Autor Wątek: C-HR - zalety , wady , uwagi , spostrzeżenia  (Przeczytany 470218 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline doktor7

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: C-HR - zalety , wady , uwagi , spostrzeżenia
« Odpowiedź #735 dnia: 16 Stycznia 2019, 19:00:49 »
pireus d o k ł a d n i e TAK :)
Na pewno będzie opcja "wymiany" tego wyświetlacza, tylko tak za 3 lata jak się zaczną kończyć gwarancje...

W Rosji sprzedają 9 jaj w opakowaniu 10 sztuk :) Historia z wyświetlaczem w CH-R`ce bardzo mi to przypomina... Wielkość jest ok, ale w środku czegoś brakuje...
"...Natura dałam nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język, po to abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili..."

Offline PingNoMore

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #736 dnia: 16 Stycznia 2019, 22:03:26 »
A weź znajdź coś co będzie pasowało

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Remek

• Gość
« Odpowiedź #737 dnia: 17 Stycznia 2019, 05:27:24 »
te dziadowski wyświetlacz toyota dała celowo by auto nie podkradło klientów Lexusowi, tak naprawdę to jedyny element który w tym aucie powoduje, że w mieście auto jest gorszę niż lexus. Inna rzecz to wyciszenie ale dla większość to mniej upierdliwa sprawa niż ten cholerny wyświetla który się do niczego nie nadaje

Offline PingNoMore

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #738 dnia: 17 Stycznia 2019, 08:48:10 »
Znalazłem dwa radia Alpine które mogą pasować, ale cena około 3 tys zł. W wersji na USA mają radio o wysokości 2DIN i w tym przypadku dużo łatwiej wymienić radio na inne.

Offline Kmicic

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #739 dnia: 17 Stycznia 2019, 09:58:04 »
Robił ktoś z Was, taki test swoim C-HRem? <zalamka>
https://www.youtube.com/watch?v=JKlUOCh2YMo&t=0s

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #740 dnia: 17 Stycznia 2019, 10:48:45 »
Ja testowałem PCS na prawdziwej drodze i prawdziwych autach,zatrzymał się sam 30cm przed autem(nie polecam nikomu takich testów)
Chciałbym żeby wyszła Chr dla prawdziwych kierowców bez wszystkich asystentów,multimediow i innych zbędnych gowien,zostawilbym jedynie bluetooth i radio,reszta won,jak chce się pobawić tabletem to robię to w domu a nie wśród innych uczestników ruchu powodując zagrożenie

Offline Kmicic

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #741 dnia: 17 Stycznia 2019, 11:25:25 »
Nie wiem, na ile ta sytuacja była ustawiona.
Przy ustawionym tempomacie 100 km/h, bez kierowcy za kółkiem, volvo zaczęło się rozpędzać.
Gdyby nie zdążył otworzyć drzwi, to by tego nie wyemitowali w tv.

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #742 dnia: 17 Stycznia 2019, 20:08:27 »
Akurat ja swojego nie kupowałem, dostałem jako służbowe. Wiem, darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby :) Z drugiej strony nawet w taniej w porównaniu do CH-R Kii Stonic jest radio ze wsparciem Apple Car Play/Android Auto, że o wybieraniu głosowym nie wspomnę.
Well wole nie mieć android auto i funkcje inwigilowania mojego samochodu mojej lokalizacji przez google i inne JEGO FIRMY , mojego zamiaru jechania gdzieś lub szukania czegos !

Więc dziś wam zepsuje humorek i NIE BĘDĘ narzekać na to Auto bo jest świetne!!!! :good: :good: <taniec> <taniec> <taniec> :cool:
Nie kupuje raczej samochodów za Radia co mają wierze mam w domu , jeżeli chcecie fajne tablety to lenowo ma takie z rzutnikiem z drugiej aple ma dobre głosne tablety !!

Tu nie O Tabletach ale o SAMOCHODACH mówimy  dział ICE zróbcie sobie gdzie indziej ! :cool:
Kiedy wsiadam do samochodu i jeżdżę raczej innym na co dzień  o wiele starsza toyota to myślę sobie to ten tablet kurde jeśli ja mam tu cos poszukać to...... widzę ze jest to trudne zadanie i niebezpieczne w czasie jazdy bardzo mnie rozprasza szczególnie w pierwszych dniach przesiadki!!

jakos w starej Toyocie nic nie rozprasza
za to lubie CHR w mieście bo jest bardzo cichy łatwość kierowania automat hybryda wyłącza sie włącza sie  jedzie , lubię tez kiedy jestem w skrzyżowaniu i muszę szybko wyjechać w tym pomaga bateria zryw od 0km/h nie muszę szukać biegu jaki mam tylko gaz...
Uważam ze samochód jest po to aby jeździł a nie   <zalamka> <zalamka>

pireus

• Gość
« Odpowiedź #743 dnia: 17 Stycznia 2019, 20:15:14 »
Well wole nie mieć android auto i funkcje inwigilowania mojego samochodu mojej lokalizacji przez google i inne JEGO FIRMY , mojego zamiaru jechania gdzieś lub szukania czegos !

Więc dziś wam zepsuje humorek i NIE BĘDĘ narzekać na to Auto bo jest świetne!!!! :good: :good: <taniec> <taniec> <taniec> :cool:
Nie kupuje raczej samochodów za Radia co mają wierze mam w domu , jeżeli chcecie fajne tablety to lenowo ma takie z rzutnikiem z drugiej aple ma dobre głosne tablety !!

Tu nie O Tabletach ale o SAMOCHODACH mówimy  dział ICE zróbcie sobie gdzie indziej ! :cool:
Kiedy wsiadam do samochodu i jeżdżę raczej innym na co dzień  o wiele starsza toyota to myślę sobie to ten tablet kurde jeśli ja mam tu cos poszukać to...... widzę ze jest to trudne zadanie i niebezpieczne w czasie jazdy bardzo mnie rozprasza szczególnie w pierwszych dniach przesiadki!!

jakos w starej Toyocie nic nie rozprasza
za to lubie CHR w mieście bo jest bardzo cichy łatwość kierowania automat hybryda wyłącza sie włącza sie  jedzie , lubię tez kiedy jestem w skrzyżowaniu i muszę szybko wyjechać w tym pomaga bateria zryw od 0km/h nie muszę szukać biegu jaki mam tylko gaz...
Uważam ze samochód jest po to aby jeździł a nie 
Możesz przetłumaczyć z Twojego na język polski ? :o

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #744 dnia: 17 Stycznia 2019, 20:47:22 »
te dziadowski wyświetlacz toyota dała celowo by auto nie podkradło klientów Lexusowi

lexus ma lepszy nie sądzę! 

Offline Galanders

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #745 dnia: 18 Stycznia 2019, 11:13:09 »
te dziadowski wyświetlacz toyota dała celowo by auto nie podkradło klientów Lexusowi

lexus ma lepszy nie sądzę!
Tłumaczę: Lexus ma lepszy? Nie sądzę!
Tekstu w poprzednim poście nie będę tłumaczył bo za długi, ale popieram apel pireus-a. :good:
Nigdy nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.Mark Twain

Offline doktor7

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #746 dnia: 18 Stycznia 2019, 21:11:05 »
No... narzekać na to że nie ma wersji bez wszystkich tych "gadżetów" można  :cool: ale nie można narzekać że ma "gadżetów" za mało, lub są wątpliwej jakości...  :cool: bardzo sprawiedliwie hahahaha....

Tak samo jak miała by powstać wersja dla "prawdziwych kierowców"... mogła by i powstać wersja dla ludzi co radio i telewizor chcą słuchać i oglądać w aucie :)

System wykrywania pieszych działa (sprawdziłem)
System samoczynnego zahamowania przed przeszkodą. bez włączonego tempomatu działa (sprawdziłem)
Co ciekawe auto mam rok, i jeszcze ani razu nie użyłem asystenta parkowania  <zalamka>

Żeby było jasne... Bardzo lubię mój samochód mimo tego... tego... tableta...

"...Natura dałam nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język, po to abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili..."

Offline PingNoMore

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #747 dnia: 20 Stycznia 2019, 10:58:15 »
Lexus ma lepszy m, przynajmniej na pierwszy rzut oka. Lepsza rozdzielczość i więcej kolorów :D Nawet Kia Stonic mojej cioci ma lepszy tablet z Androidem Auto, że nie wspomnę o tym, że działa głosowe wybieranie numerów telefonów i nie potrzeba wersji z nawigacją.

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: SUV DSG
« Odpowiedź #748 dnia: 18 Lutego 2019, 22:09:06 »
WItam. Dziś miałem jazdę testową najwyższą wersją wyposażeniową 1.8 hybrydą. Wrażenia określę w dwóch zdaniach:
1 dotyczące nadwozia - jak dla mnie wielki plus, duży postęp Toyoty, podoba mi się, jakość wnętrza bardzo dobra, skóry OK, komkpit OK jak na ten segment, miejsca akceptowalnie, generalnie nadwozie na plus
2 dotyczące układu napędowego - jak dla mnie to PORAŻKA, totalny brak mocy, brak przyspieszenia, straszne wycie silnika na wysokich obrotach, o ile do miasta pół biedy to na trasy to auto się nie nadaje ale zdaję sobie z tego sprawę że nie zostało stworzone na trasy. Ciężko przesiąść się z  180 konnego diesla do tej CHR aczkolwiek postanowiłem sobie, że kończę przygodę z dieslami ale nie na CHR 1.8. Myślę że wersja ze stanów 2.0 benzyna + elektryk może już dawać radę 

Z ciekawości przetestuję jeszcze wersję 1.2T ale cudów nie oczekuję, macie jakieś doświadczenia w porównaniu 1.8H z 1.2T?

Remek

• Gość
« Odpowiedź #749 dnia: 18 Lutego 2019, 22:13:23 »
Ustaw tryb sport jak będziesz testować 1.2T

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl