Autor Wątek: Nowa Corolla  (Przeczytany 50542 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lifeson

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #75 dnia: 03 Maja 2005, 23:42:25 »
Cytat: Smok
nie wiedziałem, że nowy Focus ma z tyłu bebny- to spory minus.

a to dlaczego? liczy sie droga hamowania przeciez.
pzdr!

adi

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #76 dnia: 04 Maja 2005, 07:07:39 »
Cytat: Bisua
jest nowy Focus- reszta odpada
sliczne autko i cenowo też wypada bardzo dobrze  :wink:

jesli nowy Focus jest sliczny to.... :shock:  :?

adi

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #77 dnia: 04 Maja 2005, 07:11:59 »
zreszta co to fordow to widzialem kilka dni temu focusa kolezki i tylna kalpa szok :shock:  rdzewieje jak w 20 letnim maluchu :?

do tego jeszce opowiadal ze podwozie tez strasznie koroduje.....

a tyl nowego focusa to jakas totalna klapa :P

dlatego niedlugo bedzie u mnei w rodzinie druga toyotka ....oczywiscie corolka :D

Jackal

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #78 dnia: 04 Maja 2005, 10:48:15 »
Cytat: lifeson
Smok, moze warto tez rzucic okiem na bezpieczenstwo, zdaje sie ze tu corolla nie wypada najlepiej?
pzdr!

Czy każde wchodzące na rynek auto musi wypadać najlepiej i zajmować pierwsze miejsce w statystyce??? Corolla E12 ma 4 gwiazdki na 5 możliwych przy zderzeniach czołowych, wyniku bocznych nie pamiętam, ale podawałem je kiedyś na forum.

Dla mnie najważniejsze jest żeby przeżyć wypadek, a nie ile będęmiał po nim siniaków. Corolla zapewnia mi przeżycie, przy rozsądnych prędkościach, bo przy tych z jakimi jeżdzęnie przeżyjęzderzenia nawet w Rolls-Royce. Podobnie jak i Wy zresztą, bo testy dotyczą prędkości ~60 km/h czyli przy czołówce oba auta musiałyby jechać po 30 km/h, co jest raczej niemożliwe w praktyce.

Smok

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #79 dnia: 04 Maja 2005, 10:51:58 »
tak- racja- chcesz mieć bezpieczne auto to kup autobus:)
ja stawiam na przyjemność z jazdy i komfort !

Jackal

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #80 dnia: 04 Maja 2005, 13:04:52 »
Smoku,
napisz lepiej, że chciałbyś nadal mieć wstęp na takie fajne forum jak nasze ;-)

Smok

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #81 dnia: 04 Maja 2005, 13:10:26 »
to też  :wink:

lifeson

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #82 dnia: 04 Maja 2005, 13:45:52 »
tak- racja- chcesz mieć bezpieczne auto to kup autobus:)
ja stawiam na przyjemność z jazdy i komfort !

ja po roznych "zdarzeniach" :) zaczalem zwracac wieksza uwage na bezpieczenstwo, chociaz kiedys wydawalo mi sie to zupelnie nieistotne i jak tak patrze na testy na www.euroncap.com (jesli im ufac) to roznica miedzy corolla a focusem II nie jest wcale taka kosmetyczna.
pzdr!

Jackal

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #83 dnia: 04 Maja 2005, 14:17:13 »
Kosmetyczna nie, ale ma niewielkie znaczenie, przy podobnym wyposażeniu i rzeczywistych prędkościach.

Nie oszukujmy się, boczne poduszki mają znaczenie przy stłuczkarz parkingowych, a nie podczas dachowania.

lifeson

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #84 dnia: 04 Maja 2005, 14:25:43 »
oczywiscie to kwestia osobistych priorytetow.
abstrahujac od wszystkich innych rzeczy, patrzac tylko na bezpieczenstwo, ja bralbym jednak focusa.

Jackal

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #85 dnia: 04 Maja 2005, 15:24:25 »
Nie da sie abstrahować, trzeba jeszcze brać cenę, bezawaryjność, bezusterkowość, serwis, gwarancjęi milion innych rzeczy ;-)

lifeson

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #86 dnia: 04 Maja 2005, 16:36:19 »
Cytat: Jackal
Nie da sie abstrahować, trzeba jeszcze brać cenę, bezawaryjność, bezusterkowość, serwis, gwarancjęi milion innych rzeczy ;-)

a i tak zakup samochodu nalezy do jednych z mniej racjonalnych zakupow (o dziwo) :)
prawdopodobnie ciebie to niedotyczy, ale wiekszosc ludzi kupuje po prostu samochody, ktore im sie zwyczajnie podobaja.
te wszystkie rzeczy, o ktorych mowisz, wiekszosc ludzi jest sobie w stanie zracjonalizowac juz PO fakcie :)
pzdr!

Bartek72

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #87 dnia: 04 Maja 2005, 16:53:02 »
Cytuj (zaznaczone)
jak na razie jedymym konkurentem dla E12:) jest nowy Focus- reszta odpada

Ja akurat uwazam (a dobrze go ogladalem, bo sie do niego nawet przymierzalem po kradziezy mojej Rolki) ze jest ochydny - zwlaszcza kombi (bez relingow - tylko szyny w dachu). Duzy krok wstecz w stosunku do poprzedniego Focusa.
Hamulce bembnowe z tylu wystepuja w Polsce - w Niemczech sa tarcze (za "Auto Swiatem").
Jedyne co ma fajnego, to silnik 2.0 - 9.5sek do 100km (o ile sie nie myle).
Ale i tak gdzie mu tam do Rolki...

lifeson

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #88 dnia: 04 Maja 2005, 16:58:33 »
Cytat: Bartek72
...jest ochydny - zwlaszcza kombi (bez relingow - tylko szyny w dachu). Duzy krok wstecz w stosunku do poprzedniego Focusa.

rzeczywiscie kombi jest akurat beznadziejny, nawet jak dla mnie, a bardzo lubie takie nadwozia. najbardziej podoba mi sie 3d.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
Nowa Corolla
« Odpowiedź #89 dnia: 04 Maja 2005, 18:23:24 »
Cytuj (zaznaczone)
słuchajcie bebny z tyłu to nie jest aż tak wielki minus po drugie focus nie we wszystkich wersjach z tyłu ma bębny

Mimo wszystko będęsięupierał, że jest to istotny krok wstecz. Oczywiście w specyfikacji na rynki europy zachodniej hamulce bębnowe nie są montowane bo nikt by tego nie kupił. Natomiast polakom sprzedaje siętakie okrojone wersje.Oczywiście w celu redukcji kosztów i obniżenia ceny, która i tak jest wysoka jak na oferowane wyposazenie.
Cytat: lifeson
a to dlaczego? liczy sie droga hamowania przeciez.

Tak, ale podejrzewam, że wartości podawane przez producenta obejmuja wersjęz tarczami na obu osiach. Poczekamy na testy aut sprzedawanych w polsce.
E18_Prestige_MultidriveS

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl