Autor Wątek: ograniczenie mocy w corrolli'93 1,3 xli hatchback  (Przeczytany 2915 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Chips

• Gość
ograniczenie mocy w corrolli'93 1,3 xli hatchback
« dnia: 25 Kwietnia 2005, 13:17:29 »
mam toyotke z ograniczeniem mocy do 75 KM. Chcialbym to zlikwidowac - mam kilka pytan:

- ile orientacyjnie to wyniesie
- czy to trudna operacja? musze jechac do jakiegos serwisu toyoty, czy zrobia to w byle warsztacie?
- roznica mocy jest zauwazalna?
- oplaca sie?

Speede_x

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Kwietnia 2005, 14:44:11 »
- inny kolektor z przepustnicą (+nowa uszczelka), komputer, wiązka el. To na 100% ,czy coś jeszcze to nie wiem

- trochęjest babrania

- nie bardzo ,bo 75konna wersja ma bardziej przyjazny moment obrotowy. Róznica będzie praktycznie zauważalna tylko przy V max

-nie. Też sięprzymierzałem

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Kwietnia 2005, 21:08:11 »
Tylko że zwykle jest inaczej... Bo mniejsza moc była chyba w 4E-FE po 95 roku... a tu pisze że to jest rocznik 93. Nie wiem czy to będzie to samo o czym zdaje sięmyśli speede_x...

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Kwietnia 2005, 21:31:46 »
na starcie rolka po 95`r. jest w przodzie, ma szybszy start ale po niedlugiej chwili rolki z motorem 88KM przejezdzaja obok niej ;-)
tak to wyglada od strony technicznej ;-))
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Speede_x

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Kwietnia 2005, 12:41:33 »
Pigletto, o tym myślałem. Kwestia dotyczy oczywiście róznicy pomiędzy rolkami z 92-96 (88KM) i 96-97 (75KM). Nie łapie dlaczego rolka Chips'a ma 75KM??

zyzolek

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Kwietnia 2005, 18:42:29 »
Czy auto bylo moze sciagane z Niemiec? Jezeli tak to calkiem mozliwe, ze poprzedni wlasciciel Niemiec wymienil silnik. Jest to bardzo powszechna praktyka w Niemczech, poniewaz remont silnika kosztuje tu ok 3.000 euro, a za ok. 1.000 euro mozna kupic w dobrym stanie uzywany silnik z roczna gwaracja. Jest duzo firm, ktore sie tym specjalizuje. Kupuja za grosze auta po wypadku od firm ubezpieczeniowych i wypruwaja wszystko co sie z auta jeszcze nadaje do uzytku. jezeli auto bylo bite np z boku lub z tylu i silnik jest dobry, to go potem po dokladnym sprawdzeniu sprzedaja i daja na niego roczna gwarancje.
Pytanie tylko czy 4efe 75 KM pasuje do E10 z 93 roku.
Pozatym w Niemczech, w odroznieniu do Polski, w ogole nie liczy sie nr silnika. Nigdzie w niemieckich papierach od auta nie ma nr silnika. Dlatego wymiana kompletnego silnika nie stanowi tu zadnego dodatkowego problemu i jest to bardzo popularna praktyka. Remont silnika jest zupelnie nie oplacalny ze wzgledu na koszty robocizny (90 euro za godzine)

Speede_x

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Kwietnia 2005, 08:03:07 »
Cytat: zyzolek
Pytanie tylko czy 4efe 75 KM pasuje do E10 z 93 roku

pasuje, bo to ten sam silnik

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl