Autor Wątek: Problem z nawigacją  (Przeczytany 95553 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Problem z nawigacją
« Odpowiedź #75 dnia: 29 Marca 2017, 22:28:14 »
http://www.mirrorlink.com/phones

tutaj macie listę telefonów, które wspierają system Mirrorlink.

Ja mam Galaxy s4 i on nie działa, ale te nowsze powinny wspierać. Z tego co widzę to A3 wspiera system.

Na Galaxy s5 zresetowałem do ustawień fabrycznych na androida 6, ale wcześniej zrobiłem update do 7 i też działał, tylko miałem zawalony aplikacjami i chciałem trochę przyspieszyć.

Na Galaxy s6 system jest też 6, nie wiem co to Root, ale nic nigdy nie grzebałem w telefonie jest taki jak dostałem z T-mobile.

Jak mogę sprawdzić jaki mam system w Toyocie?

To głupie pytanie ale może ktoś z Was chciał zrobić mirrorlink bezprzewodowo albo przy wykorzystaniu gniazda zapalniczki, jedyny sposób to kablem usb podpiąć się pod wejście usb pod konsolą. Dużą różnicę szczególnie w s5 robi to, że po podłączeniu przekręcam telefon do pozycji poziomej. Nie wiem na ile to ma wpływ, ale ja mam podpięty pod bluetooth inny telefon, a ten który mirrorlinkuję wykrzystuję tylko do tego zrzutu ekranu. Może w momencie jak macie podpięty telefon i muzykę przez BT i ten sam telefon podłączycie kablem to jest jakieś "zwarcie" i system głupieje.

Nie wiem na ile to istotne, ale z tego co zauważyłem, to jedyne przypadki, że da radę połączyć mirror link są u mnie i u Italo czyli w samochodach, które mają system bez nawigacji, a co za tym idzie jest on ciut starszy.

Emigracja napisał/-a że też wszystko działa. Więc zapytowywuję czy również posiadasz system bez nawigacji czy może mamy pierwszego udanego przedstawiciela wersji z Navi i Mirrorlinkiem ?

Jeśli rzeczywiście tak jest to szczerze współczuję tym, którzy się zdecydowali na dokupienie Navi za 2500. Może można jakoś jeszcze z tego zrezygnować i wgrać stary system? 

Jeśli jest ktoś w Warszawie, albo będzie to możemy się jakoś złapać, i zobaczymy czy mój telefon pójdzie w Waszym samochodzie i na odwrót.

Dzisiaj zamówiłem Galaxy s8+ więc za 3 tygodnie będę wiedział czy też będzie chodził. W miedzy czasie będę sprawdzał na telefonach znajomych czy to pójdzie i dawał update'y.

« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2017, 22:42:48 wysłana przez QI3A »

Offline Kierepowski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 29 Marca 2017, 23:29:56 »
Być może jest tak, że te "wypasione" z nawigacją już są stracone.

Wersje oprogramowania sprawdzisz tak:

Offline Italo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #77 dnia: 30 Marca 2017, 09:06:07 »
Moje parametry :

BANGLA/ HE3937 :shock:/  Samsung Galaxy Note 4/ Android 6.0.1/ LG MirrorDrive

Miałem połączoną zarówno muzykę BT jak i telefon BT i banglało .

Jedyne co mi się nie podoba to skokowe odtwarzanie YT video oraz brak odtwarzania video z plików . Ale głównie chodzi mi o navi więc tu jest gitarra  :good:
Miłośnik "włoszczyzny"
Posiadacz Fiata 500 z 1970 roku

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 30 Marca 2017, 10:14:43 »
Bangla/wersja systemu VE3937/Galaxy s5 Android 6 i Android 7 oraz Galaxy s6 Android 6/ Wszystko na LG Mirror Drive

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #79 dnia: 30 Marca 2017, 20:08:13 »
No to by się zgadzało ja mam navi i nie bangla więc pewnie to jest to a system mam 6.8.1 WL :wallbash:

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #80 dnia: 30 Marca 2017, 22:22:41 »
No, to by była okrutna podłość, gdyby w firmware z nawigacją upitoliti te resztki kompatybilności z mirror linkiem :)    Smutne.
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline Italo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #81 dnia: 31 Marca 2017, 08:30:52 »
Aha jeszcze ważna rzecz, ja podłączyłem telefon tylko do obslugi na tablecie nawigacji i innych programów, nie wrzucałem już muzyki z tego samego telefonu, żeby nie zamulał. Jak w tle słuchacie sobie radia, albo muzyki przez bluetooth z innego telefonu, a na ekranie wyświetla się nawigacja, to w momencie jak wyskakuje jakiś komunikat głosowy, to system sam przełącza źródło dźwięku na mirror link, jak będziecie chcieli ustawić ponownie źródło dźwięku tym przyciskiem MODE z lewej strony kierownicy na środku to zniknie Wam obraz z mirrorlink, a wskoczy najpierw okno bluetooth, potem radio AM, FM, AUX i kolejny wskakuje Mirror link, więc wraca Wam obraz, jak zrobicie kolejną rundkę zmieniając źródło to obraz już zostanie a dźwiek będzie się zmieniał w tle, trochę trzeba razy kliknąć ten przycisk mode żeby powrócić do śłuchania muzyki i patrzenia w tablet, ale dzięki temu można to zrobić z pozycji kierownicy, nie trzeba odrywać się i klikać znowu tej ikonki na tablecie telefon/internet i potem aplikacji LG i znowu komunikatu i jeszcze raz to samo.

Niestety cholera po każdym komunikacie z navi trzeba robić tą rundkę klawiszem mode żeby wróciło radio . Na długiej trasie ma to sens ale w mieście absurd . Szkoda , że dźwięki nie przełączają się same . Wszystko kurna prowizorka  :-(
Miłośnik "włoszczyzny"
Posiadacz Fiata 500 z 1970 roku

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 31 Marca 2017, 11:41:03 »
Jednak nie robie już rundek, coś się przestawiło, i po komunikacie klikam guzik muzyka w prawym górnym roku, ustawiam źródło, potem telefon/internet i LG Mirror Drive, 4 kliknięcia zajmuję to może 2 sekundy. Wcześniej jak w trakcie klikałem LG to wyskakiwały te komunikaty o ostrożności i blokadzie w trakcie jazdy i telefon wracał do menu głównego teraz wraca do pkt w którym się wyłączył nie przerywając pracy.

Offline lesnik

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #83 dnia: 01 Kwietnia 2017, 19:41:37 »
Czy ktoś pomoże uruchomić telefon na tablecie w c hr ?

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 01 Kwietnia 2017, 20:09:40 »
Czy ktoś pomoże uruchomić telefon na tablecie w c hr ?

Pytanie czy masz nawigację w samochodzie czy jednak jesteś szczęściarzem i masz system bez nawigacji, bo jeśli to pierwsze to na ten moment możesz tylko pomarzyć o podłączeniu telefonu.

Offline lesnik

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #85 dnia: 02 Kwietnia 2017, 17:23:18 »
Nie mam nawigacji

Offline lesnik

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #86 dnia: 02 Kwietnia 2017, 17:25:00 »
Potrzebuje podłączyć Samsunga S7. Nie mam nawigacji

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: 02 Kwietnia 2017, 23:44:45 »
opisałem wszystko na poprzedniej stronie

Offline duda1989

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: 03 Kwietnia 2017, 09:24:05 »
ja mam nawigację (seryjną) i bez problemu MirrorLink działa.

Xperia z3

pzd.

Offline lesnik

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #89 dnia: 03 Kwietnia 2017, 17:44:05 »
Próbowałem na samsungu nie umie uruchomić  aplikacji  MirrorLink. nie dzała

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl