OK, następna garść przemyśleń...
Sprawdziłem dostępne wersje DriveLink'a i wersje zmodowane różnią się od oryginału niedużymi zmianami w 3 plikach. Zaaplikowałem te zmiany pojedynczo i tylko jedna powodowała, że DriveLink mi się nie łączył z Toyota Touch. Mogę więc powiedzieć, że mam w 95% zmodowaną aplikację.
Co do TMServerApp - wersja zmodowana różni się w 4 plikach, głównie pierdołami, jedyny istotny patent to zmiana stałej rules trybu "Driving" na "Parking", oraz że nigdy nie zwraca, że jest w trybie "Driving". Czyli - też mam zmodowany serwer. A pomimo tego nie działa.
To jest inaczej - działa jak się stoi, jak się rusza, to przy 10-20 na godzinę DriveLink się na ekranie radia blokuje. Na postoju to mogę sobie pograć w brydza czy obejrzeć mapy google'a, albo dowolne inne, w czasie ruchu - blokada i możliwa opcja tylko "Opuść funkcję". Notabene tak samo zachowuje się aplikacja Galeria - można oglądać obrazki z pendrive'a USB, ale jak jedziesz to mas ekran z info, że ta funkcja nie jest dostępna w czasie ruchu i przycisk "Opuść funkcję".
Coś mi się widzi, że to jednak patent w firmware radia. Może dodali jakąś blokadę?
Czy ktoś, kto ma radio z firmware 6.8.1 lub nowszym, i mu działa DriveLink w czasie jazdy?