0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
w piecio miesiecznym samochodzie ona nie dziala !
super jak wielu geniuszy sie znalazlo z radami co do uzywania A/C, tyle tylko ze temat nie tego dotyczy aby chwalic sie jak czesto uzywacie klimatyzacji tylko tego ze w piecio miesiecznym samochodzie ona nie dziala ! wiec pytam czy ktos ma pojecie co moze byc tego przyczyna lub moze przerabial ten problem wczesniej i ma jakies pomocne sugestie w tej kwestii
Jeśli ustawisz sobie w samochodzie low(czyli mniej niż 18stC) to jeśli na zewnątrz jest 15 to klima będzie chodziła na obiegu zewnętrznym z osuszaniem powietrza, ewentualnie dogrzaniem wnętrza do 18st.
Czy działa klima poznasz kiedy będzie na zewnątrz 25 stopni a ustawisz na low...
Cytat: Leverant88 w 09 Kwietnia 2017, 18:11:52Jeśli ustawisz sobie w samochodzie low(czyli mniej niż 18stC) to jeśli na zewnątrz jest 15 to klima będzie chodziła na obiegu zewnętrznym z osuszaniem powietrza, ewentualnie dogrzaniem wnętrza do 18st.przy LOW klima działa z maksymalną wydajnością chłodzenia, nie następuje przy tym żadna regulacja temperatury. poza tym LOW jest poniżej 16 , a nie 18*CCytat: Leverant88 w 09 Kwietnia 2017, 18:11:52Czy działa klima poznasz kiedy będzie na zewnątrz 25 stopni a ustawisz na low...nie piszcie takich rzeczy , bo potem ktos to czyta i takie bzdury powtarza.
przy LOW klima działa z maksymalną wydajnością chłodzenia, nie następuje przy tym żadna regulacja temperatur.
Niektóre sterowniki automatycznych klimatyzacji udostępniają także ustawienie „Lo”, które pojawia się po ustawieniu najniższej możliwej temperatury, niejako poza zakresem. Wtedy klimatyzacja przełącza się w tryb mocnego, bardzo agresywnego schładzania i zazwyczaj przestaje reagować na zmiany temperatury w kabinie samochodu.
Chciałem oznajmić że z wielka przyjemnością pożegnam się z marką zwaną Toyota. Właśnie żona mi oznajmiła że już również, tak jak ja wcześniej nie chce tego toczydła. A pozostałym użytkownikom szczerze współczuję i niedługo się będę żegnał ))))