http://www.mirrorlink.com/phonestutaj macie listę telefonów, które wspierają system Mirrorlink.
Ja mam Galaxy s4 i on nie działa, ale te nowsze powinny wspierać. Z tego co widzę to A3 wspiera system.
Na Galaxy s5 zresetowałem do ustawień fabrycznych na androida 6, ale wcześniej zrobiłem update do 7 i też działał, tylko miałem zawalony aplikacjami i chciałem trochę przyspieszyć.
Na Galaxy s6 system jest też 6, nie wiem co to Root, ale nic nigdy nie grzebałem w telefonie jest taki jak dostałem z T-mobile.
Jak mogę sprawdzić jaki mam system w Toyocie?
To głupie pytanie ale może ktoś z Was chciał zrobić mirrorlink bezprzewodowo albo przy wykorzystaniu gniazda zapalniczki, jedyny sposób to kablem usb podpiąć się pod wejście usb pod konsolą. Dużą różnicę szczególnie w s5 robi to, że po podłączeniu przekręcam telefon do pozycji poziomej. Nie wiem na ile to ma wpływ, ale ja mam podpięty pod bluetooth inny telefon, a ten który mirrorlinkuję wykrzystuję tylko do tego zrzutu ekranu. Może w momencie jak macie podpięty telefon i muzykę przez BT i ten sam telefon podłączycie kablem to jest jakieś "zwarcie" i system głupieje.
Nie wiem na ile to istotne, ale z tego co zauważyłem, to jedyne przypadki, że da radę połączyć mirror link są u mnie i u Italo czyli w samochodach, które mają system bez nawigacji, a co za tym idzie jest on ciut starszy.
Emigracja napisał/-a że też wszystko działa. Więc zapytowywuję czy również posiadasz system bez nawigacji czy może mamy pierwszego udanego przedstawiciela wersji z Navi i Mirrorlinkiem ?
Jeśli rzeczywiście tak jest to szczerze współczuję tym, którzy się zdecydowali na dokupienie Navi za 2500. Może można jakoś jeszcze z tego zrezygnować i wgrać stary system?
Jeśli jest ktoś w Warszawie, albo będzie to możemy się jakoś złapać, i zobaczymy czy mój telefon pójdzie w Waszym samochodzie i na odwrót.
Dzisiaj zamówiłem Galaxy s8+ więc za 3 tygodnie będę wiedział czy też będzie chodził. W miedzy czasie będę sprawdzał na telefonach znajomych czy to pójdzie i dawał update'y.