Autor Wątek: Hybryda a LPG  (Przeczytany 79980 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline radeon

• Toyot Leżący
  • *
Hybryda a LPG
« dnia: 03 Stycznia 2017, 13:44:46 »
Witam
Koledzy co uważacie o zakładaniu Lpg do toyoty Hybrydowej, czy wogóle da radę takie coś zrobić i czy na dłuższą metę będzie to dobrze współpracowało?
ps. robie spore przebiegi roczne ponieważ jestem taksówkarzem.

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
Odp: Hybryda a LPG
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Stycznia 2017, 13:52:16 »
Dać się da i ponoć dobrze się to sprawuje. Popytaj kolegów po fachu. Oni prosto z salonu jadą do gaziarza:)

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Stycznia 2017, 13:59:22 »
Przeszukaj forum, są pokrewne tematy.

Offline LpgMasters

• Toyot Leżący
  • *
    • Auto gaz  montaż instalacji  LPG, serwis lpg Warszawa, strojenie instalacji lpg sondą AFR
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Stycznia 2017, 19:09:44 »
Montaż instalacja gazowej do hybrydy jest możliwy.
Licz się jednak ze znacznie wyższymi kosztami montażu.
serwis lpg Warszawa ,  montaż instalacji LPG Warszawa, strojenie AFR instalacji LPG,

Offline alid22

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Stycznia 2017, 19:13:49 »
Na dłuższa metę jeszcze pewnie nie wiadomo, bo hybrydy z 2-giej reki zaczęły się dopiero niedawno pojawiać na naszym rynku (a zakładam że Ci którzy kupili w salonie nie zakładają LPG). Wiec domyślam się ze ciężko będzie znaleźć kogoś kto zrobił ponad 100k na LPG i możne się wypowiedzieć (chyba że znajdziesz taksówkarza z LPG w hybrydzie). Ale nawet bez LPG hybryda w mieście spali najmniej więc na taksówkę się jak najbardziej nadaje. Problemem możne być jednak oferta Toyoty, bo hybrydowy Auris może mieć za mało miejsca z tylu jak na taksówkę , a Prius jest całkiem drogi (ale może się mylę - sam ocen).

Offline JanB

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Stycznia 2017, 21:28:32 »
Po co to bicie piany. Jest kilka wątków jak kolega AGILESS wyżej pisał. Np. http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,32381.0.html
Wystarczy wpisać gaz hybryd i wyskakują.
Leniwce :thumbdown:

Offline AdamMaciejLublin

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Stycznia 2017, 19:58:58 »
W jakim mieście pracujesz? Ja jeżdżę priusem na sałacie, nie mam instalacji ale rozważam. Mam kontakty do salaciarzy z warszawy którzy mają w hsd lpg. Czyli jeździ się na trzech paliwach:)

Pozdrawiam serdecznie!

Offline radeon

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Stycznia 2017, 13:25:35 »
Montaż instalacja gazowej do hybrydy jest możliwy. Licz się jednak ze znacznie wyższymi kosztami montażu.
- A jak bardzo te koszty mogą wzrosnąć?

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Stycznia 2017, 16:19:51 »
I dlaczego?

Offline radeon

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Stycznia 2017, 14:40:40 »
Montaż instalacja gazowej do hybrydy jest możliwy. Licz się jednak ze znacznie wyższymi kosztami montażu.
Kolego zaglądasz na to forum? możesz odopwiedzieć na ansze pytania? a tak btw. to jesteś montażystą?

Offline Albert

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Stycznia 2017, 12:47:10 »
i jak kolego zdecydowałeś się już?

Offline radeon

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Stycznia 2017, 14:13:28 »
Już jestem bliski podjęcia decyzji, dodam jeszcze że rano podzwoniłem w kilka miejsc i jutro wsiade w autko i podjadę tu i tam żeby więcej info na żywo się dowiedzieć no i trochę się potargować co do warunków i ceny montażu :)

Offline Albert

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Stycznia 2017, 10:25:30 »
Kolego zaglądasz na forum? czy po instalacji już olewasz kompletnie kolegów z forum...  :cheesy:

Offline Mockin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Stycznia 2017, 12:04:48 »
Koszty są identyczne jak przy normalnej instalacji. Kwestia doboru odpowiedniego sprzętu który ogarnia wszystkie technologie sotoswane w aucie (np. start&stop, OBD itp.), także nie wiem skąd pomysły że są większe koszty... Chyba ktoś nie ma pojęcia co pisze. No chyba że trafisz na montera co Ci weźmie więcej bo jak Pan hybrydą zajechał to niech płaci jak za zboże:D

W google jest spore kompendium wiedzy o Tosi hybrydowej w LPG, wystarczy poszukać:

1. Relacja z montażu w Aurisie nowym (sowją drogą niezmiernie mi się podoba ten nowy Auris:D) http://www.forumsamochodowe.pl/czy-da-sie-zagazowac-hybryde-vt95652,15.htm#p620713

2. Tu temat z naszego forum dość obszerny http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,32381.75.html

3. Tu masz filmik z gazeo czy się opłaca i ile się oszczędza https://www.youtube.com/watch?v=VBMXUIkMBUs

4. A tu relacja gościa który jeździ na TAXI hybrydą (notabene montował w tym samym warsztacie co ja;)) https://www.youtube.com/watch?v=2O9XOc3bQYw&t=5s

Offline Larsonex

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 03 Lutego 2017, 10:20:06 »
To i ja się podczepie do tematu, panowie wiecie może jakie są orientacyjne koszty zagazwoania takiej hybrydy?
///***///

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl