Ja mialem problem z kontrolka i sie uporalem, powodem byla korozja mas akumulatora, sprobuj wyczyscic styki masy od akumulatora do blachy, glowne masowe podlaczenia, masa od skrzyni itp. U mnie to bylo powodem poniewaz sonda lambda dostawala za duze napiecie podczas dodawania gazu, i za male napiecie przez rdze na masach. Wyczyscilem , fakt wywalilem na nowy katalizator itp ale czyszczenie pomoglo i problem ustapil. Druga przyczyna stozek, w dolocie sa bardzo mocne cisnienia ssania, wystarczy mikro nieszczelnosc na przepustnicy, przeplywce by ci wywalilo check engine. Ja u sb zastosowalem rozwiazanie inne, zalozylem stozek dedykowany do yarisa 2. Tak da sie go zalozyc jest to simoty dolot, wczesniej mialem bardziewie za 100zl. I byly problemy, dobiero gdy dalem uszczelnienie na przepustnice pomoglo. Nieszczelnosc na dolocie nie fabrycznym moze byc na tych punkcikach ustalajacych ktore sa na przepustnicy. U mnie tam lapal lewe powietrze, nie zawsze dopiero po czasie. Od czasow zastosowania uszczelki na przepustnice spokoj mam.