Autor Wątek: Toyota Corolla E12 1.4 D4D - nie odpala  (Przeczytany 3007 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline djpawlo21

• Prawie Toyot
Toyota Corolla E12 1.4 D4D - nie odpala
« dnia: 16 Stycznia 2017, 11:31:58 »
Witam,
jestem tutaj nowy więc z góry proszę o wyrozumiałość. Przepatrzyłem już nie jeden wątek i dalej nie widzę rozwiązania mojego kłopotu. Zacznę od początku. Kilka dni temu mieliśmy spore mrozy i w Corolli zostały wymienione świece żarowe - bo ewidentnie nie grzały. Wszystko było ok przez kilka kolejnych dni. Auto paliło od razu nie ważne czy ciepłe czy zimne. Pewnego dnia autko odpaliło rano (ok 6 rano przy ok -15 stopni) zajechało pod zakład pracy i już nie ruszyło. Zapobiegawczo wymieniony został już filtr paliwa. Testowany KTS-em nie wykrywa żadnych błędów. Ciśnienie ok 300 - 350 bar rozrusznik kręci żwawo ok 270 obr/min.
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

Offline djpawlo21

• Prawie Toyot
Odp: Toyota Corolla E12 1.4 D4D - nie odpala
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Stycznia 2017, 08:33:32 »
Wczoraj zostało sprawdzone ciśnienie na wszystkich cylindrach. Jest powyżej 25 bar czyli jest ok. Jedyne co mnie zmartwiło to brak paliwa wydostającego się poprzez otwory po świecach żarowych (powinno być widać mgiełkę). Wyciągnęliśmy jeden wtryskiwacz i podpięliśmy go na zewnątrz. Rzeczywiście nie podaje paliwa. Miał może ktoś styczność z takim problemem?

Pozdrawiam

Offline djpawlo21

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Stycznia 2017, 08:58:21 »
Dla tych co mają podobny problem. Patrzcie gdzie tankujecie. Myślałem, że w PL jakość paliw się poprawia a tu lipa. Diagnoza: złe/chrzczone paliwo. Po podpięciu do osobnej bańki z paliwem i odpaleniu pierwszym razem z plaka auto działa. Dziś już pali normalnie ale najprawdopodobniej jeszcze nie obejdzie się bez czyszczenia wtryskiwaczy.

Pozdrawiam

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Stycznia 2017, 12:40:30 »
A znasz szczegóły tego tankowania? "Renomowana" stacja czy jakaś boczna na małej dróżce?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl