Autor Wątek: C-HR - zalety , wady , uwagi , spostrzeżenia  (Przeczytany 470408 razy)

Offline Rescars

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: C-HR - zalety , wady , uwagi , spostrzeżenia
« Odpowiedź #210 dnia: 14 Sierpnia 2017, 10:25:39 »
Na kazdym  jest roznica..  wg mnie spora

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Offline Rescars

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #211 dnia: 14 Sierpnia 2017, 10:26:33 »
Podjedz na salon posluchaj jbl i zwyklaka to sie przekonasz

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #212 dnia: 14 Sierpnia 2017, 23:35:01 »
Odpryski - biała perła jest 3 warstwowa + jasny ocynk więc nie widać, szybciej zobaczysz to na czarnym.

Piszesz o problemie w E12 - tam była perła, czy zwykły akryl?

Pióro wymień jak najszybciej, bo szybę porysuje.

Co do zmian audio dla 2018 już jest aktualizacja więc możesz to zrobić w każdym C-HR'rze z TTG

Co do dopłaty za JBL - masz tyle samo 8 głośników (ale miękko zawieszonych - pomarańczowe pierścienie) + jeden więcej subwoofer tak więc dynamika trochę lepsza, bass znacznie głębszy ale cena - nie adekwatna. Zawsze MP3 to profanacja muzyki tak jak i strumieniowanie po BT więc do testów użyj FLAC'ków chyba że zazwyczaj słuchasz radia. Brakuje tu DAB'a+
PS. Ważne jak będziesz testował odsłuch to sprawdź jakie są ustawienia equalizer'a żeby ci celowo różnicy nie uwypuklili w salonie...  :song:
« Ostatnia zmiana: 14 Sierpnia 2017, 23:52:36 wysłana przez erma »

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #213 dnia: 15 Sierpnia 2017, 08:48:45 »
Radia w tym zestawie się  nie da słuchać jakość jest tak jak by wszystkie potecjometry były ns flat, poprostu żal   :thumbdown:

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #214 dnia: 15 Sierpnia 2017, 10:04:33 »
Radia nie da sie sluchac to fakt ale z innego powodu - u nas jest 5 minut muzyki i 55 reklam na godzine.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #215 dnia: 15 Sierpnia 2017, 12:39:58 »
W E12 i E18 miałem/mam srebrny metalik
Teraz trochę żałuję, że nie wziąłem białej perły - z tego co piszecie lakier trochę bardziej trwały jest (wytrzymały na odpryski)
« Ostatnia zmiana: 15 Sierpnia 2017, 12:41:42 wysłana przez YogiBabo »
E18_Prestige_MultidriveS

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #216 dnia: 15 Sierpnia 2017, 16:25:40 »
Ta doplata nie bierze sie z lansu tylko z dodatkowej powloki. Ale bez przesady srebrny jest idealny dla leni, mozna go tygodniami nie myc  :good:

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #217 dnia: 15 Sierpnia 2017, 20:32:45 »
Ale bez przesady srebrny jest idealny dla leni, mozna go tygodniami nie myc 
to przeważyło przy wyborze koloru  :grin:
A tak na poważnie - ewentualne odpryski, ryski etc, są najmniej widoczne na tym właśnie kolorze, bo wybór był pomiędzy srebrnym, białą perłą i tokyo red. Przeważyła opcja lenia, stąd srebro.  <taniec>
E18_Prestige_MultidriveS

Offline wilkq

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #218 dnia: 15 Sierpnia 2017, 21:51:03 »
Radia nie da sie sluchac to fakt ale z innego powodu - u nas jest 5 minut muzyki i 55 reklam na godzine.

Jak ktoś chce sluchac radia to zestaw JBL bez sensu... radio gra tak beznadziejnie że na standardowym audio nie ma nic gorzej albo naprawdę niewiele. Ale jak ktoś lubi muzykę to warto nagrać flac i wtedy jazda jest mega przyjemna. Ja mam 32 gb pendrive - rozmiar nano idealny do samochodu. JBL gra przyzwoicie ale nie jest to Bang & Olufsen  - raczej przyzwoita średnia półka.
wilkq

Offline Rescars

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #219 dnia: 15 Sierpnia 2017, 21:57:09 »
Odpryski - biała perła jest 3 warstwowa + jasny ocynk więc nie widać, szybciej zobaczysz to na czarnym.

Pióro wymień jak najszybciej, bo szybę porysuje.

Co do zmian audio dla 2018 już jest aktualizacja więc możesz to zrobić w każdym C-HR'rze z TTG

Co do dopłaty za JBL - masz tyle samo 8 głośników (ale miękko zawieszonych - pomarańczowe pierścienie) + jeden więcej subwoofer tak więc dynamika trochę lepsza, bass znacznie głębszy ale cena - nie adekwatna. Zawsze MP3 to profanacja muzyki tak jak i strumieniowanie po BT więc do testów użyj FLAC'ków chyba że zazwyczaj słuchasz radia. Brakuje tu DAB'a+
PS. Ważne jak będziesz testował odsłuch to sprawdź jakie są ustawienia equalizer'a żeby ci celowo różnicy nie uwypuklili w salonie...  :song:
No niestety ale troszke sie mylisz co do audio .. w serii jest 4 badziewne glosniki a z jbl 9 .. pierwsza roznica to glosniki w słupkach ktore robia duza robote i  w sumie 3 subwoofery  8kanalowy wzmacniacz i 576w oraz wnetrze zaprojektowane tez pod wzgledem jbl mysle ze za ta kase ciezko zlozyc tej jakosci audio samemu

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #220 dnia: 15 Sierpnia 2017, 22:31:14 »
JBL gra przyzwoicie ale nie jest to Bang & Olufsen
To tylko marketing - w tej chwili za tymi oznaczeniami już nic nie stoi... takie czasy.

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #221 dnia: 15 Sierpnia 2017, 22:39:46 »
No niestety ale troszke sie mylisz co do audio .. w serii jest 4 badziewne glosniki a z jbl 9 .. pierwsza roznica to glosniki w słupkach ktore robia duza robote i  w sumie 3 subwoofery   8kanalowy wzmacniacz i 576w  oraz wnetrze zaprojektowane tez pod wzgledem jbl mysle ze za ta kase ciezko zlozyc tej jakosci audio samemu

4 badziewne głośniki??? Chyba przypomniał ci się Yaris I w wersji Base, jak nie słyszysz co gdzie gra to trudno. Ja zdejmowałem maskownice to wiem co mam.
3 subwoofery ??? Poezja ale chyba jak staja obok siebie 3 C-HR'y
Co do 8+1 i wzmacniacza to ja pisałem, a reszta twojej wypowiedzi to bełkot usłyszany od marketingu... Unieś wykładzinę w dowolnym miejscu to zrozumiesz.

Offline Rescars

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #222 dnia: 15 Sierpnia 2017, 23:26:12 »
No niestety ale troszke sie mylisz co do audio .. w serii jest 4 badziewne glosniki a z jbl 9 .. pierwsza roznica to glosniki w słupkach ktore robia duza robote i  w sumie 3 subwoofery   8kanalowy wzmacniacz i 576w  oraz wnetrze zaprojektowane tez pod wzgledem jbl mysle ze za ta kase ciezko zlozyc tej jakosci audio samemu

4 badziewne głośniki??? Chyba przypomniał ci się Yaris I w wersji Base, jak nie słyszysz co gdzie gra to trudno. Ja zdejmowałem maskownice to wiem co mam.
3 subwoofery ??? Poezja ale chyba jak staja obok siebie 3 C-HR'y
Co do 8+1 i wzmacniacza to ja pisałem, a reszta twojej wypowiedzi to bełkot usłyszany od marketingu... Unieś wykładzinę w dowolnym miejscu to zrozumiesz.
Marketingiem sie nie sugeruje No moze 6 sie glosnikow sie znajdzie 2 na desce 2 drzwi przod i 2 tył ale te 2 dodatkowe to chyba masz gdzies w telefonie nie jest to lexus i nie ma tu Mark Levinsona  ale napewno gra o niebo lepiej niz zwykle... zaglebialem sie w ten temat przed kupnem i porownywalem obie wersje..  jezeli kogos stac to polecam.. ja stwierdzilem ze jest mi to zbedne bo żona nie potrzebuje a dziecko tymbardziej za ta kase jej kupilem kpl zimowek na alu

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #223 dnia: 16 Sierpnia 2017, 00:29:22 »
nie jest to lexus i nie ma tu Mark Levinsona
O czym ty tu piszesz?
Mark Levinsona, JBL, Bang & Olufsen - to są zwykłe marki, a nie konkretne poziomy sprzętu. :song:
Każdy z nich ma dziesiątki poziomów cenowych wzajemnie się pokrywających i mogą asygnować dowolny model każdego samochodu - kwestia tylko jak się dogadają z ceną.
Głośniki z podszybia są dwudrożne z separowanym zasilaniem dla każdej sekcji cewek więc ilościowo x2 :cool:

PS. Gdzie masz te 3 subwoofery? Zaglądałeś pod tą wykładzinę jak faktycznie zgłębiałeś ten temat? Czy wygłuszenie nie było istotne i wystarczył bełkot: "oraz wnetrze zaprojektowane tez pod wzgledem jbl"?  :cry: :cry: :cry:

« Ostatnia zmiana: 16 Sierpnia 2017, 00:58:38 wysłana przez erma »

Offline Rescars

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #224 dnia: 16 Sierpnia 2017, 00:52:32 »
Czyli rozdzierales boczki slupki i podszybie?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl