Autor Wątek: Jakie zużycie paliwa w C-HR (hybryda)  (Przeczytany 319728 razy)

Offline kytna

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Jakie zużycie paliwa w C-HR (hybryda)
« Odpowiedź #405 dnia: 03 Listopada 2018, 19:34:36 »
Szklarska Poręba - Poznań: autostrada i drogi krajowe 4,7l (wskazanie komp.)

Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #406 dnia: 03 Listopada 2018, 21:51:18 »
Dzisiaj trasa z Gdyni do Wrocławia, non stop 2 pasy i tempomat na 120. Spalanie 5,5l
no tak przy 110 108 Km na godzinę 5,5 bo prawdziwa taka była kiedy ja nastawiam na 153km/h (140km/h prawdziwych) to mi pali jakieś 7,5L/100km trudno tam gdzie mogę to jadę sie nie ględzę bo mam do zrobienia zawsze albo 600 albo 400 albo 2000Km więc w takich drogach to jadę 150Prawdziwych i 140Prawdziwych samochód daje 160 etc yanosik mi pokazuje prawdziwa prędkość

Offline kytna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #407 dnia: 03 Listopada 2018, 22:14:01 »
Dla mnie nie ma znaczenia, czy to prawdziwa prędkość, czy nie. Wiem, że licznik przekłamuje. Natomiast dla mnie jest to optymalna prędkość pod względem spalania oraz bezpieczeństwa. Wcześniej przez kilka lat jeździłem po 60 tys rocznie i trochę się naoglądałem i doświadczyłem różnych zachowań na drogach. Najważniejsze jest dla mnie bezpieczeństwo. Nikt nie broni jeździć szybciej tylko naprawdę nie ma to sensu narażając siebie i pozostałych uczestników ruchu. Ile razy ktoś jechał jak , na 3, ciągłe linie. Później patrzysz, a on ciebie wyprzedza z 5 razy na trasie (a to stacja, a to fajka), a i tak w takim samym czasie u celu.

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #408 dnia: 05 Listopada 2018, 09:08:30 »
Wiem, że licznik przekłamuje. Najważniejsze jest dla mnie bezpieczeństwo.
dla mnie tez na autostradzie jadę 140 i 150 to co za szybko???  chyba nie normalnie jade z ograniczeniami natomiast czasem gotuje sie kiedy ktos jedzie 60 tam gdzie może 90km/h jechałem tak kiedyś tez ALe panowie czy to jest bezpieczne??? Kiedy jadę sobie 75 a TIR mnie wyprzedza?? a ja nie raz rawie wpadłem w rów !!!!
kiedy jade i robię 600Km i 7:30 godzin to wiesz mi autostrady nie ma za duzo! tam gdzie jest to pewnie ze pojadę CHr to nie auto sportowe za dużo nie może jechać to jest silnik na ciklu Atkinsona a nie jakiś normalny 1.8 ze 152 koni tak jak kiedyś miała toyota, kiedyś chwalili sie przyspieszeniem (Toyota Avensis D-cat) teraz nie mają czym !
spalania mam 6.6 L/100KM czy to 120km czy tez cała droga 80Km/h i ekstremalnie wolna jazda ekstremalnie wolne przyspieszenia z baterią jak najdłużej jak jade szybciej to 7.2L/100 czyli z ograniczeniami w autostradzie!

Offline greg ko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #409 dnia: 05 Listopada 2018, 09:15:13 »
Kolega Kytna osiągnął wynik 3,7 mając średnią prędkość ok. 30km/h.
Mój rekord to przy wysokiej średniej prędkości. Na dodatek nadmienię że zostało ok. 10% zasobów akumulatora do wykorzystania - byłem już na miejscu docelowym z kompletem pasażerów i nie wiem czy byliby zadowoleni z jazdy tylko dla eksperymentu. Zastosowanie interfejsu sprawia iż pokazywane spalanie jest prawie równe realnemu.
Jednak średnia z tankowań od lutego tego roku to 4,6l/100km.
« Ostatnia zmiana: 05 Listopada 2018, 09:20:08 wysłana przez greg ko »

Offline kytna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #410 dnia: 05 Listopada 2018, 17:19:35 »

Wiem, że licznik przekłamuje. Najważniejsze jest dla mnie bezpieczeństwo.
dla mnie tez na autostradzie jadę 140 i 150 to co za szybko???  chyba nie normalnie jade z ograniczeniami natomiast czasem gotuje sie kiedy ktos jedzie 60 tam gdzie może 90km/h jechałem tak kiedyś tez ALe panowie czy to jest bezpieczne??? Kiedy jadę sobie 75 a TIR mnie wyprzedza?? a ja nie raz rawie wpadłem w rów !!!!
kiedy jade i robię 600Km i 7:30 godzin to wiesz mi autostrady nie ma za duzo! tam gdzie jest to pewnie ze pojadę CHr to nie auto sportowe za dużo nie może jechać to jest silnik na ciklu Atkinsona a nie jakiś normalny 1.8 ze 152 koni tak jak kiedyś miała toyota, kiedyś chwalili sie przyspieszeniem (Toyota Avensis D-cat) teraz nie mają czym !

Nigdzie nie napisałem, że stawiam na bezpieczeństwo więc jeżdżę wolniej niż pozwalają przepisy. Uważam, że tacy kierowcy stwarzają bardzo duże niebezpieczeństwo.

Doskonale zdaję sobie sprawę jaki napęd i jak działający znajduje się w CHR. Z pełną świadomością wybrałem ten silnik i nie próbuje nikomu nic wmówić. Trzeba trochę pojeździć i zobaczyć, czy komuś pasuje, czy nie.

Chciałem podzielić się z innymi jakie realne spalania odnotowuje i w jakich warunkach. Natomiast widzę, że "szkoda sensu" (jak to mawia mój znajomy).

Proponuję założenie nowego tematu: mój rekord spalania.

Offline greg ko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #411 dnia: 05 Listopada 2018, 19:15:25 »
Podałem moje realne zużycie. A przy okazji informacja że w bardzo sprzyjających warunkach można czasami taki wynik osiągnąć.

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #412 dnia: 05 Listopada 2018, 19:45:07 »
no tak przy 110 108 Km na godzinę 5,5 bo prawdziwa taka była kiedy ja nastawiam na 153km/h (140km/h prawdziwych) to mi pali jakieś 7,5L/100km trudno tam gdzie mogę to jadę sie nie ględzę bo mam do zrobienia zawsze albo 600 albo 400 albo 2000Km więc w takich drogach to jadę 150Prawdziwych i 140Prawdziwych samochód daje 160 etc yanosik mi pokazuje prawdziwa prędkość

Ma-corolla jeśli ty tak samo mówisz jak piszesz to współczuję ludziom którzy muszą się z tobą komunikować w realu.
Jak ty funkcjonujesz w życiu służbowym i prywatnym ???
Bez urazy.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #413 dnia: 05 Listopada 2018, 19:48:47 »
Ma-corolla jeśli ty tak samo mówisz jak piszesz to współczuję ludziom którzy muszą się z tobą komunikować w realu.
Wiesz, że też się nad tym zastanawiałem.  Ale może to być odludek, żyjący na bezludnej wyspie z dostępem do internetu.

Offline Dan18

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #414 dnia: 06 Listopada 2018, 06:42:50 »
180 km ile fabryka dała spalanie według tankowania 10,4 <taniec>

Offline Kmicic

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #415 dnia: 06 Listopada 2018, 12:34:09 »
Wiesz, że też się nad tym zastanawiałem.  Ale może to być odludek, żyjący na bezludnej wyspie z dostępem do internetu.
<brawo> <brawo> <sternik> <brawo> <brawo>

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #416 dnia: 06 Listopada 2018, 13:52:07 »
180 km ile fabryka dała spalanie według tankowania 10,4 <taniec>
A ile dała - tzn. przy jakiej licznikowej prędkości odcina?

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **

Offline Dan18

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #418 dnia: 06 Listopada 2018, 18:12:34 »

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #419 dnia: 06 Listopada 2018, 18:45:27 »
Według licznika do 190 km/h dystans 180 km przejechany w 1hi 15 minut.
Uważaj, bo zgodnie z zaleceniami producenta eksploatacja auta w ciężki warunkach wymaga innego cyklu serwisowego aby auto było sprawne (i zachowało gwarancję)`.

Te warunki to między innymi:

Cytuj (zaznaczone)
* Continuous high speed driving (155 km/h or more) in 4th gear for 5 minutes or more.
* Continuous high speed driving (80 % or more of maximum vehicle speed) for over 2 hours.

Chyba że po 3 latach sprzedajesz, to nie ma problemu :)
« Ostatnia zmiana: 06 Listopada 2018, 18:49:59 wysłana przez mariuszs »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl