Autor Wątek: Nowa Corolla  (Przeczytany 50516 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zbyszekp

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #45 dnia: 25 Kwietnia 2005, 12:26:34 »
Najgłośniej jest przy 120. Trzeba jechać albo wolniej albo szybciej.

Smok

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #46 dnia: 25 Kwietnia 2005, 12:33:23 »
hmmm a to taka akuratna prędkość na trasę :wink:

pankuba

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #47 dnia: 25 Kwietnia 2005, 14:27:08 »
No dokładnie to moja prędkość przelotowa  :wink:  i wg mnie wcale nie jest głośno, a juz na pewno nie najgłośniej  :chmmm  :cno

Jackal

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #48 dnia: 25 Kwietnia 2005, 15:56:58 »
Cytat: adi
a tak wogle kiedy wejdzie nowy model corolli :?:  2007 czy pozniej :roll:  :?:

Wcześniej IMO pokażą ją jeszcze w tym roku, albo w poierwszej połowie 2006, chociaż do Polski może wejść faktycznie dopiero na poczatku 2007.

Smok

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #49 dnia: 27 Kwietnia 2005, 19:11:02 »
Cytat: pankuba
wg mnie wcale nie jest głośno

ale do czego porównujesz?  Jakie sa poziomy hałasu przy poszczególnych prędkościach?

Jackal

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #50 dnia: 27 Kwietnia 2005, 20:27:08 »
Smoku,
decybele to nie wszystko, ważna jest jeszcze ich częstotliwość - jedna Ci pasuje, inna nie - po to są montowane różne tłumiki, nie?

IMHO Pankuba porównuje do swojej poprzedniej Corolli.

marekw1

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #51 dnia: 27 Kwietnia 2005, 23:01:15 »
Witam wszystkich. Od soboty bawięsięprzyjemnością z jazdy corollą 1.4 D-4D z MM-t i jak dla mnie do spokojnej jazdy wystarcza, zwłaszcza po mieście jazda to przyjemność.

Nawiązując do 177 konnego Avensisa wybrałbym wersje 150 kM ze względu na to że w tym mocniejszym jest za dużo czujników powietrza które moga dojść do wnosku ze nie odpowiada im jakość paliwa zatankowanego do naszego nowego mocnego auta.

Pozdrawiam Marek(Consigliero)

Jackal

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #52 dnia: 28 Kwietnia 2005, 10:28:21 »
Szerokiej drogi Consigliero.

Ciekawe spostrzeżenie do Ave :-)

pankuba

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #53 dnia: 28 Kwietnia 2005, 11:53:16 »
Cytat: Smok
Cytat: pankuba
wg mnie wcale nie jest głośno

ale do czego porównujesz?  Jakie sa poziomy hałasu przy poszczególnych prędkościach?

i do moich poprzednich samochodów i do tych którymi miałem okazjęjechać

wg. mnie nowa Corolla jest wyjątkowa dobrze wyciszona, jak zamkniesz drzwi to czujesz sie troche jak by nagle zapadła cisza  :wink:

trudno mi mówic o jakis szczególnych poziomach hałasu, wiadomo wieksze obroty, wieksza prędkość, wiekszy hałas (mnie bardziej niż silnik hałasują - jesli już - opony letnie które sa głosniejsze od zimowych)

bardziej biore pod uwage że jadac samochodem w granicach możliwych u nas predkosci przeletowych mozna spokojnie rozmawiać i słuchać cicho (nestety :cwhatsup ) radia czy muzyki

Smok

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #54 dnia: 28 Kwietnia 2005, 13:52:07 »
a do Yariska dasz radęto porównać??

grzesiek

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #55 dnia: 28 Kwietnia 2005, 17:05:23 »
Nie sadze zeby bylo glosniej niz w Peugeocie 306, przy 120 jest jak przy stracie odrzucowca.

marekw1

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #56 dnia: 29 Kwietnia 2005, 00:19:34 »
Jeżeli chodzi o hałas w Corolli to w porównaniu z Yariskiem jest strasznie cicho.
Mieliśmy Yarisa z silnikiem 1.3 i nic nie uwłaczając temu sympatycznemu autku to jest ono dość głośne ( jak w puszce po konserwach) . Corolla 1.4 D-4D przypomina że jest silnik w tym aucie tylko jak chcemy sie pościgać , ale jest to przyjemne buczenie, natomiast jadąc delkatnie słyszy sie głównie powietrze opływające karoserię. Mamy jeszcze Alhambre 1,9 tdi   i poziom hałasu jest większy niż w Corolli. W Yarise przy 160 km uszczelki w drzwiach gwizdaly jakby drzwi mialy odleciec

Marek

Smok

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #57 dnia: 29 Kwietnia 2005, 07:06:53 »
ciekawe jak siętoma do silniczka beznynowego?

pankuba

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #58 dnia: 29 Kwietnia 2005, 11:23:27 »
Cytat: Smok
ciekawe jak siętoma do silniczka beznynowego?

dokładnie tak samo jak napisał marekw1 - cisza  :D , bardziej hałasuje wiatr i opony, grzechotnik może być ew troszke głosniejszy zanim sięrozgrzeje no i w benzyce nie jest to buczenie jak sie przyspiesza  :wink: ale to bardziej wg mnie zależy od tłumika niż od silnika  8)

Smok

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #59 dnia: 29 Kwietnia 2005, 12:09:21 »
z testów porównawczych aut w tej klasie wynika, że Corolka jest najgłośniejsza zw eszystkich- ma ktoś porównanie do np Megana, Focusa, Civic????

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl