Autor Wątek: Wideorejestrator  (Przeczytany 35404 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline eprom

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Wideorejestrator
« Odpowiedź #45 dnia: 02 Listopada 2017, 12:15:37 »
Czy w przypadku podłączenia takiego chińskiego radia będzie działał asystent parkowania?

wojtekS

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 02 Listopada 2017, 13:41:42 »
Czy w przypadku podłączenia takiego chińskiego radia będzie działał asystent parkowania?

Bardzo watpliwe zeby dzialal.

Offline P0RCIN

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 02 Listopada 2017, 13:58:42 »
Pytanie ,czy korzysta z kamery cofania czy tylko z czujników.
Ale to chyba off top nam się robi.

Offline toka

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 03 Listopada 2017, 15:17:54 »
Ja mam navman. Graty w środku jak mio kolegi prezentowane wyżej. Na wyswietlaczu może nie robi roboty, ale po zrzucie na komputer jak się zatrzymuje klatkę, widać numer Rej. Mi w zasadzie na tym  najbardziej zależało. Poza tym nowa sztuka poniżej 200zl na Telefonygsm.pl wziąłem już u nich 5szt, bo jak ktoś mi ze znajomych wsiada do samochodu, to prosi żebym załatwił. Wolałbym oczywiście w lusterku, ale da się ukryć za lustrem, bo przyssawka jest mała i jak już napisałem, cena jest dobra
Coco jambo i do przodu. Dobre nie?

Offline smiecho84

• Toyot Pełzający
  • **
    • Spalanie
« Odpowiedź #49 dnia: 03 Listopada 2017, 19:35:37 »
Viofo A119 u mnie wyglada tak. To jedna z niewielu kamer samochodowych która jest warta swoich pieniędzy. Przerabiałem już Mio, Go clever itp. gówna. ?Violetta? ma szeroki kąt widzenia (tylko A119 bez S), umiejscowiona przy lusterku widzi na nagraniu słupki boczne. Wysoko zamontowana pozwala do pewnego stopnia uniknąć zjawiska refleksów.  Jak na tak małe urządzenie zaskakująco dobrze nagrywa w słabym świetle. No i ma to czego nie ma 99% wideorejestratorów, niesamowitą dyskrecję (amejzing). Do 500 zł nie ma nic lepszego .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline pppt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 04 Listopada 2017, 11:37:32 »
witam
smiecho84, jak widze masz wersje z modułem GPS, zgadza sie?
to jest to co na tej aukcji: http://allegro.pl/kamera-samochodowa-viofo-a119-g-gps-2k-kondensator-i6649012868.html ?

a jak wyglada kwestia zasilania?  rejestrator ma wbudowana baterię czy musi być cały czas na kablu?
ingerowałeś w insatacje samochodu czy rejestrator połączyles jakos do gniazdka?
Toyota PRIUS 1,8 HSD 2011 Prestige
Toyota Yaris 1,3 VVT-i 2003 Sol

Offline smiecho84

• Toyot Pełzający
  • **
    • Spalanie
« Odpowiedź #51 dnia: 04 Listopada 2017, 13:43:35 »
Tak jest to wersja z podstawką GPS. Wideorejestrator nie ma akumulatora, natomiast ma kondensator który pozwala na bezpieczne zapisanie materiału wideo zaraz po utracie zasilania. Podłączyłem się pod zapalniczkę samochodową, dokupiłem adapter-zwrotnice 5V, 1,5- 2A z bezpiecznikiem szklanym tak na wszelki wypadek. Przewód mini USB do kamery wychodzi z podsufitki. Trochę rozbierania plastików i drobne lutowanie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

wojtekS

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 04 Listopada 2017, 15:53:12 »
A119 GPS u chińczyka na banggood.com obecnie 256,76 zł kosztuje :)

Kod rabatowy 72ddad oraz koniecznie wysyłka poprzez Priority Direct Mail - w 12 dni na miejscu i bez cła / Vat :)

https://www.banggood.com/VIOFO-A119-1440P-160-Degree-Wide-Angle-Car-DVR-With-GPS-Black-p-1068196.html
« Ostatnia zmiana: 04 Listopada 2017, 15:54:57 wysłana przez wojtekS »

Offline pppt

• Toyot Pełzający
  • **

wojtekS

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 08 Listopada 2017, 18:29:23 »
To się nada jak najbardziej ale przecież w zestawie z viofo jest ładowarka taka wsuwana w gniazdo zapalniczki.

Przy podłączeniu pod plus po stacyjce można jej użyć.

Ja sobie dolutowałem kabelki do styków tej ładowarki, całość otaśmowałem taśmą izolacyjną i podłączyłem się do instalacji auta przy lampce w podsufitce pomiędzy daszkami przeciwsłonecznymi.

Przewaga tej ładowarki z linka jest przy podłączeniu kamery pod stały plus, czyli gdy chce się korzystac z trybu parkingowego. Ona ma zabezpieczenie przed rozładowaniem akumulatora pojazdu - gdy napięcie spada poniżej jakiegośtam progu to wyłącza napięcie na kamerkę.

Offline pppt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 09 Listopada 2017, 10:05:02 »
koledzy, dzieki bardzo za podpowiedzi  :good:
będę działał

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #57 dnia: 13 Lutego 2018, 22:26:52 »
Prośba, czy ktoś mógłby mi podesłać plik z kamerki (youtube robi kompresję) A119 lub A119S bo nie wiem co lepsze 1440p w 30fps czy 1080p w 60fps? I bardziej zależy mi na nagrywaniu w nocy i tryb parkingowy. Decyzja na zakup kamerki (z finansowaniem  :cool:) jest. Najlepiej chciałoby się Przód +tył.
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #58 dnia: 14 Lutego 2018, 20:40:39 »
Prośba, czy ktoś mógłby mi podesłać plik z kamerki (youtube robi kompresję) A119 lub A119S bo nie wiem co lepsze 1440p w 30fps czy 1080p w 60fps? I bardziej zależy mi na nagrywaniu w nocy i tryb parkingowy. Decyzja na zakup kamerki (z finansowaniem  :cool:) jest. Najlepiej chciałoby się Przód +tył.
A119S lepiej nagrywa w nocy.

Offline priusowner

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 05 Marca 2018, 10:30:29 »
Tu jest fajny filmik gdzie koles pokazal w jaki sposob poprowadzic kabel do gniazda zapalniczki bez zbednego rozbierania ( gosc uzyl kabla o dlugosci 4m i jeszcze mu zostalo ):
https://www.youtube.com/watch?v=eNWs4XAAkfM

Bylo by fajnie jakby ktos podzielil sie fotkami gdzie dokladnie wpiac adapter-zwrotnice w miescu podsufitki ( jak dla mnie nie musi byc pod staly plus, ze wzgledu na aku wolal bym padlaczyc normalnie).

« Ostatnia zmiana: 05 Marca 2018, 10:32:35 wysłana przez priusowner »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl