Autor Wątek: C-HR - zalety , wady , uwagi , spostrzeżenia  (Przeczytany 470503 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
Odp: C-HR - zalety , wady , uwagi , spostrzeżenia
« Odpowiedź #165 dnia: 11 Czerwca 2017, 19:14:28 »
Na prawdę Ci to przeszkadza?

A gdzie napisałem że mi to przeszkadza??? Po prostu zapytałem i widzę bezsens takiego rozwiązania :wallbash:

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #166 dnia: 11 Czerwca 2017, 19:35:34 »

Na wyświetlaczu pomiędzy zegarami mam jedną pustą zakładkę/stronę na której nie mogę nic ustawić  Czy Wy też tak macie?
w corolli też tak jest, w aurisie pewnie też. Podejrzewam, że to miejsce na nawigację, chyba, że masz, to wtedy moja teoria jest bez sensu
E18_Prestige_MultidriveS

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #167 dnia: 11 Czerwca 2017, 19:40:28 »
Podejrzewam, że to miejsce na nawigację, chyba, że masz, to wtedy moja teoria jest bez sensu

Właśnie mam i od nawi jest osobna zakładka. :cool:

Offline Ralph_S

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #168 dnia: 11 Czerwca 2017, 20:28:58 »
Instrukcja Obsługi C-HR HV:

[/URL][/img]

Offline nerwowy666

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #169 dnia: 11 Czerwca 2017, 21:23:31 »
widzę bezsens takiego rozwiązania

Wydaje mi się, że jest to dla ludzi, których rozprasza cokolwiek więcej niż zegary :P
Nie można wyłączyć podświetlania więc pokazywany jest pusty ekran.
">

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #170 dnia: 12 Czerwca 2017, 19:05:18 »
I znowu dowód na to jak traktuje Polski rynek  :czerwona:
Macie całkiem inne instrukcje niż my tu w Polsce  <zalamka>

Offline Ralph_S

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #171 dnia: 12 Czerwca 2017, 19:40:11 »
My tu w Belgii dostajemy instrukcję która ma 200 stron i zawiera tylko podstawowe informacje o obsłudze samochodu i nawigacji. Zdjecia sa z instrukcji polskiej którą zamówiłem w salonie w warszawie, dostalem dwie,  "C-HR HV Instukcja Obsługi" która ma 712 stron i "C-HR/C-HR HV Instrukcja Obsługi Systemu Nawigacji i Multimedialnego"

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #172 dnia: 14 Czerwca 2017, 11:21:27 »
My tu w Belgii dostajemy instrukcję która ma 200 stron i zawiera tylko podstawowe
taki sam jest standard u nas
Zdjecia sa z instrukcji polskiej którą zamówiłem w salonie w warszawie, dostalem dwie,  "C-HR HV Instukcja Obsługi" która ma 712 stron i "C-HR/C-HR HV Instrukcja Obsługi Systemu Nawigacji i Multimedialnego"
ile za to zapłaciłeś ?
Mnie przy odbiorze samochodu miły pan powiedział, ze książka zawiera podtsawowe informacje, a pena instrukcja na stronie internetowej toyoty. Rozumiem wtedy, że mam na smartfonie szukać potrzebnych informacji lub latać z laptopem do samochodu  <zalamka>
E18_Prestige_MultidriveS

Offline Macallan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #173 dnia: 23 Czerwca 2017, 12:57:27 »
Jest taka niby mała niedoróbka, która mnie jednak bardzo denerwuje. Na wyświetlaczu wielofunkcyjnym (między zegarami) można sobie włączyć ekran, który pokazuje zużycie paliwa, ale aby widzieć animację zasilania napędu trzeba zjechać na inny ekran klikając 2 razy strzałką w dół. Na ekranie animacji zasilania mogłaby być spokojnie informacja o zużyciu paliwa. Często przełączam miedzy tymi ekranami, bo nadal mam ochotę sprawdzać czy jadę na elektryku, czy na benzynie, a jednocześnie chcę wiedzieć jakie jest zużycie paliwa, ale wkurza mnie ciągłe przełączanie tych ekranów (2 kliknięcia w dół, 2 kliknięcia w górę). Czy naprawdę tak trudno było dodać wyświetlanie zużycia paliwa na ekranie zasilania napędu? Logika by tego wymagała. Jest na to miejsce i przypuszczam, że dałoby się to zrobić softwarowo tym bardziej, że na różnych ekranach pewne informacje się powtarzają. No ale w Toyocie komuś musiałoby się chcieć, aby być bardziej zorientowanym na użytkownika.

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #174 dnia: 23 Czerwca 2017, 13:48:26 »
No..... w temacie klient-TOYOTa, to polecam sobie wbić do głowy ostatnie 6 sekund :D

https://www.youtube.com/watch?v=Vj7bJSt7ERw

Japończycy uważają widać, że to co zrobią jest najlepsze i koniec.

Offline RAV73

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #175 dnia: 23 Czerwca 2017, 21:27:46 »
No..... w temacie klient-TOYOTa, to polecam sobie wbić do głowy ostatnie 6 sekund :D

https://www.youtube.com/watch?v=Vj7bJSt7ERw

Japończycy uważają widać, że to co zrobią jest najlepsze i koniec.
Ostatnio w salonie jak się spytałem o rabat to miły pan sprzedawca oznajmił mi, że mam iść sobie tam gdzie dają rabaty... Pozdrawiam salon z Bydgoszczy.

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #176 dnia: 24 Czerwca 2017, 19:27:02 »
Napisze tak, może ten Pan miał słaby dzień, bo jak szukałem auta dla siebie to przebyłem w łodzi wszystkie ciekawe salony które brałem pod uwagę i żeczywiście w niektórych salonch ledwo przekroczyłem ptóg to bili się sprzedawcy w pas ii zachwalali swoje wyroby, a jak poszedłem do salonu "hiundaja" to zero reakcji, wszyscy przy biurkach i oczy w monitory więc obejzałem i ...prędzej wyszłem niż weszłem i tyle co kraj to obyczaj, inni ci w d....ę wejdą tylko kup, a inni mają cie w d....e i tyle.... :laugh: sory za błędy...

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #177 dnia: 24 Czerwca 2017, 20:59:10 »
Ostatnio w salonie jak się spytałem o rabat to miły pan sprzedawca oznajmił mi, że mam iść sobie tam gdzie dają rabaty
Przecież co rusz w necie są informacje o rabatach w Toyocie, jakieś mega oferty, upusty etc. Więc nie bardzo rozumiem tego gościa ....

E18_Prestige_MultidriveS

Offline madlew

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #178 dnia: 25 Czerwca 2017, 11:36:25 »
sytuacja wyrwana z kontekstu i nie daje pelnego obrazu co tam sie dzialo, a zwlaszcza co dokladnie powiedzial klient, a co musialo wyprowadzic z rownowagi sprzedajacego

druga kwestia: jedni lubia jak im wszyscy nadskakuja, a drudzy wola przyjsc i na spokojnie sobie zobaczyc co potrzebuja (bez presji itd), a pozniej dopytac. Na mnie natarczywość działa jak płachta na byka i zniechęca do zakupu, podobnie 'wchodzenie w d..'

Offline Macallan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #179 dnia: 26 Czerwca 2017, 08:34:38 »
Mimo wielu zalet Toyoty CH-R, będę nadal punktował wady i niedoróbki. Jedną z nich jest wyświetlacz temperatury zewnętrznej. Jeździłem wieloma samochodami, ale tak małego wyświetlacza temperatury jak w CH-R (prawy, górny róg ekranu wielofunkcyjnego) to nie widziałem nigdzie. Trzeba dobrze wytrzeszczyć oczy, żeby cokolwiek odczytać, a gdy słońce wali z zewnątrz, nie ma najmniejszych szans żeby temperaturę odczytać. Uważam, że temperatura zewnętrzna to bardzo ważna informacja związana z bezpieczeństwem i powinna być wyraźnie widoczna, a nie wyświetlana w kącie najmniejszą możliwą czcionką.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl