Autor Wątek: Szukam właścicieli nowej Corolli 2016+  (Przeczytany 359198 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: Szukam właścicieli nowej Corolli 2016+
« Odpowiedź #390 dnia: 19 Kwietnia 2018, 14:57:46 »
Raz jeszcze Ci napiszę- nie ma w Twoim przypadku żadnego problemu z wałem. Niemożliwe jest skrzywienie na takim odcinku. Otwory są wiercone i gwintowane na urządzeniach działających osiowo. Problemem jest śruba i ewentualnie kółko ( wada fabryczna). Gdyby czop wału był krzywy, to miałbyś po takim przebiegu spory wyciek spod uszczelniacza. Takie jest moje skromne zdanie.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #391 dnia: 19 Kwietnia 2018, 14:59:37 »
Wymienili mu tam pół silnika,
Spokojnie, mi w Subaru swojego czasu wymienili cały silnik, w zeszłym roku w C1, mojej znajomej, też tak zrobili.

Offline ojciecmajster

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #392 dnia: 19 Kwietnia 2018, 15:51:21 »
Raz jeszcze Ci napiszę- nie ma w Twoim przypadku żadnego problemu z wałem. Niemożliwe jest skrzywienie na takim odcinku. Otwory są wiercone i gwintowane na urządzeniach działających osiowo. Problemem jest śruba i ewentualnie kółko ( wada fabryczna). Gdyby czop wału był krzywy, to miałbyś po takim przebiegu spory wyciek spod uszczelniacza. Takie jest moje skromne zdanie.

Nie sądzę, aby nowe koło i śruba była z taką samą wadą. Musiałby zaistnieć niesamowity zbieg okoliczności. Te elementy zostały wymienione i w żaden sposób nie wpłynęły na poprawę sytuacji. Fakt, że takie bicie doprowadziło by w pierwszej kolejności do rozszczelnienia simeringu, być może też do zniszczenia panewki.
Spalanie - Motostat.pl

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #393 dnia: 19 Kwietnia 2018, 20:48:19 »
Dzisiaj dzień chwalenia się. Założyłem te ledy za złotówkę i ..... nie podobają mi się. Zaszalałem i kupiłem całe oświetlenie wnętrza + tablica rejestracyjna na ledach philipsa, za jedyne 221 PLN  :wallbash: <zalamka>
A teraz spalanie - raz ta cholera spala 9-10 l, a raz tak jak poniżej:

<taniec>
E18_Prestige_MultidriveS

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #394 dnia: 19 Kwietnia 2018, 21:05:25 »
No też widziałem u siebie prawie podobne spalanie bo 4,8 ale na krótszym odcinku :0

Te typy tak mają, że palą jak chcą:

Offline ojciecmajster

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #395 dnia: 20 Kwietnia 2018, 07:21:56 »
Wczoraj w końcu otrzymałem telefon z ASO. Na dzień dzisiejszy tak naprawdę zrobili tylko pomiar tej końcówki wału, wyniki wysłali do fabryki gdzie mają sprawdzić tolerancję. W serwisie nadal czekają na jakiś gości z Toyota Europe, którzy zabronili im cokolwiek rozkręcać, dopóki tego sami nie zobaczą. Kierownik serwisu stwierdził, że to pierwszy taki przypadek. Sądzę, że zrobi się z tego niezłe zamieszanie w firmie. Będą dochodzić pewnie na jakim etapie coś poszło nie tak.
Spalanie - Motostat.pl

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #396 dnia: 20 Kwietnia 2018, 07:30:22 »
To ta końcówka wału (czop) ma w końcu bicie czy nie ma. 

Offline ojciecmajster

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #397 dnia: 20 Kwietnia 2018, 07:39:23 »
Pytałem się wczoraj o to w serwisie jakie wyciągnęli wnioski po pomiarach, jednak oni nie mają tabeli tolerancji i nic nie moga stwierdzić  w tym temacie . Coś musi jednak bić bo efekt widać na kole. Może to kwestia klina na wale, albo nie dolegania równolegle dwóch powierzchni. Ciężko powiedzieć skoro nawet serwis nie wie co to.
Spalanie - Motostat.pl

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #398 dnia: 20 Kwietnia 2018, 09:38:09 »
W końcu po 1,5 miesiąca dotarły haczyki montowane pod zagłówki - jest gdzie zawiesić kurtkę lub siatkę.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #399 dnia: 20 Kwietnia 2018, 09:44:36 »
jest gdzie zawiesić kurtkę lub siatkę.
Ach te kobiety :song:
E18_Prestige_MultidriveS

pireus

• Gość
« Odpowiedź #400 dnia: 20 Kwietnia 2018, 10:12:40 »
jest gdzie zawiesić kurtkę lub siatkę.
Z tymi siatkami to bym uważał, jak dobrze zachamujesz to przez przednią szybę wypadnie

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #401 dnia: 20 Kwietnia 2018, 10:29:37 »
Nie mam na myśli 5kg ziemniaków, tylko cos lekkiego, nie sadze aby gdziekolwiek wypadło.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #402 dnia: 20 Kwietnia 2018, 18:29:09 »
 :grin:

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #403 dnia: 20 Kwietnia 2018, 18:44:34 »
Pytałem się wczoraj o to w serwisie jakie wyciągnęli wnioski po pomiarach, jednak oni nie mają tabeli tolerancji i nic nie moga stwierdzić  w tym temacie . Coś musi jednak bić bo efekt widać na kole. Może to kwestia klina na wale, albo nie dolegania równolegle dwóch powierzchni. Ciężko powiedzieć skoro nawet serwis nie wie co to.

No tak, przecież zwykłego pracownika ASO przerasta odkręcenie koła paska PK, uruchomienie silnika , sprawdzenie liniowości gwintu i pomiary kółka i śruby. Nie mieli tego zagadnienia na szkoleniach...masakra  <zalamka>

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #404 dnia: 20 Kwietnia 2018, 20:00:06 »
No to Karolina jest już po pierwszym przeglądzie. Cena za OT 15tys. to 344,95 (OT, filtr oleju,uszczelka).
Olej dostarczyłem sam, filtr kabinowy kazałem zostawić - po powrocie do domu zrobiłem ozonowanie i wsadziłem nowego filtrona (przy okazji - strzałką do góry, bo nawiew jest z dołu). Dodatkowo w cenie, wyważono koła, pogrzebano przy lusterku (tym które rozkładało się o 180 stopni), coś przy hamulcach (bo czasami piszczały).
Ponadto obfotografowano krzywą klapke od schowka na okulary i czekamy na decyzję, co można z tym zrobić.
PS - wywaliłem te ledy z 1pln i założyłem ledy philipsa. W kabinie i bagażniku natężenie światła 4000 K, na tablicy rejestracyjnej 6000 K. Wyglądą to o niebo lepiej, nic nie smuży po włączeniu (tamte ledy tak miały zanim zaczęły świecić stałym swiatłem) oraz wygaszają się (ściemniają) jak zwykłe żarówki - co mnie zaskoczyło pozytywnie, bo ledy są  zero-jedynkowe (te poprzednie markowały ściemnianie i gasły momentalnie). Jakość wykonania o niebo lepsza, ale i cena wali po kieszeni. Może zbyt jasno świecą, ale idzie się przyzwyczaić.
E18_Prestige_MultidriveS

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl