Autor Wątek: Auris 2016 klimatyzacja grzeje zamiast chlodzic  (Przeczytany 8410 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leverant88

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Auris 2016 klimatyzacja grzeje zamiast chlodzic
« Odpowiedź #15 dnia: 09 Kwietnia 2017, 08:43:41 »
Trzebacaly rok jeździć na klimie-wtedy nic Wam nie będzie śmierdziało... ja nie mam z tym żadnych problemów, raz w roku ją odgrzybiam i ląduję do pełna - koszt 100zł...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #16 dnia: 09 Kwietnia 2017, 11:26:32 »
Również zawsze jeżdzę cały rok na klimie. Raz na 3,4 lata kupuje na gruponie jakiś kupon na odgrzybianie i dobijanie w okolicach Rzeszowa. Kosztuje zazwyczaj do 50zł.

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 09 Kwietnia 2017, 11:28:25 »
A na czym polega nie używanie klimy cały rok? W lecie płynie z was pot, a zimą marzniecie? Czy jak?
Ktoś w ogóle wyłącza klimę/ogrzewanie na dłuższy czas?  :|

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #18 dnia: 09 Kwietnia 2017, 12:01:36 »
super jak wielu geniuszy sie znalazlo z radami co do uzywania A/C, tyle tylko ze temat nie tego dotyczy aby chwalic sie jak czesto uzywacie klimatyzacji tylko tego ze w piecio miesiecznym samochodzie ona nie dziala !  :wallbash:

wiec pytam czy ktos ma pojecie co moze byc tego przyczyna lub moze przerabial ten problem wczesniej i ma jakies pomocne sugestie w tej kwestii

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 09 Kwietnia 2017, 12:15:49 »
w piecio miesiecznym samochodzie ona nie dziala !  :wallbash:

pięciomiesięczny samochód posiada gwarancję, udałabym się do ASO - od tego oni są
równie dobrze może być coś zepsute w elektronice, a tego forum nie naprawi  :-)

Offline Leverant88

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 09 Kwietnia 2017, 18:11:52 »
super jak wielu geniuszy sie znalazlo z radami co do uzywania A/C, tyle tylko ze temat nie tego dotyczy aby chwalic sie jak czesto uzywacie klimatyzacji tylko tego ze w piecio miesiecznym samochodzie ona nie dziala !  :wallbash:

wiec pytam czy ktos ma pojecie co moze byc tego przyczyna lub moze przerabial ten problem wczesniej i ma jakies pomocne sugestie w tej kwestii
Nie o to chodzi Draco, wydaje mi się że sterowanie klimą w tym samochodzie działa tak jak termostat... Jeśli ustawisz sobie w samochodzie low(czyli mniej niż 18stC) to jeśli na zewnątrz jest 15 to klima będzie chodziła na obiegu zewnętrznym z osuszaniem powietrza, ewentualnie dogrzaniem wnętrza do 18st. Czy działa klima poznasz kiedy będzie na zewnątrz 25 stopni a ustawisz na low...

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Kwietnia 2017, 19:06:09 »
Jeśli ustawisz sobie w samochodzie low(czyli mniej niż 18stC) to jeśli na zewnątrz jest 15 to klima będzie chodziła na obiegu zewnętrznym z osuszaniem powietrza, ewentualnie dogrzaniem wnętrza do 18st.
przy LOW klima działa z maksymalną wydajnością chłodzenia, nie następuje przy tym żadna regulacja temperatury.
poza tym LOW jest poniżej 16 , a nie 18*C
Czy działa klima poznasz kiedy będzie na zewnątrz 25 stopni a ustawisz na low...
nie piszcie takich rzeczy , bo potem ktos to czyta i takie bzdury powtarza.

Offline Leverant88

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 09 Kwietnia 2017, 19:45:29 »
Jeśli ustawisz sobie w samochodzie low(czyli mniej niż 18stC) to jeśli na zewnątrz jest 15 to klima będzie chodziła na obiegu zewnętrznym z osuszaniem powietrza, ewentualnie dogrzaniem wnętrza do 18st.
przy LOW klima działa z maksymalną wydajnością chłodzenia, nie następuje przy tym żadna regulacja temperatury.
poza tym LOW jest poniżej 16 , a nie 18*C
Czy działa klima poznasz kiedy będzie na zewnątrz 25 stopni a ustawisz na low...
nie piszcie takich rzeczy , bo potem ktos to czyta i takie bzdury powtarza.
Jutro rano sprawdzę w swojej aurisce 2, notabene tez 5-cio miesięcznej...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline T.Wojtek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C. Cross PE
« Odpowiedź #23 dnia: 09 Kwietnia 2017, 23:42:21 »
przy LOW klima działa z maksymalną wydajnością chłodzenia, nie następuje przy tym żadna regulacja temperatur.

Chcesz powiedzieć, że przy low to już nie jest automat? Na podstawie czego?

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Kwietnia 2017, 08:23:06 »
Cytuj (zaznaczone)
Niektóre sterowniki automatycznych klimatyzacji udostępniają także ustawienie „Lo”, które pojawia się po ustawieniu najniższej możliwej temperatury, niejako poza zakresem. Wtedy klimatyzacja przełącza się w tryb mocnego, bardzo agresywnego schładzania i zazwyczaj przestaje reagować na zmiany temperatury w kabinie samochodu.
http://connectedcar.auto-swiat.pl/porady/klimatyzacja-wy-pytacie-my-odpowiadamy/f0ke78

Thing

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 10 Kwietnia 2017, 09:25:56 »
Chciałem oznajmić że z wielka przyjemnością  pożegnam się z marką zwaną Toyota. Właśnie żona mi oznajmiła że już również, tak jak ja wcześniej nie chce tego toczydła. A pozostałym użytkownikom szczerze współczuję i niedługo się będę żegnał :)))))
« Ostatnia zmiana: 10 Kwietnia 2017, 09:27:51 wysłana przez Thing »

Offline Leverant88

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 10 Kwietnia 2017, 11:52:45 »
Chciałem oznajmić że z wielka przyjemnością  pożegnam się z marką zwaną Toyota. Właśnie żona mi oznajmiła że już również, tak jak ja wcześniej nie chce tego toczydła. A pozostałym użytkownikom szczerze współczuję i niedługo się będę żegnał :)))))
Tylko nie pal mostów żebyś miał gdzie wrócić :-) dzisiejsze samochody to nie to samo co 20-30 lat temu... Jak mój ojciec kupił 10letnią beczkę 280E to tak nią jeździł 10 lat do 1999 roku i poza wymianą oleju i klocków nic się nie zepsuło :-)

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Thing

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 10 Kwietnia 2017, 11:57:11 »
Mostów nie mam zamiaru palić, ale również zdaje sobie sprawę że kilku osobników mnie tu nie lubi, bo pisałem wprost i bez ogródek co mnie w Toyocie boli. W każdym razie ani palić mostów nie będę, jak i również wracać do produktów tej marki.

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 10 Kwietnia 2017, 17:24:41 »
A na jaką markę zmieniasz auto, jeśli to nie tajemnica?

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 10 Kwietnia 2017, 18:49:37 »

Musisz mieć naprawdę kuku żeby oznajmiać takie głupoty obcym ludziom w wątku od czapy  :laugh: Kogo to obchodzi?  <zalamka>

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl