Co jest nie tak ze wskaźnikiem paliwa?
Poruszałem już to .
Auto pokazuje na full paliwie zasięg ok. 530 km . Czyli przy 50 litrach powinno mi palić średnio 10 ?

Pali średnio 7 . Przy dystansie "masz jeszcze do przejechania 1 km na baku" tankuję do pełna i wlewam 37 litrów . Czyli przy przebiegu zero mogę przejechać jeszcze blisko 200 km . Po co mi taki wskaźnik ??!
Wskazówka analogowa wskazuje full . Po przejechaniu 40 km spada o jakieś pół centymetra w dól ... Później koło połowy przez mnóstwo kilometrów jest prawie w miejscu . Podobną dokładność i liniowość wskazań ma mój syn w 12 letnim seicento :\
W poprzednim aucie Kiedy włączała się rezerwa pisało , że mam do przejechania jakieś 130 km . Jeśli jednak jechałem trasą delikatnie na wysokim biegu to zasięg rósł no bo przecież zużycie paliwa mi spadało . Jak jechałem ostro zasięg malał . Logiczne i chyba nietrudne do wykonania

W Toyocie bez względu na styl jazdy zasięg tylko spada w dół . Fatalnie to jest zrobione .
@ulver , dobrze wiesz o czym mówię . Że nie trzeba jakichś kosmicznych technologii żeby zrobić możliwość wyboru trybu zegarka 12/24 . Zegarki elektroniczne za 2 USD na chińskim portalu handlowym dają taką możliwość . Irytuje że ktoś nie może praktycznie bezkosztowo zrobić tego w hipernowoczesnym aucie za kilkadziesiąt tysięcy dolarów . Amen