Autor Wątek: Funkcja follow me home, alarm podczas jazdy, brak internetu  (Przeczytany 10848 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

F_20.0

• Gość
Odp: Funkcja follow me home, alarm podczas jazdy, brak internetu
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Lutego 2017, 10:51:33 »
Nie mam możliwości zaznaczenia powiadamiania 😡
Auto na postoju, ręczny zaciągnięty, opcja niedostępna, iOS 10.2.1
Skończyły mi się pomysły, co do Apple ... mam tego troszku sprzętu i rewelacja skończyła się na 10.9.4 lub iOS8 oraz 2013 roku, wiec ci oni tam fandzola to brać duuuzy współczynnik.
« Ostatnia zmiana: 22 Lutego 2017, 10:56:42 wysłana przez F_20.0 »

Offline blooop

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Lutego 2017, 17:39:39 »
Dzisiaj zrobiłem update do 6.8.2H i jest ok.

A wy macie navi, czy zwykłe radio? Bo w zwykłym radiu w prestige (excel) ma nie czytać  :-)

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Lutego 2017, 18:14:38 »
Mam nawigację zespoloną w radiu, ale może właśnie wersja Navi STD (nie Plus) nie będzie czytała SMS czy e-mail.

Offline demis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 22 Lutego 2017, 18:41:10 »
Navi bez PLUS'a czyta sms'y (chociaż czasami zdarzy się mu nie przeczytać)

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Lutego 2017, 18:51:59 »
No to ja coś robię nie tak. Mi za cholerę nie czyta (sms są niedostępne), jakoś mi się wierzyć nie chce, że moje radio nie czyta, a Twoje tak. Pewnie coś w ustawieniach telefonu blokuje, bo radio przekopałem całe i nie ma nic innego do konfiguracji.

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 22 Lutego 2017, 21:29:34 »
Mi Navi bez Plusa działa z SMSami dość dobrze, ale ja mam ich "referencyjnego" Samsunga S3. Poprzedni S3 Mini działał OK, ale czasami po podłączeniu na liście nie pokazywały mu się nowe SMSy z komórki a tylko stare poprzednio wczytane. Z SGS3 działa bezproblemowo...
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 23 Lutego 2017, 00:30:34 »
Jeśli chodzi o androida to widziałem, że działało mi (telefon syna), ale już mój czy żony na iOSie nie jest ta opcja dostępna, więc podejrzewam, że iPhony blokują dostęp, tylko zastanawia mnie to, że kolega opisuje, że mu wszystko działa, więc ja wymiękam.  :|

Offline blooop

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 23 Lutego 2017, 07:07:34 »
Dobra uporządkujmy to może, bo mówimy w tym przypadku o iPhone a zaraz się zlecą wzyscy uzytkownicy androida i będzie 30 postów, że im działa  :-)

Info ze strony toyoty:
iPhone + navi (TT2Go, TT2Go+) - czyta SMS, nie czyta maili
iPhone + radio bez navi (TT2) - nie czyta SMS, nie czyta maili

Android - w większości przypadków czyta SMS, nieważne czy masz navi czy nie. Maile w zalezności od telefonu.

Ciekawostka*
Jak robiłem wczoraj update, podejrzałem sobie obraz aktualizaji i wyszło na to, że nasze radia śmigają na linuksie na ARMie
« Ostatnia zmiana: 23 Lutego 2017, 07:16:36 wysłana przez blooop »

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Lutego 2017, 08:12:15 »
Do blooop: kurcze teraz to zdurniałem, czyli mam radio zwykłe TT2? Jak to możliwe w aucie z 2015 ... jak to sprawdzić? Nie mam przy sobie specyfikacji, do myToyota nie wejdę (zapomniałem hasła  <zalamka> ) I znowu po spaniu  <palacz>
Zalogowałem się na myToyota: mam TT2 &Go i nie czyta mi esów, nie powiadamia, milczy jak grób, więc coś z tą specyfikacją Toyoty jest "nie coś teges" , albo faktycznie telefon blokuje, tylko jak to odblokować???
Ja to naturalnie traktuję jako ciekawostka, bo nie używam takich wynalazków, ale jak coś pisze to ma to działać prawda  :grin:

Na linuksie powiadasz...widze, żę lubisz grzebać w systemach co  :grin: ??? Ciekawe czy dałoby się navi podejść i podmienić komendy, aby czytała mapy dla pingwina.
« Ostatnia zmiana: 23 Lutego 2017, 08:33:46 wysłana przez F_20.0 »

Offline blooop

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 23 Lutego 2017, 09:01:15 »
TT2 jest standardem od wersji premium wzyż. Pisałeś gdzieś, że nie masz nawigacji, więc nie masz TT2Go, tylko zwykłe TT2, które nie czyta SMS z iPhona. Na MojaToyota jest chyba błąd, bo mi pokazuje ze mam TT2Go+ a w 2016 nie było już tego plusa w oznaczeniu

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 23 Lutego 2017, 12:18:01 »
Nie no skąd,  mam navi, wiec mam TT2&GO, ale esów nie czyta.
Co do strony Toyota... mi po zalogowaniu przez NICK pokazuje auto, po zalogowaniu przez e-mail nie. Zakupy prawie prawidłowo (oprócz appek Paliwo,Pogoda i inne - w aucie działają na stronie podobno wygasły, a abonament wykupiony na trzy lata z mapami ) Niestety książki serwisowej nie widzę, jakby nigdy auto w serwisie nie było ( zarejestrowany od nowości w MyToyota ), wiec niezły bajzel tam maja.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #26 dnia: 23 Lutego 2017, 17:37:57 »
sprawdzałem dziś ze swoim starym iPkiem (5) i wszystko również działa jeśli chodzi o smsy. U mnie na stronie nawet jest pokazana wymiana opon, montaż nawigacji z wyłączeniem pasów i inne takie dziwne faktury .

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 23 Lutego 2017, 20:56:17 »
Bloop - blisko, zdaje się TT działa na QNX'ie. Dość szczelnie zamkniętym, niestety...
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline T.Wojtek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C. Cross PE
« Odpowiedź #28 dnia: 23 Lutego 2017, 21:18:26 »
TT2&Go czyta też SMSy z niszowej Lumii 920
send from phone

Offline Barti

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 24 Lutego 2017, 09:41:34 »
Co do czytania SMS z iPhona o którym ktoś wcześniej wspominał. Proszę zaznaczyć w telefonie =>Ustawienia.Bluetooth. Kliknąć w i (i w kółku) przy sparowanym urządzeniu i tam zaznaczyć "pokazuj powiadomienia" . Po tym odświeżamy sparowane telefony w navi i z zaciemnionej dotychczas opcji zaznaczamy ptaszka. SMS wyskakuje na wyświetlaczu radia/navi aczkolwiek z automatu nie czyta jest tam przycisk który naciskamy i wiadomość jest odczytywana przez "asystentkę" tą samo co przy wybieraniu głosowym.
Corolla E12 HB 1.4 D4D SOL => Auris II FL 1.6 Comfort

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl