Autor Wątek: Problem z nawigacją  (Przeczytany 95606 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kierepowski

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Problem z nawigacją
« Odpowiedź #120 dnia: 14 Kwietnia 2017, 11:11:29 »
Niektórych funkcji w nowo kupowanym samochodzie nie sprawdza się uważając je za oczywistą oczywistość.
1. W XXI wieku zegarek w każdym samochodzie można ustawiać w tryb 24 godzinny i 12 godzinny. Oczywiste? TAK
Ale nie w Tojocie:wallbash:

2. W XXI wieku głos nawigacji można zamienić ze skrzeczącego kobiety-gejszy na ładny i aksamitny męski niekonicznie hołowczyca. Oczywiste? TAK

3. W XXI wieku kolory nawigacji można zamienić. Oczywiste? TAK

...............................................
Podobnie jest z innymi przypadłościami, szkoda czasu na wymienianie: np. brak zamykania CZ po prędkości itp. itd .......

W specyfikacji jest: Nawigacja Toyota Touch 2 with Go oraz dopłata do nawigacji.

Trzeba napisać do prezesa tojoty, że:
System nawigacyjno-multimedialno-konfuguracyjny pod tytułem Toyota Touch 2 with Go jest do bani.
Nawigacja - jest pseudonawigacją
Tłumaczenie w/w systemów jest do bani.
Funkcjonalność w/w systemów jest do bani.
W w/w systemach występuje masa błędów funkcjonalnych i pojęciowych
W drodze ugody niech odda te 2500 zł i dopłaci następne 2500 zł z hakiem za brak podstawowych funkcjonalności np. że zielony "TOPOWY" zegarek jest TYLKO 12 godzinny.

Za to w standardowym wyposażeniu  samochodu oprócz: topowego 12 godzinno-trybowego ulubionego  "zielonego" zegarka prezesa  :wallbash:
Powinny się znaleźć:
1. Miecz samurajski  :song:
2. Kimono firmowe  :beer:

Tak aby umożliwić klientowi, który nabył tojota B*C-HR po przebraniu się w w/w kimono firmowe zrobienie SePuku w/w mieczem samurajskim, po ustaleniu odpowiedniej godziny na w/w topowym 12-godzinnym  :embarassed: zegarku.

* - w miejsce B wstaw beeeeeeeeeeeeeeeeee  <zalamka>

Żegnaj pierwsza i ostatnia tojoto. Nigdy więcej tojot  :embarassed:

P.S. Pomysł z TomTomem nie jest nowy. Ma wiele zalet również finansowych. dobrze się komponuje, jest pozbawiony w/w wad, bezpłatna aktualizacja, bezpłatna informacja o ruchu, również za granicą itp itd. ma WiFi . Np Go 5200 cena 1550 zł. To o 950 zł taniej niż to, to, to g...w...o

« Ostatnia zmiana: 14 Kwietnia 2017, 11:13:29 wysłana przez Kierepowski »

Offline RoMario

• Toyot Leżący
  • *
    • Skorzęcin
« Odpowiedź #121 dnia: 14 Kwietnia 2017, 16:02:44 »
@Kiepowski - Gościu, weź sprzedaj ten samochód i kup sobie Volkswagena bo Twoich postów już się czytać nie da.

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #122 dnia: 14 Kwietnia 2017, 17:38:48 »
@Kiepowski - kupowałeś ten samochód bez jazdy próbnej tzn. w przedsprzedaży?

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #123 dnia: 14 Kwietnia 2017, 19:22:02 »
RoMario, to nie jest, chyba, forum dupowłazów Toyoty? I ja się bardzo z tego cieszę, że znajdzie się ktoś, kto wypunktuje konkretny model samochodu. Bo to są, rzeczy, tu uwaga do Dobi, których nie jesteś w stanie ogarnąć nawet w 10 jazdach testowych, bo w nich nie o to chodzi. A jak widać, Kierepowski nie ma zastrzeżeń do samej jazdy czy pracy układu napędowego. Tylko do tych szczegółów, które decydują czasami o odbiorze konkretnego modelu samochodu.

Ja też dopiero po kilku miesiącach odkrywam jak beznadziejne rozwiązania ma Toyota w swoich samochodach. Może ktoś, kto jeździ samymi Toyotami od lat, tego nie zauważył, ale są samochody, w których pewne elementy mogą być rozwiązane o niebo lepiej. I to od kilkunastu lat. I gdyby nie napęd hybrydowy, to też w tej chwili Toyoty na pewno nie kupił. Ale ona ma ten jeden ogromny plus, na który chyba nikt tu nie narzeka :)

Offline Kierepowski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #124 dnia: 14 Kwietnia 2017, 20:21:40 »
W sumie racja. Niepotrzebne te powtórzenia. Sam się nie mogę teraz czytać.
Ale to chyba wynik szoku pozakupowego i zaciągnietego kredytu. Jeździłem do tej pory normalnymi samochodami i używałem normalnych nawigacji nie azjatyckich.

Rzeczywiście uwag do jazdy, zawieszenia, prowadzenia samochodu, wypasionych systemów bezpieczeństwa nie mam. Wręcz trzeba Tojota pochwalić. Do życia silnika własnym życiem w hybrydzie również nie.  No mogłoby być trochę ciszej przy wyższych prędkościach. I mogli ten spojler tylny jednak zbadać w tunelu aerodynamicznym.
No dobra koniec kropka.
W zasadzie to nie mam już więcej żadnych uwag. Lista niedoskonałości wyczerpana. Tojota ma co robić.
Samochód jest fajny.
Będę niedługo go sprzedawał.

P.S.
Rzeczywiście VW Tiguan nie ma tych wszystkich wad a kosztuje w dieslu z bajerami 120 tysiaków.

A dla sprzedawców tojoty piszących na tym forum mam radę: Mówcie i piszcie zawsze prawdę
« Ostatnia zmiana: 14 Kwietnia 2017, 20:24:32 wysłana przez Kierepowski »

Offline RoMario

• Toyot Leżący
  • *
    • Skorzęcin
« Odpowiedź #125 dnia: 14 Kwietnia 2017, 23:40:26 »
RoMario, to nie jest, chyba, forum dupowłazów Toyoty? I ja się bardzo z tego cieszę, że znajdzie się ktoś, kto wypunktuje konkretny model samochodu. Bo to są, rzeczy, tu uwaga do Dobi, których nie jesteś w stanie ogarnąć nawet w 10 jazdach testowych, bo w nich nie o to chodzi. A jak widać, Kierepowski nie ma zastrzeżeń do samej jazdy czy pracy układu napędowego. Tylko do tych szczegółów, które decydują czasami o odbiorze konkretnego modelu samochodu.

Jasne, że nie jest to forum dupowłazów (przynajmniej tak mi się wydaje), wady też trzeba punktować. Ale nie trzeba tego robić pisząc w każdym temacie w ten sam dziecinny sposob, z czcionką na pół ekranu, gdzie połowa to tekst a połowa to emotki. Przejrzyj jego posty i zobaczysz, że 80% jest takich samych.

Offline dr.puniszman

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #126 dnia: 15 Kwietnia 2017, 00:04:36 »
Tiguana za 120 tys zl  z wyposażeniem  raczej nie kupisz ...

Offline Kierepowski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #127 dnia: 15 Kwietnia 2017, 07:11:09 »
Jak już pisałem wyżej źółć się wylała. Ponownie przepraszam wszystkich za powtórzenia i nadużywanie emotionków.
P.S. Za radą RoMario i dla dr.puniszman: VW Tiguan 2.0 TDI z 14% rabatem za dokładnie 123 111 zł brutto: https://naforum.zapodaj.net/0e97c1ddc77e.jpg.html
« Ostatnia zmiana: 15 Kwietnia 2017, 07:16:07 wysłana przez Kierepowski »

Offline dr.puniszman

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #128 dnia: 15 Kwietnia 2017, 09:10:49 »
Zwracam honor,  chociaż  brakuje asystenta pasa ruchu i czujników martwego pola, ale w vw mnie drażni, że w kazdym środek  wygląda  tak samo mam caddego i w srodku to samo co w golfie a prędkościomierz  taki sam jest nawet w t6 ...
Ja mimo wad skuszę  sie na ta chrke

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #129 dnia: 15 Kwietnia 2017, 09:40:18 »
W sumie racja. Niepotrzebne te powtórzenia. Sam się nie mogę teraz czytać.
Ale to chyba wynik szoku pozakupowego i zaciągnietego kredytu. Jeździłem do tej pory normalnymi samochodami i używałem normalnych nawigacji nie azjatyckich.

Mnie się wydaje, że po prostu nie przemyślałeś zakupu. Większość wad (subiektywnych) była możliwa bo wychwycenia podczas jazdy próbnej i oględzinach w salonie (u niektórych dilerów można pożyczyć samochód  na samodzielne testy - tak zrobiłem przed zakupem RAV4 bo miałem pewnie wątpliwości). Hybrydy są nieco inne niż klasyczne samochody przed zakupem warto się z tym zapoznać, co pozwala uniknąć rozczarowań i zrozumieć ich działanie. Dla jednych własne życie silnika a tak naprawdę to istota optymalizacji zużycia paliwa. Dla jednych archaiczny zegarek dla drugich element tradycji Toyoty itp. Nawigacja mogłaby być lepsza, ale dla mnie jakiś tragedii nie ma - funkcjonalnie ma co trzeba. Następny model C-HR pewnie będzie lepszy :-)

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #130 dnia: 15 Kwietnia 2017, 09:47:02 »
Jak już pisałem wyżej źółć się wylała. Ponownie przepraszam wszystkich za powtórzenia i nadużywanie emotionków.
P.S. Za radą RoMario i dla dr.puniszman: VW Tiguan 2.0 TDI z 14% rabatem za dokładnie 123 111 zł brutto: https://naforum.zapodaj.net/0e97c1ddc77e.jpg.html

Cena w VW zależy od konfiguracji, jak go wyceniałem to wcale tak tanio nie wychodziło (+ skóra, automat, jakieś dodatki, inny silnik). Inna filozofia sprzedaży samochodu. 

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #131 dnia: 15 Kwietnia 2017, 17:55:02 »
Gdzieś czytałem, że wasza nowa C-HR, tak jak i Aygo (przynajmniej w UK), wspiera MirrorLink 1.1, więc może warto spróbować innych apek, które to mają, nie tylko tego archaicznego DriveLink'a od Samsunga...
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #132 dnia: 15 Kwietnia 2017, 19:11:39 »
Jak się usuwa posty?
« Ostatnia zmiana: 15 Kwietnia 2017, 19:16:37 wysłana przez Arturas »

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #133 dnia: 15 Kwietnia 2017, 19:14:25 »

"1. W XXI wieku zegarek w każdym samochodzie można ustawiać w tryb 24 godzinny i 12 godzinny. Oczywiste?

TAK Ale nie w Tojocie.   "

A u mnie jest 24 godzinny.... :o

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #134 dnia: 15 Kwietnia 2017, 19:19:17 »

"1. W XXI wieku zegarek w każdym samochodzie można ustawiać w tryb 24 godzinny i 12 godzinny. Oczywiste?

TAK Ale nie w Tojocie.   "

A u mnie jest 24 godzinny.... :o

Bo wątek dotyczy C-HR  <zalamka>
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl