Autor Wątek: C-HR - zalety , wady , uwagi , spostrzeżenia  (Przeczytany 470357 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
Odp: C-HR - zalety , wady , uwagi , spostrzeżenia
« Odpowiedź #405 dnia: 29 Listopada 2017, 20:21:21 »
Zegarek, zegarek, ten zegarek  :wallbash:
Na prawdę! Zaczynam żałować że Toyota nie wsadziła Wam analoga jak w Fordach! Może wtedy nie byłoby tak absurdalnego tematu o kosmosie i takich tam  <taniec>

Offline Milka!

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #406 dnia: 30 Listopada 2017, 21:48:01 »
Co może oznaczać jak na wyświetlaczu pokaże się samochód ze śnieżynkami dookoła i z przerywanym sygnałem, właśnie dzisiaj mi się to przydarzyło trzy razy, za każdym razem znikało i za kilkaset metrów znów się pojawiało.

Offline dr.puniszman

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #407 dnia: 01 Grudnia 2017, 00:33:53 »
Może informuje że temp na dworze spadła poniżej 4 stopni jak w VW i Opolu

Offline Italo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #408 dnia: 01 Grudnia 2017, 12:38:37 »
Co jest nie tak ze wskaźnikiem paliwa?

Poruszałem już to .

Auto pokazuje na full paliwie zasięg ok. 530 km . Czyli przy 50 litrach powinno mi palić średnio 10 ? :) Pali średnio 7 . Przy dystansie "masz jeszcze do przejechania 1 km na baku" tankuję do pełna i wlewam 37 litrów . Czyli przy przebiegu zero mogę przejechać jeszcze blisko 200 km . Po co mi taki wskaźnik ??!

Wskazówka analogowa wskazuje full . Po przejechaniu 40 km spada o jakieś pół centymetra w dól ... Później koło połowy przez mnóstwo kilometrów jest prawie w miejscu . Podobną dokładność i liniowość wskazań ma mój syn w 12 letnim seicento :\

W poprzednim aucie Kiedy włączała się rezerwa pisało , że mam do przejechania jakieś 130 km . Jeśli jednak jechałem trasą delikatnie na wysokim biegu to zasięg rósł no bo przecież zużycie paliwa mi spadało . Jak jechałem ostro zasięg malał . Logiczne i chyba nietrudne do wykonania :)
W Toyocie bez względu na styl jazdy zasięg tylko spada w dół . Fatalnie to jest zrobione .

@ulver , dobrze wiesz o czym mówię . Że nie trzeba jakichś kosmicznych technologii żeby zrobić możliwość wyboru trybu zegarka 12/24 . Zegarki elektroniczne za 2 USD na chińskim portalu handlowym dają taką możliwość . Irytuje że ktoś nie może praktycznie bezkosztowo zrobić tego w hipernowoczesnym aucie za kilkadziesiąt tysięcy dolarów . Amen
Miłośnik "włoszczyzny"
Posiadacz Fiata 500 z 1970 roku

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #409 dnia: 01 Grudnia 2017, 19:23:04 »
Że nie trzeba jakichś kosmicznych technologii żeby zrobić możliwość wyboru trybu zegarka 12/24
zaiste, logika działania trudna do wytłumaczenia, zwłaszcza że np. w corolli jest taka opcja
E18_Prestige_MultidriveS

ulver

• Gość
« Odpowiedź #410 dnia: 02 Grudnia 2017, 18:19:32 »
@ulver , dobrze wiesz o czym mówię . Że nie trzeba jakichś kosmicznych technologii żeby zrobić możliwość wyboru trybu zegarka 12/24 . Zegarki elektroniczne za 2 USD na chińskim portalu handlowym dają taką możliwość . Irytuje że ktoś nie może praktycznie bezkosztowo zrobić tego w hipernowoczesnym aucie za kilkadziesiąt tysięcy dolarów . Amen
Jakiż w tym byłby cel ze strony producenta , po co ci 24-o godzinne wyswietlanie czasu ? Widocznie ktoś w Toyocie myśli praktycznie  bo po kiego mają robić takie wyświetlanie czasu ? , dla poprawy samopoczucia polskiego kierowcy? Ja po prostu nie rozumiem tej piany o zegarek , skoro to taki problem dla ciebie w odczycie godziny to mogłeś wybrać europejczyka a nie  męczyć się w C-HR.

Offline madlew

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #411 dnia: 04 Grudnia 2017, 09:36:57 »
apropo watku o sniezynkach, pewnie o cos takiego chodzi?

mialem oblodzone i zasniezone auto i przez to nie dzialaly czujniki parkowania
przy ruszaniu w korku byly przerywane sygnaly dzwiekowe bo pewnie auto myslalo, ze parkuje i przypominalo tylko ze czujniki nie dzialaja - wszystko inne dzialalo

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #412 dnia: 04 Grudnia 2017, 18:25:37 »
Witam.Czytając niektóre posty, zauważyłem że wielu traktuje chr-a
 jak koło gospodyń wiejskich ze starego kawału;co to śpiewa, tańczy, recytuje, daje.... i gotuje.Panowie to tylko samochód, serdecznie pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2017, 18:44:21 wysłana przez Vega »

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #413 dnia: 05 Grudnia 2017, 09:02:03 »
Witam.Czytając niektóre posty, zauważyłem że wielu traktuje chr-a
 jak koło gospodyń wiejskich ze starego kawału;co to śpiewa, tańczy, recytuje, daje.... i gotuje.Panowie to tylko samochód, serdecznie pozdrawiam

juz jest na ebay zegarek do samochodu jesli nie podoba sie ten z CHR mozna wybierac link : https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xstylish+car+clock+for+ca.TRS0&_nkw=stylish+car+clock+for+car&_sacat=0

lub:  https://www.ebay.com/itm/0-30-Digital-LED-Panel-Time-Clock-Watch-for-DC-12V-24V-Car-Auto-Motor-E-bike-G/300945754520?epid=1532456600&hash=item4611c3c998:m:ml8dKtM7i_wfdfm0iJ-AFjA&vxp=mtr

Offline Kmicic

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #414 dnia: 05 Grudnia 2017, 10:14:17 »
Narzekacie na zegarek. W focusie II, chcący mieć zegarek, trzeba było zamówić fabryczne radio (najtańsze 1900 zł). Nie kupiłeś fabrycznego, to nie miałeś zegarka. Jak ktoś kupił zwykły radioodtwarzacz, to liczył, że RDS wyświetli godzinę.

Offline mgrzedka

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR
« Odpowiedź #415 dnia: 05 Grudnia 2017, 17:45:06 »
W mojej C-HR nie świeci się oświetlenie kabiny po otwarciu drzwi.Bezpieczniki ok,przyciski oświetlenia kabiny w odpowiedniej pozycji,
a oświetlenie nie działa.Pojazd nabyłem w kwietniu.Po kilkakrotnym pukaniu w przycisk odpowiedzialny za tę funkcje wraca sprawność,niestety na krótko.Czy ktoś miał taki problem.

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #416 dnia: 05 Grudnia 2017, 20:34:52 »
Po kilkakrotnym pukaniu w przycisk odpowiedzialny za tę funkcje wraca sprawność,niestety na krótko.Czy ktoś miał taki problem.

Serwis Toyoty czeka! Myślę że bez tego się nie obejdzie!

Offline amorek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #417 dnia: 14 Grudnia 2017, 12:52:58 »
Jak otwieram drzwi to z pod lusterek padało światło na ziemię-logo chr- bardzo wyrażne, teraz logo zniknęło , jest tylko ,,nie regularna plama,, światła  po obu stronach . czyżby to tylko chwilowa -znikająca  reklama chr.   1,8 ze światłami led- czy ktoś to też zauważył ? :o

Offline Emigracja

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #418 dnia: 14 Grudnia 2017, 13:38:33 »
Nic nadzwyczajnego -dostała się woda na plastik .Będzie cieplej to wyparuje .

Offline rolka54

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #419 dnia: 14 Grudnia 2017, 18:44:29 »
W mojej C-HR nie świeci się oświetlenie kabiny po otwarciu drzwi.Bezpieczniki ok,przyciski oświetlenia kabiny w odpowiedniej pozycji,
a oświetlenie nie działa.Pojazd nabyłem w kwietniu.Po kilkakrotnym pukaniu w przycisk odpowiedzialny za tę funkcje wraca sprawność,niestety na krótko.Czy ktoś miał taki problem.
Na panelu wyświetlacza jedną z ostatnich opcji w ustawieniach masz -ustawienia samochodu , jak w nie wejdziesz masz indywidualne ustawienie świateł z różnymi opcjami czasu świecenia -klikasz i masz ale ustawienia samochodu są aktywne tylko na postoju

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl