Autor Wątek: Szukam właścicieli nowej Corolli 2016+  (Przeczytany 359114 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Szukam właścicieli nowej Corolli 2016+
« Odpowiedź #420 dnia: 25 Kwietnia 2018, 21:51:32 »
Wole nie ryzykować, mam mało szczęścia do takich rzeczy - niedługo bede w ASO, poproszę ich o to kupując wcześniej zarowki. Dziękuje

Offline kris1610

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #421 dnia: 27 Kwietnia 2018, 11:26:17 »
Nie wiem czy odpowiedni wątek ale napiszcie proszę jak z spalaniem w Waszych Corollach? Jaki silnik, jak użytkowany (trasa/miasto) :-)

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #422 dnia: 27 Kwietnia 2018, 13:34:25 »
U mnie tak jak widać w stopce - ale głównie miasto i krótkie odcinki, czasem trochę autostrady. Na motostat.pl  jest wiele Corolli to można podejrzeć.

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #423 dnia: 27 Kwietnia 2018, 19:41:19 »
U mnie tak jak widać w stopce - ale głównie miasto i krótkie odcinki, czasem trochę autostrady.

Jak duże to miasto ?
Bo w moim (~ 200000 citizens) Auris z tym samym silnikiem pokazuje w komputerze od ostatniego tankowania 8,1 l/100 km (czyli pewnie w realu z 8,5 l/100 km).

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #424 dnia: 27 Kwietnia 2018, 21:33:40 »
U mnie tylko 130000.  Największe spalanie rzeczywiste z baku miałem 8,2, a najmniejsze 6,7 l/100 km. Silnik jest bardzo czuły na obciążenia jak się jeździ spokojnie i nie goni to spali i 5 z groszem, a jak miasto i korki albo autostrada i 140, 160 km/h to spali sporo więcej.   :)

Offline ojciecmajster

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #425 dnia: 04 Maja 2018, 09:22:04 »
Ktoś wcześniej zgłaszał temat w ASO z przycinającym się prawym przyciskiem oświetlenia przy lusterku oraz krzywo domykającą się klapką na okulary. Czy zostało to wymienione?
Spalanie - Motostat.pl

Offline Marcin_G

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #426 dnia: 04 Maja 2018, 09:30:20 »
Zgłaszałem lampkę przy okazji zmiany opon i zostało to naprawione.

Offline ojciecmajster

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #427 dnia: 04 Maja 2018, 09:41:18 »
Zgłaszałem lampkę przy okazji zmiany opon i zostało to naprawione.

Orientujesz się może w jaki sposób to naprawiali?
Spalanie - Motostat.pl

Offline Marcin_G

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #428 dnia: 04 Maja 2018, 09:45:05 »
Niestety nie.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #429 dnia: 04 Maja 2018, 10:26:51 »
Ktoś wcześniej zgłaszał temat w ASO z przycinającym się prawym przyciskiem oświetlenia przy lusterku oraz krzywo domykającą się klapką na okulary.
jeśli chodzi o prawy przycisk to może być kwestia jego ułożenia, bo u mnie po wymianie na ledy tez początkowo haczył i się zacinał - jak go odpowiednio ułożyłem to problem zniknął, chyba że usterka dotyczy samego przycisku elektrycznego pod plastikową obudową - wtedy pewnie zostaje wymiana.
Klapka na okulary zgłoszona podczas przeglądu - obfotografowana i podobno zgłoszona do TMP. Serwisant powiedział, ze nie będzie wymieniał, bo po wymianie może być to samo. W salonie wszystkie aurisy i corolle miały tak samo spaczoną klapkę. Zauważyłem, ze w avensisie jest ten sam element (podświetlenie + schowek) i tam spasowanie było ok.
E18_Prestige_MultidriveS

Offline ojciecmajster

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #430 dnia: 04 Maja 2018, 11:20:34 »
Porównując kierownice zastępczego Rav4 a w Corolli zauważyłem, że skóra w Rav4 jest o wiele przyjemniejsza w dotyku niż w Corolli. Jest taka jednolita i bardziej śliska. Gdyby nie nitka, nigdy bym nie pomyślał, że to coś na kierownicy w Corolli to skóra. Wygląda zarówno optycznie jak i w dotyku jak jakiś plastik.
Spalanie - Motostat.pl

Offline tomaz75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #431 dnia: 04 Maja 2018, 13:09:55 »
Ja mam wersje Activ,tam to jest dopiero plastik,tak na marginesie taka tandeta w aucie za 60.000 pln.Ja rozumie ze są wyższe wersje wyposażenia ,ale ile można stawiać na oszczędność.W serwisie naszczescie zaproponowali ze tapicer obszyte kierownice skóra za 300 pln.A koleś który zajmował się mną przy sprzedaży mówi ze kierownica od wersji Premium w TMP.3600 pln.Mówie ze chyba za dużo tych cyferek?On odpowiada ze niestety taka cena.Jeszcze zapytanie do was?Tak na szybko ,co to za materiał na kierownicy na dole Airbaga,między tymi srebrnymi wykończeniami?Nasze corollę składają się z rożnego rodzaju plastiku.Ale tu jak lekko dotknę paznokciem to mam wrażenie ze to tektura jest.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #432 dnia: 04 Maja 2018, 13:58:32 »
Moja kierownica w skórze wydaje się być ok w dotyku i wyglądzie. Ale jak tak porównuje z Corsą Cosmo córy to ona tam tą kierownicę skórzaną ma jakąś taką jakby jednak solidniejszą :)

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #433 dnia: 05 Maja 2018, 18:30:01 »
że skóra w Rav4 jest o wiele przyjemniejsza w dotyku niż w Corolli. Jest taka jednolita i bardziej śliska.
zanim odebrałem swoją Karolinę, musiałem trzy dni jeździć hybrydowym Aurisem i też odnoszę wrażenie, że tam skóra na kierownicy jakby szlachetniejsza była, też śliska
E18_Prestige_MultidriveS

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #434 dnia: 07 Maja 2018, 12:10:07 »
Proste a nawet głupie pytanie. 

Jak zmieścić podnośnik do przeznaczonego mu schowka w bagażniku tak aby  wieko schowka się domykało ?

Wakacje się zbliżają i dłuższe wyjazdy to też do zestawu naprawczego ( który jakoś mnie nie przekonuje) dokupiłem już podnośnik z kluczem i jakąś wajchą a  jeszcze muszę znaleźć koło dojazdowe ale tańsze niż w serwisie (500 zl). No i na początek chciałem przynajmniej sam ten podnośnik jakoś umieścić w przeznaczonym do niego schowku ale nijak do końca nie pasuje i zawsze ta klapka schowka jest podniesiona do góry.

Niby są tam jakieś dwie wystające ukształtowane blachy ale to jakoś w ogóle nie pasuje chyba, że ja na to jakoś źle patrzę.

Może ktoś wrzuci jakąś fotkę jak to ma jakoś poprawnie włożone ?
« Ostatnia zmiana: 07 Maja 2018, 12:12:10 wysłana przez czp »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl