Autor Wątek: Toyota Touch 2 with Go współpraca z różnymi telefonami  (Przeczytany 17402 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Irde

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota Touch 2 with Go współpraca z różnymi telefonami
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Lutego 2017, 20:15:53 »

Ponownie poproszę, by ktoś, komu działa zmodowana wersja DriveLink'a (bez ograniczeń dla aplikacji w czasie ruchu auta), to niech się podzieli zainstalowanymi apk w systemie: app.scm*.apk i TMServerApp.apk.

Pomógł bym gdyby wiedział jak ale tak jak pisałem wcześniej robiłem wszystko po omacku i jakimś cudem się udało. Nie mogę znaleźć w telefonie tych plików o których piszesz. Nie mam takiej struktury katalogów wchodzę w katalog data a tam praktycznie nic nie ma.
Podeślij maila to prześlę Ci plik instalacyjny ale on Ci nie pomoże bez zrobienia roota telefonu.

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Lutego 2017, 22:00:13 »
Oczywiście mam root'a telefonu, jak ty też masz, to powinieneś mieć zainstalowane pliki:

/system/app/TMServerApp.apk
/data/app/app-scm*.apk

Ten app-scm może się ciut inaczej nazywać, ale będzie miał ikonkę DriveLink'a.  A jak nie ma - trudno, poproszę instalki, które Ci zadziałały...

Podsyłam na priva mojego maila. Dzięki za pomoc.
« Ostatnia zmiana: 08 Lutego 2017, 22:05:47 wysłana przez sorbifer »
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Lutego 2017, 15:52:12 »
Dzięki za pomoc i za przesłane pliki na priva.

Generalnie jak na razie nie jest dobrze. Działa tylko i wyłącznie oryginalna aplikacja DriveLink'a ze sklepu Google Play, wszystkie modyfikacje z sieci nie działają - nie łączą się z radiem, czyli nie pojawia się w aplikacjach Mirror Link, a w niej DriveLink.

W sieci znalazłem takie wersje TMServerApp.
1. Oryginalny z S3 (wielkość 623001 bajtów)
2. Zmodowany wersja 1 (1062935 bajtów)
3. Zmodowany wersja 2 (563738)
4. Zmodowany wersja j0ep0 (1061286)
5. Z modu Revolution HD (569927)

Do tego są różne wersje aplikacji Drive Link:

1. Oryginalna ze sklepu (wielkość 39700813)
2. Modowana 043r1 (42849611)
3. Modowana j0ep0 (33467178)
4. Rosyjska wersja 1.1.027 (37476451)
5. Czeska wersja (37112254)

Dzięki koledze Irkowi mam jego konfigurację, czyli aplikacja 043r1 + zmodowana wersja 2, i jemu to działa - mi niestety nie.

Jedyne kombinacje, które działają, to Oryginalny TMServer (1) + Oryginalna aplikacja (1) oraz Zmodowana wersja 2 (3) + Oryginalna aplikacja (1).

Po prostu wszystkie zmodowane aplikacje nie rozpoznawane są przez TT&G. Dodam, że radio/nawigacja jest w wersji 6.8.1LW.

Jedyne co zostaje, to chyba spróbować samemu zmodyfikować aplikację ze sklepu, by pozwalała używać nawigacji w trakcje jazdy - teraz nawet Google Maps się wyłączają, i na ekranie radia pojawia się całoekranowy komunikat, że ta opcja nie jest dostępna w czasie jazdy. :(

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 01 Marca 2017, 11:35:28 »
OK, następna garść przemyśleń...

Sprawdziłem dostępne wersje DriveLink'a i wersje zmodowane różnią się od oryginału niedużymi zmianami w 3 plikach. Zaaplikowałem te zmiany pojedynczo i tylko jedna powodowała, że DriveLink mi się nie łączył z Toyota Touch. Mogę więc powiedzieć, że mam w 95% zmodowaną aplikację.

Co do TMServerApp - wersja zmodowana różni się w 4 plikach, głównie pierdołami, jedyny istotny patent to zmiana stałej rules trybu "Driving" na "Parking", oraz że nigdy nie zwraca, że jest w trybie "Driving". Czyli - też mam zmodowany serwer. A pomimo tego nie działa.

To jest inaczej - działa jak się stoi, jak się rusza, to przy 10-20 na godzinę DriveLink się na ekranie radia blokuje. Na postoju to mogę sobie pograć w brydza czy obejrzeć mapy google'a, albo dowolne inne, w czasie ruchu - blokada i możliwa opcja tylko "Opuść funkcję". Notabene tak samo zachowuje się aplikacja Galeria - można oglądać obrazki z pendrive'a USB, ale jak jedziesz to mas ekran z info, że ta funkcja nie jest dostępna w czasie ruchu i przycisk "Opuść funkcję".

Coś mi się widzi, że to jednak patent w firmware radia. Może dodali jakąś blokadę?

Czy ktoś, kto ma radio z firmware 6.8.1 lub nowszym, i mu działa DriveLink w czasie jazdy?
« Ostatnia zmiana: 01 Marca 2017, 11:42:01 wysłana przez sorbifer »

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Marca 2017, 14:34:45 »
Dobra, walka z różnymi wersjami DriveLink'a i TMServerApp'a nic nie dały - zawsze obsługa mirror link'a się wyłącza przy ruszeniu autem i mam pełnoekranowe info o tym z uroczym przyciskiem "Opuść funkcję".

Z rozpaczy wziąłem się za zestaw standardowy: oryginalny DriveLink ze sklepu, TMServerApp z oryginalnego ROM'u Samsunga S3, do tego nawigacje Sygic, Waze, GoogleMaps i TomTom. Co najmniej Sygic i Waze miały działać w trakcje jazdy, dwa inne powinny.

Żadna aplikacja nie działała. Ponieważ MirrorLink to tylko badziewny VNC, ale oparty na "zaufaniu" (host pozwala odbiera tylko to, do czego ma zaufanie - czytaj producent TT&GO uznaje tylko te apki, które sam wybierze), to mój wniosek jest jeden - nie wiem jak wcześniej to działało, ale w sofcie 6.8.1 Toyoty obsługa DriveLink'a, nawet oryginalnego i z S3, została obcięta tylko do postoju. No chyba, że ja popełniam jakiś podstawowy błąd...

Offline rodneysus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Marca 2017, 19:10:28 »
Lumia 950 z WM10, działają tylko podstawowe funkcje telefonu. Poprzednio miałem Lumię 640 i działało dużo więcej łącznie z odczytywaniem na głos smsów i podawaniem na głos komunikatów z navi w telefonie

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl