Kochani- zastanawiając sięod dłuższego czasu, czy komputer w mojej Rolce `98 jest sprawny ( spalania stukowe, buczenie silnika ) zwróciłem uwagęna jedną ciekawą rzecz: wskazanie temperatury zewnętrznej ma olbrzymią zwłokęw przypadku gwałtownego ocieplenia. Wygląda to tak, że wieczorem, kiedy jest np. 0 stopni wjeżdżam do garazu, ide spać, rano uruchamiam silnik ..a komputer dalej pokazuje temperaturę0. Wyjeżdżam, załóżmy, że na dworze jest + 20, a wskaźnik nadal pokazuje 0. Dopiero po 4-5 godzinach stania na dworze zaczyna pokazywać prawidłowo + 20. Chyba, że wyzeruje komputer przez odłączenie na chwilęakumulatora - wówczas po ponownym podłączeniu natychmiast pokaże + 20.
Czy i Wy - uzytkownicy Rolek obecnej i poprzedniej generacji zauważyliście coś podobnego ?
A propos mojego tematu "4EFE Głośny silnik " wymiana układu wydechowego na ten z poprzedniego modelu oprócz minimalnego wyciszenia auta zdecydowanie poprawiła też elastyczność - np. 60-100 na 4 było 14-15 s, teraz jest 12-13; 80-120 na 5 było 21 sek, teraz jest ok.19- 20