Autor Wątek: Fotki naszych C HR :-)  (Przeczytany 86878 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: Fotki naszych C HR :-)
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Stycznia 2017, 22:01:30 »
Mi również auto się podoba, a że wszystkiego muszę pomacać, to przy okazji pobytu w Łodzi wstąpiłem do salonu żeby właśnie pomacać. Wiadomo, każdy by zmienił to i owo, ale ogólnie autko jest bardzo przyjemne. Już jakiś czas jeżdżę EspacemIII i muszę powiedzieć, że trudno mi było dopasować się do tego auta, natomiast wsiadając do C-hr'a bardzo szybko złapałem pozycję i auto mi "leżało" Nie miałem czasu na pojeżdżenie, ale wybiorę się na pewno jak tylko znajdę wolną chwilę.
Życzę bezawaryjności wszystkim obecnym i przyszłym właścicielom.

A ja się trochę dziwię, że chodzisz po wątkach, w których ludzie się cieszą zakupem i w ten sposób komentujesz
niby wiadomo masz do tego prawo, ale zastanawiam się po co to robisz

Przez tyle lat jeszcze się nie przyzwyczaiłeś ?  :laugh:
« Ostatnia zmiana: 16 Stycznia 2017, 22:13:32 wysłana przez AGILESS »

Offline ianna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Stycznia 2017, 22:14:38 »
Rav73-mam dokładnie takie same skojarzenia :cheesy:  A juz myślałam ze tylko ja tak mam

Offline ianna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Stycznia 2017, 22:19:57 »
Agilles - tak troche off topic- co do materiałów,szwow bocznych etc to mam takie spostrzeżenia ze "dzięki"optymalizacji kosztowej koncernów dostajemy za podobna cenę rzeczy z coraz gorszych metarialow.

Bo oprocz rzeczy które mi sie podobają wC HR sa tez takie ktore nie wzbudziły mojego entuzjazmu[size=78%]. Ale nie ma aut idealnych dla każdego.[/size]

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Stycznia 2017, 22:35:44 »
Fota mojego CHRabąszcza ( jak to określiła zona :D )
Na razie na parkingu bo choróbsko mnie dopadlo i muszę dojść do siebie by trochę więcej potestować..

Co do pozycji za kierownicą - do tej pory jeździłem fiatem cromą, a tam siedzi się wyżej niż w klasycznych autach więc problemu nie miałem, jedyne co mi na razie poważniej nie odpowiada to brak elektrycznie regulowanych i zapamiętania ustawień foteli

Dziwnie też wysoko świecą światła..granica światłocienia z moich lamp na poprzedzającym aucie jest wyraźnie wyżej niż innych pojazdów -  Ianna - też masz takie wrażenie czy coś powinienem ustawić?

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Stycznia 2017, 23:12:08 »
Auto potrzebuje swojego amatora bo cena fajnie wyposażonej hybrydy daje już spore pole manewru. 1.2 Turbo w tym aucie moim zdaniem w ogóle się nie sprawdza (do tego jest, jak dla mnie, dość głośny). Stylistyka i jakość materiałów we wnętrzu na plus. Na pewno jest jakiś - stylistycznie krok w dobrą stronę :)

Offline wonski

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Stycznia 2017, 08:16:17 »
Piękne te Wasze CHRki. Gratuluję zakupu i dużo radości z auta życzę  :-)

Dzielcie się fotkami, wrażeniami pozytywnymi, rozczarowaniami itp. Na pewno wiele osób (w tym ja) będzie bacznie śledziło Wasze doświadczenia. Ja w przypadku tego modelu miałem tak, że najpierw było łaaał, potem trochę cena i tył w środku ostudziły mój zachwyt, ale nie na tyle by mnie wyleczyć z modelu. Z zewnątrz cały czas dla mnie mega cud miód do tego stopnia, że chciałbym mieć w przyszłości w swoim garażu takie toto  :-)
Statystyki mówią,
że podobno na jedną nieszczęśliwą starą pannę
przypada jeden szczęśliwy stary kawaler :)

Offline ianna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Stycznia 2017, 09:02:46 »

Co do świateł - mozesz spróbować je ustawić (instrukcja str 70) choć jesli masz full led to nie wiem czy sie da w zależności od ilości osob.
To jest crossover wiec światła z zasady bedą świecić  troche wyżej (bo samochod wyższy) niz osobowy-jakbyś kiedys miał okazje jeździć suv'em to zwróć na to uwagę - taka ciekawostka. :) [size=78%] [/size]

Dziwnie też wysoko świecą światła..granica światłocienia z moich lamp na poprzedzającym aucie jest wyraźnie wyżej niż innych pojazdów -  Ianna - też masz takie wrażenie czy coś powinienem ustawić? [/quot

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 17 Stycznia 2017, 11:23:19 »
Tak myślałem że to specyfika SUVowatego auta ;) Mam LEDy i jakoś nie widzi mi się bym sam mógł to regulować.
Natomiast zauważyłem ze nie mam opcji połaczena z WIFI ? ( jest o tym mowa w istrukcji systtemu nawigacyjnego dostępnej w necie, nie mam teraz przy sobie drukowanej więc nie wiem jak tam jest). Nie mogę u siebie znaleźć takiej opcji...
Zresztą połączenie z internetem przez telefon też mi coś nie działa - telefon wyszukuje, ale potem twierdzi że nie może się połaczyć z internetem ( a w telefonie net chodzi bez problemu). Coś trzeba włączyć/ skonfigurować dodatkowo?

Offline kARPIU

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Stycznia 2017, 20:59:22 »
A udostepniasz internet na telefonie? Bez tego nie podlaczysz  sie "samochodem"

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Stycznia 2017, 22:08:58 »
Ju zwiem w czym problem - trzeba w telefonie właczyć router bluetooth  (tethering) - bo łaczy się z netem po bluetooth ( a nie po wifi )
Natomiast nadal zagadką jest opcja wifi - bo to jedak do np aktualizacji map duużo wydajniejsze niż bluetooth.. zapuszczę temat w toyocie, zobaczę co powiedzą

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Stycznia 2017, 23:27:20 »
Właścicielom C-HR gratuluję zakupu - to naprawdę ładne auto.
Mówię to ja - świeżo upieczony posiadacz Aurisa Hybrydy.
Oglądałem przez zakupem C-HRkę ale na moje rodzinne potrzeby niestety jest zbyt mała - nawet jako drugie auto. Więc wybór padł na inny model Toyoty.

Kilka obserwacji subiektywnych :)
- W środku wydaje się dużo większa niż na zewnątrz
- Kokpit i ogólnie stylistyka bardzo ciekawa
- przed "macaniem" w salonie wydawało mi się że ten centralny ekran będzie upierdliwie przesłaniał pole widzenia ale na serio to ktoś fajnie zaprojektował
- Ogrzewana kierownica... no bajka :)
- Nieprzemyślane są niestety te słynne klamki z tyłu - na parkingu obserwowałem jak się dziecko męczyło z próbą otworzenia tylnych drzwi, mamusia pomogła
- Przy wzroście ponad 190cm - o ile z przodu siedzenie dopasowałem momentalnie i siedziało się bardzo wygodnie, to z tyłu albo wybiłbym dziurę w podsufitce albo dorobił się łysiny od tarcia - niestety nie mieszczę się... :(
- Bagażnik oceniłem jako skromny
- Osobiście mnie irytują wstawki typu 'piano' - a mam też takie w Aurisie i uważam że to kiepski pomysł z tendencją do rysowania się i palcowania
- Tylna kanapa naprawdę jest klaustrofobiczna - również sławetne porównanie do siedzenia w czołgu jest tu na miejscu :) i trzeba się trochę pochylić żeby wyjrzeć przez okienko

Powyższe nie zmienia faktu że naprawdę auto przyciąga uwagę, jest nietuzinkowe no i zazdroszczę... co zrobić, zazdroszczę i jeszcze raz gratuluję :)

Offline ianna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Stycznia 2017, 15:18:05 »
EliEli- dziękuję i gratuluję zakupu Aurisa. Mój mąż bardzo starał się namówić mnie na Aurisa właśnie  :-) bo sam to auto bardzo polubił. Na razie jeżdzi czym innym ale pewnie za parę lat przesiądzie sie właśnie na Aurisa.

Zbieram sobie w głowie moje pierwsze wrażenia z posiadania C HR i napisania o nich na forum - więc pewnie niedługo wyprodukuję jakiś oddzielny post  :roll:

Offline kARPIU

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 23 Stycznia 2017, 21:09:46 »

Offline ianna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 24 Stycznia 2017, 15:05:37 »
A ja się zastanawiałam jak wygląda C HR w kolorze czarnym - to już wiem, że fajnie  :)

Offline bombaju

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #29 dnia: 24 Stycznia 2017, 21:41:28 »
Biały perłowy to chyba najlepszy kolor dla tego auta, gratuluję świetnego wyboru :),
czarny tez ładny, niestety traci trochę swoich "rys", pewnie na żywo wygląda lepiej, auto kozak :)
Miłego użytkowania!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl