Wiem, że się pojawiają fajne sztuki, bo sam taką prawie kupiłem w listopadzie - niestety na tygodniu umawiałem się z człowiekiem na sobotę że będę po samochód, a on później w czwartek zadzwonił bym już nie przyjeżdżał, bo jakiś człowiek do niego dziś przyjechał i kupił. Camry była chyba z 2006r., za 23tys.zł (bez gazu, ciemny welur, 2.4l, automat, bez szyberdachu i haka, kolor szary, niski przebieg). Sprawdziłem ją na carfaxie i była ok. No ale trudno.
Pisząc o lepszym wyposażeniu, to miałem na myśli różne wersje w jakich camry xv30 (z 2006r.) była oferowana w usa:
- 2513 i 2514 - standard,
- 2531 i 2532 - LE,
- 2540 - XLE,
- 2545 i 2546 - SE,
- 2550 - SE V6,
- 2552 - LE V6,
- 2554 - XLE V6.
Z danych producenta nie wynika, by (w 2006r.) były dostępne wersje camry bez abs-u. Nawet w najbiedniejszej wersji 2513 był abs jako standardowe wyposażenie. Przeciwmgielne są od wersji 2540 w górę, tak samo hamulce tarczowe na 4 koła są od 2540 w górę. Co do klimatyzacji, to zauważyłem, że w starych camry (sprzed 2005r.) przeważnie była na przyciski (z elektronicznym wyświetlaczem), a w nowych częściej jest na pokrętła (i bez tego wyświetlacza), ale pokrętła to chyba nie taka wielka wada (może szybsza i wygodniejsza obsługa?). Licznik w milach mi nie przeszkadza, poza tym pod spodem są kilometry.
Ale oczywiście ze względu na bezsensowny koszt i tak nie podejmę się sprowadzenia camry z usa, a co najwyżej kupiłbym camry z usa sprowadzoną ale już u nas zarejestrowaną, czyli dostosowaną np. pod względem świateł.
GS mi się bardzo podoba (i są dość tanie u nas) ale chyba camry nie wiele mu ustępuje, za to części będą tańsze do camry. W sklepie gdzie się w części zaopatruję, mówili mi, że z częściami do camry nie ma problemu (dostępne, duży wybór i ceny w miarę ok), za to do GS-a części niekoniecznie dostępne (jeśli już to tylko aso) i brak zamienników.