trojaczki VW lepiej wyciszone i to jedyna zaleta. Wygląd je dyskwalifikuje. Picanto i I10, o wiele dojrzalsze , lepiej wykonane i wyposażone, ale nie lubię koreańczyków. Celerio, jakość wnętrza jak w Aygo, wygląd zewnętrzny nie dla mnie. Twingo, fajny ale dziwny. 500 i Adam to inna liga, a na wyprzedaży można kupić niewiele drożej od Aygo. Mini On zabija ceną.

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 23 Stycznia 2019, 21:50:05 »
Jak chcecie jakość, komfort i klasę  to sobie kupcie 10 letniego Opla Insygnię (choć tu mam wątpliwości), Audi, Mercedesa albo BMW. W żadnym aucie klasy A czy B nie ma ani jakości, ani komfortu, to plastikowe toczydla służące do jazdy po mieście lub na krótkich odcinkach i czy to jest 500tka  MiTo Adam czy podobny, po prostu małe w miarę fajne babskie auta i tyle
« Ostatnia zmiana: 23 Stycznia 2019, 21:53:34 wysłana przez Meett »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Stycznia 2019, 22:32:28 »
prostu małe w miarę fajne babskie auta i tyle
I o takich tu piszemy. Miejskich i najmniejszych. A nie o przewagach samochodów z segmentów  wyższych nad segmentem A, bo to oczywiste . A czy babskie?  To facet nie może po mieście jeździc małym samochodem? Wytłumacz mi dlaczego? Ja po mieście jeżdżę dla wygody tylko maluchami albo skuterem. Na trasy mam dużego SUV-a.
« Ostatnia zmiana: 23 Stycznia 2019, 22:35:58 wysłana przez pireus »

Offline JakubM83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 12 Lutego 2019, 22:09:58 »
Auto na miasto OK. Ale z 90km przydaloby sie
Dodalbym lampke w bagazniku I troche wyciszenia I za 45 Tys byloby super

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl