Autor Wątek: Szukam właścicieli nowej Corolli 2016+  (Przeczytany 358802 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
Odp: Szukam właścicieli nowej Corolli 2016+
« Odpowiedź #150 dnia: 03 Marca 2018, 21:28:01 »
ja się tam szlajałem między 11, a 12  potem mały "zaliczył" każde auto w salonie i tyle mnie tam widzieli  :cheesy:
E18_Prestige_MultidriveS

Offline ojciecmajster

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #151 dnia: 09 Marca 2018, 10:19:47 »
- Co do wygłuszenia maski.
Ja kupiłem na allegro za 120 PLN chyba. Wygląda to tak:
http://www.autowcentrum.pl/blog/post/zajrzyjmy-pod-maske-i-spod-auta,34964/

- Co do alarmu
o wiele lepszym zabezpieczeniem jest blokada skrzyni. Takie fabryczne alarmy złodziej złamie w kilka sekund. Już lepiej jest zamontować w niezależnym serwisie, ale stracimy gwarancję. Blokada skrzyni sprawia mniej problemów, nie wymaga ingerencji w wiązkę elektryczną, i nie trzeba jej programować po odłączeniu akumulatora. Poza tym rozpracowanie takiej blokady na pewno będzie trwało dłużej niż złamanie alarmu.
Spalanie - Motostat.pl

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #152 dnia: 09 Marca 2018, 11:01:45 »
Wygląda bardzo fajnie.
Czy masz może link do aukcji allegro? Może być w wiadomości prywatnej. Dzięki!

Offline magnetar

• Początkujący
« Odpowiedź #153 dnia: 09 Marca 2018, 11:39:42 »
Ja mam pytanie, ile udało Wam się wytargować ceny na roczniku wyprzedażowym? Czy można w ogóle jeszcze coś wytargować?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #154 dnia: 09 Marca 2018, 12:09:16 »
Raczej nic nie wytargujesz, bo cenę ustala importer, możesz tylko coś ugrać na wyposażeniu dodatkowym.

Offline tomaz75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #155 dnia: 09 Marca 2018, 13:40:57 »
Wygląda bardzo fajnie.
Czy masz może link do aukcji allegro? Może być w wiadomości prywatnej. Dzięki!
Witam podaj link do aukcji,czy zauwazyłes ze jest ciszej w kabinie po zamontowaniu maty?

Offline ojciecmajster

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #156 dnia: 09 Marca 2018, 13:53:03 »
Niestety nie widzę już tej aukcji na allegro. czy ciszej to ciężko stwierdzić.
Spalanie - Motostat.pl

Offline tomaz75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #157 dnia: 09 Marca 2018, 14:05:15 »
ale kupiłeś bo było głośno?co skłoniło cie do zakupu?ja jezdziłem wczesniej Yaris 2014 ,3 cylindry benzyna i obiektywnie stwierdzam ze silnik pracował ciszej,teraz mam 1,3 ,jeszcze wczesniej mialem Yaris 1,3 z 2007 roku  86 koni i ten tez był cichy,a w mojej Corolli to bym sie troche wiekszego komfortu pracy silnika spodziewał.

Offline tomaz75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #158 dnia: 09 Marca 2018, 14:08:35 »
jest na Allegro gośc który robi takie maty na silnik,robił mi wycene jak ktoś chetny to podam namiary ,mi dal cene z wysyłką i spinkami 220,jeszcze nie zamawiałem.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #159 dnia: 09 Marca 2018, 16:02:22 »
Wydaje mi się, że szum silnika to nie żaden problem to nie ma go co wygłuszać - w mojej nowej Corollce E15 - 2017 rok jak już to słychać jedynie szum opon - chyba , że silnik przy prędkościach powyżej 150 ale to nie sprawdzałem. :)

Offline Zetka01

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CC Exe AWDi
« Odpowiedź #160 dnia: 09 Marca 2018, 16:52:21 »
Czy można w ogóle jeszcze coś wytargować?
Tak, jak napisał "Pireus" - ze zmianą ceny jest problem, ale zawsze udawało mi się wytargować coś z wyposażenia - obowiązkowo dywaniki i wykładzinę do bagażnika, a ostatnio (11.2017) dość duży rabat na dodatkowe felgi z oponami zimowymi. Autoalarm dawali mi też gratis, jeśli to nie była wyprzedaż rocznika, tak że tym razem zapłaciłem.

Offline integral

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #161 dnia: 09 Marca 2018, 19:23:30 »
A co powiecie na oferty brokerów np. dealera z Suchego Lasu. Ceny niby niższe niż z salonu ale jak to wygląda później w praniu z gwarancją czy serwisami? Ktoś ma z tym doświadczenia?

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #162 dnia: 10 Marca 2018, 18:30:49 »
Dzisiaj  mała spokojna wycieczka Corollką do sąsiedniego miasta (40 km) na obiad ( 4 osoby dorosłe) - przy powrocie do domu wskazała średnie zużycie paliwa 6,9 litra - czyli jak dla mnie bardzo dobrze.

Ciągle jednak nie wiem jak jest przeliczane i jak wskazywane to średnie zużycie, czy jest to wskazanie od ostatniego skasowania tego licznika. Czy to tylko dzisiejsza trasa ?
=================================
No trochę doszedłem już  do tego - miałem ustawione wskazywanie średniego zużycia od chwili po resecie czyli od chwili jak zatankowałem (wtedy wyzerowałem wskazania). Teraz zmieniłem to wskazanie na "po rozruchu"  czyli będę miał wskazania liczone każdorazowo od momentu uruchomienia silnika - tak myślę :)
« Ostatnia zmiana: 10 Marca 2018, 19:03:46 wysłana przez czp »

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #163 dnia: 10 Marca 2018, 19:45:49 »
mała spokojna wycieczka Corollką do sąsiedniego miasta (40 km) na obiad ( 4 osoby dorosłe) - przy powrocie do domu wskazała średnie zużycie paliwa 6,9 litra - czyli jak dla mnie bardzo dobrze.

Moim zdaniem tak sobie.

Ja w piątek (wyjazd) i sobotę (powrót) zrobiłem "wycieczkę" (Aurisem 1,6) w dwie osoby, po ok. 110-120 km w każdą stronę (ok. 30 km droga krajowa z prędkością 100 km/h na tempomacie + ok. 80 km pustą autostradą z tempomatem na 135 km/h , z tym że przez parę (naście) km żeby przewietrzyć rurę :) ciągnąłem 180 km/h) i wskazania zużycia z całej trasy miałem w okolicach 6,7-6,8 l/100 km przy średniej prędkości 92 km/h po obu odcinkach (z całej trasy).

miałem ustawione wskazywanie średniego zużycia od chwili po resecie czyli od chwili jak zatankowałem (wtedy wyzerowałem wskazania). Teraz zmieniłem to wskazanie na "po rozruchu"  czyli będę miał wskazania liczone każdorazowo od momentu uruchomienia silnika - tak myślę

Wskazanie zużycia od zatankowania (po wyzerowaniu po zatankowaniu) moim zdaniem lepiej oddaje realne spalanie.
Nie wiem jaką masz Corolle (który rok) ale w Aurisie z 2016 roku po dojechaniu na miejsce i zgaszeniu silnika pokazuje mi zużycie (na wyświetlaczu między zegarami) od ostatniego uruchomienia silnika do wyłączenia silnika.
Nie ździw się jak ci pokaże przy takim ustawieniu, po przejechaniu np. 4 km zużycie od od ostatniego uruchomienia np. 30 l/100 km :)
« Ostatnia zmiana: 10 Marca 2018, 20:17:11 wysłana przez tomery »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: 10 Marca 2018, 19:49:37 »
tej chwili pokazuje od zatankowania 10,4/100 i każda trasa to spalanie powyżej 10 od odpalenia do dojechania
Normalne spalanie, niektórym to samochody nawet produkuja paliwo. Nie przejmuj się, slinik 1,6 , zima , krótkie odcinki, to tak musi być. Mnie to szlag trafia jak widzę przed sobą takiego mistrza kierownicy, wpatrzonego w komputer z chwilowym spalaniem, ściskającego kierownicę z nadzieją, że jeszcze coś zmniejszy :wallbash:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl