Autor Wątek: Światła dzienne Prius III  (Przeczytany 40840 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Światła dzienne Prius III
« Odpowiedź #60 dnia: 06 Czerwca 2020, 07:16:36 »
Panowie wątek już dość leciwy, jak wygląda sprawa z tymi ledami, podane linki są niekatualne? Czy ktoś może polecić jakiś zestaw najlepiej z ali, ale może być allegro.  Czy mieliści jakieś problemy na przeglądach, podczas kontroli policji? Tak kombinacja 2w1 wygląda naprawdę przyzwoicie.  Czy ktoś może podłączał taki zestaw przy ledach i czujniku zmierzchu?

Znalazłem jeszcze zestaw za około 100$ z wysyłką z usa, wymienia się całą lampę i swieci cześć klosza. Szczerze wygląda to dużo gorzej niż te rozwiązania 2w1.
https://store.ijdmtoy.com/products/final-sale-as-is-clear-or-smoked-lens-led-daytime-running-lights-turn-signals-for-10-11-toyota-prius-pre-lci-xw30-model-jdm-style-direct-fit-drl-assembly

Niby Ostatni zestaw, jakiś zwrot, ale na ebay mają tego więcej, za większe pieniądze https://www.ebay.com/itm/Smoked-Switchback-LED-Daytime-Running-Light-Turn-Signal-For-2010-11-Toyota-Prius/381655133060?fits=Model%3APrius%7CMake%3AToyota&hash=item58dc6b2b84:g:YUoAAOSwJYVdrzHz. Nie wysyłkają do Polski, ale to akurat potrafię obejść. Kolejnu minus, że została tylko wersja dymiona.

Na ali jest model z soczekwą z przodu bez chłodzenia lub bez soczeki z przodu z chłodzeniem. https://www.aliexpress.com/item/32856441352.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.2d8b1ad2ZPh8su&algo_pvid=0f5373d8-787a-4a9c-9d83-06688710ee9b&algo_expid=0f5373d8-787a-4a9c-9d83-06688710ee9b-1&btsid=0ab6f82315914233202174702e52b4&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
« Ostatnia zmiana: 06 Czerwca 2020, 08:03:54 wysłana przez arthi »

Offline Hex

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: 06 Czerwca 2020, 10:42:46 »
Mialem ten sam dylemat, rozważałem te same opcje które pokazałeś, miało być P&P bez dokładania żadnych pasków ledowych itd. Ale trochę drogo, w razie co długa droga z ewentualną reklamacją, same żarówki w miejsce kierunkowskazów to raczej rozwiązanie bez homologacji i bardziej dociekliwy diagnosta/policjant to zauważy, ostatecznie wybrałem moduł świateł dziennych polskiego producenta.
https://lepard.eu Konfigurowalny przez USB, ustawiłem sobie świecenie żarówek świateł drogowych na 12% i wygląda jak oryginalne rozwiązanie z nowych aut które nie posiadają reflektorów w technologi LED. Jest też opcja coming home, chociaż nie używam, mi chodziło o to aby nie przekręcać manetki za każdym razem gdy odpalam i gaszę auto. Moduł działa świetnie.
Jak to wygląda możesz sprawdzić w moim wątku w dziale zdjęcia naszych priusów.

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #62 dnia: 06 Czerwca 2020, 11:09:51 »
W lepard można też ustawić w ten sposób halogeny. Zaraz sobie rzucę okiem na twoje. Dzięki, to chyba będzie najlepsze rozwiązanie. Jedno pytanie, pali się na desce kontrolka długich świateł? Pamiętam że rozpatrywałem ten moduł w pII.
« Ostatnia zmiana: 06 Czerwca 2020, 11:32:58 wysłana przez arthi »

Offline wściekła mysz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 06 Czerwca 2020, 12:12:39 »
same żarówki w miejsce kierunkowskazów to raczej rozwiązanie bez homologacji
A czemu się przejmujesz homologacją, skoro i tak przy module też takowej nie posiadasz?

Offline Hex

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 06 Czerwca 2020, 12:44:35 »
Przyjmuję  się nie tyle homologacją jako tako dla mnie, a tym że żarówkę widać, a modułu nie. Jest po prostu trudniej wykrywalny. Diagnosta nie będzie mi raczej zaglądał do skrzynki bezpieczników pod maską, wjedzie na halę zgasną dzienne i włączą się mijania. Jeśli będzie to już jakiś mistrz świata który jakimś cudem by to odkrył, to Dezaktywacja z poziomu manetki trwa 3 sekundy, i spokój.

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 26 Czerwca 2020, 17:46:41 »
Jakby komuś przyszedł do głowy pomysł montażu modułu lepard z opcją doświetlania zakrętów to uprzedzam, w Prius 3 halogeny są na jednym przewodzenie, czytaj trzeba ciągnąć oddzielne zasilanie żeby działało.

Offline Maciej

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: 12 Lutego 2022, 08:12:12 »
Dzień dobry!
Odgrzebuję temat.
Ja w swoim P3 2009 mam zamontowane światła DRL LED w plastikowej atrapie, między maską a zderzakiem. Poprzedni właściciel tak sobie wymyślił, a mi kojarzy się to z taksówką (nie mam nic do taksówkarzy). Chciałbym to zmienić. Szukam różnych pomysłów. Chodziły mi po głowie "żarówki" 2w1 do kierunkowskazów. Wygląda to dość dobrze, ale przepisy... Patrzyłem też na lampy z ali, które zaproponował sirkris55. I znów przepisy... Lampy "duolight" czyli DRL i przeciwmgielne to też jakieś rozwiązanie, tylko cena... 500zł to trochę sporo.
Wpadłem na pomysł zamontowania świateł w dolnej kratce zderzaka. Kratka składa się z trzech elementów i przeglądając znany portal aukcyjny wpadłem na pewien pomysł, tylko potrzebuję rady. Czy dałoby radę zamienić kratki z P3 na kratki z P2, który miał tam halogeny?? Wtedy w te okrągłe otwory byłoby można zamocować DRL z homologacją i wszystko cacy ;)
Takie kratki są w P3: https://allegro.pl/oferta/toyota-prius-03-09-atrapa-kratka-w-zderzak-prawa-7173707792
Takie kratki są w P2: https://allegro.pl/oferta/atrapa-kratka-zderzak-p-toyota-prius-ii-xw20-03-09-10243178782
A może ktoś ma w swojej okolicy P2 i P3 i mógłby porównać te kratki? Dajcie znać, czy nie przekombinowałem.

Offline sirkris55

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: P3 fl / C-HR
« Odpowiedź #67 dnia: 13 Lutego 2022, 14:18:02 »
chyba jakos watki sie dubluja
prosze nie krzyczec,,,dziekuje..

za błędy - literówki z gory przepraszam :-))
to nie skapstwo lubie grzebac przy aucie :-)
techstream & icar

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl