Autor Wątek: Szukam właścicieli nowej Corolli 2016+  (Przeczytany 358721 razy)

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Szukam właścicieli nowej Corolli 2016+
« Odpowiedź #780 dnia: 30 Marca 2019, 14:33:50 »
Pierwszy raz  nieudana wizyta w serwisie Toyoty. Obsługiwał mnie pan z którym totalnie nie mogłam
sie dogadać w kwestii czegokolwiek. ?Mały? przegląd trwał niemal 3 godziny i kosztował 390 zł bez oleju - miałam swój, wyłącznie usługa oraz filtr oleju i uszczelka. Plus jakies grosze za normalia, ale pan nie potrafił wytłumaczyć do czego ich użyto, podejrzewam, ze nie użyto w ogóle tylko doradca serwisowa wklepał te pozycje na ślepo z papierowego cennika przeglądów. Trzeszczących foteli pan nie słyszy, przejechaliśmy sie kawałek jak na złość akurat nie wydawały tych dźwięków. Z rdzewiejącymi stelażami foteli odesłano mnie do...serwisu blacharsko-lakierniczego...Zalatwie to przy najstępnej wizycie, która mnie czeka wkrótce bo nie zaktualizowali mi nawigacji - musiałabym czekać kolejne 1,5 h, a brakło mi cierpliwosci.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #781 dnia: 30 Marca 2019, 18:32:29 »
Byłem dzisiaj na drzwiach  otwartych i po wyjeździe na Łódzką mijałem czarną Corollę z kobietą za kółkiem, to byłaś Ty ?
E18_Prestige_MultidriveS

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #782 dnia: 31 Marca 2019, 13:33:35 »
Byłem dzisiaj na drzwiach  otwartych i po wyjeździe na Łódzką mijałem czarną Corollę z kobietą za kółkiem, to byłaś Ty ?
Jeśli koło 12.30 to bardzo możliwe.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #783 dnia: 31 Marca 2019, 13:54:31 »

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
E18_Prestige_MultidriveS

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #784 dnia: 05 Kwietnia 2019, 11:06:35 »
Plaga złodziejstwa w Warszawie. Zdjęcie z jednej z warszawskich grup.
Po kradzieżach kół, czy akumulatorów czas na większy kaliber. Corolla ogołocona ze zderzaka, lamp i maski.
Większe zdjęcie po kliknięciu w miniaturkę

Offline Andrew09

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #785 dnia: 05 Kwietnia 2019, 11:58:42 »
Witam szanownych posiadaczy Corolli. Mam pytanko. Posiadam Corolla w wersji comfort z 2017 r. z 16 calowymi alufelgami od Toyoty. Chciałem je jednak zmienić, na bardziej agresywne.
Na stronie sklep.toyota.pl po wpisaniu modelu rocznika i silnika(u mnie 1,6). można dopasować oryginalne felgi Toyoty, ale jest ich raptem kilka szt. i designem nie powalają niestety...
Czy orientujecie się gdzie można kupić albo jakie konkretne modele alusów pasują do naszej Corolli?Mówię o oryginałach od Toyoty.
Ja zabieram się za sprawdzenie dokładnych parametrów czyli tego ET, by w razie czego wybrać coś od producentów takich jak np Rial.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #786 dnia: 05 Kwietnia 2019, 12:25:41 »
Plaga złodziejstwa w Warszawie
Bo złodzieje są praktycznie bezkarni. Po ewentualnym wyroku i tak nie idą do więzienia z powodu braku miejsc w tych placówkach.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #787 dnia: 05 Kwietnia 2019, 13:15:00 »
Plaga złodziejstwa w Warszawie.

Monitoring nagrał tych złodziei (zorganizowana grupa przestępcza)
https://youtu.be/9F4-HX81IUo

Tu próba rabunku rav4:
https://youtu.be/bxa_1YgmyUg
« Ostatnia zmiana: 05 Kwietnia 2019, 13:19:08 wysłana przez bazi »

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #788 dnia: 05 Kwietnia 2019, 15:20:33 »
Plaga złodziejstwa w Warszawie.

Monitoring nagrał tych złodziei (zorganizowana grupa przestępcza)
https://youtu.be/9F4-HX81IUo

Tu próba rabunku rav4:
https://youtu.be/bxa_1YgmyUg

obyś nigdy nie spotkał ich na swoim parkingu  :wallbash:

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #789 dnia: 10 Kwietnia 2019, 05:55:03 »
Potwierdzam, że faktycznie strasznie czułe te nasze Corollki w spalaniu.

Wczoraj robiłem taką małą trasę 44 km w części po drodze szybkiego ruchu. W tamtą stronę jechałem delikatnie to dojechałem ze spalaniem na komputerze 5,7 l/100km. Z powrotem pozwoliłem sobie jechać trochę bardziej "dynamicznie"  i podkręcałem ją wyżej na obrotach to powróciłem do domu ze spalaniem 11,0 l/100km.  :(

Czuła na spalanie jak piórko na wietrze :)   

Offline Andrew09

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #790 dnia: 10 Kwietnia 2019, 11:52:01 »
Witam przykra sytuacja i proszę o poradę. Wczoraj jechałem trasę do Wrocławia z Poznania. W połowie trasy zapaliła mi się rezerwa a do najbliższej stacji 15 km. Dojechałem bez problemu, zatankowałem 95 na orlenie po korek. Wsiadam do autka i po przejechaniu 100m kontrolka check engine na żólto się pali. Auto przejechane ma 18k km. Podjezdzam na serwis pod komputer a tam błąd katalizatora, nie wiem dokładnie który niestety głupi ja nie dopytałem. Diagnoza to fatalnej jakości paliwo. Myślę sobie NA ORLENIE? Polecili mi wyjechać 100 km na tym paliwie i dolać na Shellu pod korek, uwcześniej skasowali błąd check engine. Tak zrobiłem i po zatankowaniu znów do pełna już na Shellu i co? znów check engine :embarassed:
Nastepna wizyta w serwsie umówiona za 8 dni( takie kolejki mają). Co polecacie zróbić bo boję się o katalizator?(auto na gwarancji jeszcze 2 lata). Może zaciągnęło syf z baku podczas jazdy na rezerwie?Zlać to paliwo z baku i wlać mu 98 pb?

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #791 dnia: 10 Kwietnia 2019, 13:37:58 »
W nowym aucie i syf w baku jakoś to mało prawdopodobne.

Też od nowości tankuję Corolkę tylko i wyłącznie na Orlenie E5 czyli pb95  i jak na razie spoko.

Niech Ci rozwiną w ASO ten temat (błąd katalizatora) bo tak naprawdę nie wiadomo co to za błąd.  Czekać 8 dni może zapytaj w innym ASO i będą mieli czas.

Jak zaświeci mi się lampka rezerwy to jadę jeszcze ok 40 km aż zasięg pokaże się na zero plus od tego momentu najwięcej jechałem 60 km czyli razem 100 i jeszcze z 50 na pewno by pojechał - tak, że na pewno nie był to ostatek paliwa. Zresztą na pewno widziałeś ile Ci weszło a ile jeszcze do 55 litrów brakowało.
« Ostatnia zmiana: 10 Kwietnia 2019, 13:40:51 wysłana przez czp »

Offline Andrew09

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #792 dnia: 11 Kwietnia 2019, 11:36:08 »
Witam ponownie byłem w serwisie gdzie znalezli czas błąd to P0420 "catalyst system efficiency below threshold". Facet z ASO kazał mi wyjezdzic całe paliwo do rezerwy i zalać na innej stacji. Polecają jednak lanie 95 bo 98 dał do zrozumienia że się nie opłaca. Skasowali błąd ale przyjechałem 60 km i się znów to zapaliło...a może oddać to auto?mam je od 3 dni i jeszcze jest czas na rozwiązanie umowy i wziąć Corolle z innego salonu toyota plus? Tracę czas na jeżdżenie po serwisach i tylko mnie w oczy kluje ta lampka cholerna. "Nie wiadomo co poprzedni  właściciel lał do tego zbiornika i syf w rocznym aucie nie jest niczym dziwnym".

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #793 dnia: 11 Kwietnia 2019, 11:51:58 »
Tankowanie na innych stacjach nic nie da. Ktoś zatankował ropę i zniszczył katalizator.  Katalizator do wymiany.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #794 dnia: 11 Kwietnia 2019, 13:08:02 »
Jak możesz rozwiązać umowę bez szkody finansowej to ja bym się nawet nie zastanawiał tylko rozwiązał :(

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl