Autor Wątek: Problem z optyką szyby  (Przeczytany 20722 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madlew

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Problem z optyką szyby
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Maja 2017, 21:00:24 »
soulshakin - i jak po ogledzinach? bo u mnie jest dokladnie to samo, ale na ogledzinach okazalo sie, ze w salonowych 2 c-hr tez tak jest.. po prostu ciezko to zauwazyc, sprzedawca powiedzial, ze gdyby teraz reklamowac to pewnie wymienia na taka sama bo chyba wszystkie tak maja..

nie wiem, da sie z tym zyc, ale ja bym cos z tym zrobil :/  mowie o tych pasach na przodzie (te krawedzie boczne to chyba standardowy ficzer i nic sie z tym nie zrobi)

Offline soulshakin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Maja 2017, 14:21:14 »
Czekam aż serwis mi sprowadzi nowe sterowanie do czujników parkowania i wtedy miałem się umówić na oględziny przy okazji ale to trwa już dosyć długo ponad 3 tyg chyba będę musiał zadzwonić i się spytać.

Co do szyby jak byłem w salonie ostatnio to te w środku też tak miały tylko w pomieszczeniu mniej to widać. I tak sobie myślę ze jak serwis ma demontować fabrycznie zamontowaną szybę i dostać taka samą lub gorszą to mi się nie uśmiecha. Dam do oględzin niech sobie zaznaczą ze szyba wadliwa w razie czego żeby był podstawa do wymiany. Nie wiem czy to ma sens ale jeszcze mi przy wymianie coś nawywijają i wyjdę gorzej na tym.

Offline madlew

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Maja 2017, 00:37:09 »
tak samo do tego podchodze, ale nie poprosilem o jakies oficjalne przyjecie tej wady do reklamacji itd, pewnie dobrze by bylo to zrobic

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Maja 2017, 00:22:09 »
niech sie pokaze jakis tutaj admin !!

Defekt przedniej szyby? (jakaś seria albo wszystkie c-hr..?)   wątek jeden

Problem z optyką szyby   wątek 2     to co to nie to samo tylko auto detailing posło do działu Aurisów tak??? :czerwona: :czerwona: :czerwona: :czerwona: :czerwona: :czerwona:

Offline odien6

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Maja 2017, 17:51:44 »
Cytuj (zaznaczone)
to co to nie to samo tylko auto detailing posło do działu Aurisów tak???
Ma-corolla,
Możesz powtórzyć/wyjaśnić co masz na myśli? Brakuje trochę składni...

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Maja 2017, 20:25:34 »
Chodzi pewnie o to że w dziale o C-HR są dwa podobne wątki dotyczące problemu przedniej szyby. :song:

Offline madlew

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 26 Maja 2017, 23:32:31 »
ten watek jest o problemie przy krawedziach bocznych, drugi jest o innym defekcie, nie mniej i tutaj bylo o tym drugim problemie (poziome pasy zakrzywiajace troszke obraz) - pewnie mozna by polaczyc, ale juz nie dramatyzujmy.. nie powstaja tutaj setki watkow

Offline soulshakin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 09 Czerwca 2017, 13:35:28 »
Jestem po oględzinach szyby. Pan stwierdził że jestem pierwszą osobą zgłaszającą taki problem  :shock: i muszą przyglądnąć się sprawie. Po 2 dniach dostaje odpowiedź że przyznają mi prawo do wymiany bo moje zakłócenia są dużo większe niż na innych szybach które sprawdzali w salonie. Jednak na tych w salonie stwierdził że w mniejszym stopniu ale również występują załamania.

Teraz mam dylemat czy wymieniać czy nie, bo przecież nie dał mi jednoznacznej gwarancji że nowa szyba będzie wolna od wad, a jedynie że problem może być mniejszy. Dodatkowo po ostatnich przygodach z serwisem jestem źle nastawiony na jakiekolwiek wizyty naprawcze.

Trzy razy dostawałem auto z sprawdzonymi i ponoć działającymi czujnikami, raz przy odbiorze auta i później 2 razy po naprawach. Pierwszy raz nie sprawdziłem natychmiast  i musiałem jechać osobno, a dwa następne razy auto było brane z powrotem na warsztat zaraz po wydaniu z niego  :shock: :wallbash:.

To że się cięgło to jeszcze nic bo na ostatniej wizycie Pan serwisant przy mnie wyszarpywał polkę boczna zamiast normalnie wyciągnąć  :wallbash: dodatkowo przy spodniach miał klucze które jeździły po lakierze na progu i dopiero po mojej interwencji szanownie ściągnął klucze. Po wyjeździe już drugim patrze a siedzenie jakieś wyświechtane i białe jakby ktoś się obcierał o nie.  Po moim trzecim powrocie do serwisu  :wallbash: serwisant nie dał sobie wytłumaczyć że można zabezpieczyć jakoś siedzenie jak wykonują jakieś czynności naprawcze. Tłumaczył się ze maja taką politykę że zabezpieczają tylko fotel kierowcy i nie dał sobie wytłumaczyć że tego wcześniej nie było. Pokazując mi że na tylej kanapie też mam jakieś ślady. Zaproponował mi wytarcie fotela mokrą szmatką :laugh:.  Nic pozostawiłem go z moja sugestia i życzyłem miłego dnia, tylko wydaję że raczej nic sobie z tego nie zrobił.

Offline madlew

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 09 Czerwca 2017, 19:17:18 »
ja tez bylem pierwszy z ta uwaga w salonie w krakowie (inne modele okazaly sie identyczne), tez bylo autentyczne zaskoczenie, ale rowniez potwierdzenie ze problem jest, byla sugestia by isc droga reklamacyjna, ale pojawil sie znak zapytania czy po wymianie bedzie lepiej.. poki co nic nie zrobilem, ale cos trzeba - jesli dalo by sie obejrzec taka szybe przed zamontowaniem to pewnie mozna by zaryzykowac

mysle ze trzeba by faktycznie temat naglosnic tak by toyota oficjalnei zareagowala jakas akcja serwisowa i tak by byla ona skuteczna

Offline soulshakin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 05 Lipca 2017, 07:46:34 »
Jestem po wymianie szyby

Nowa jest pozbawiona jakiekolwiek wad i defektów, wygląda znacznie lepiej.  Tak że jak ktoś ma taki defekt w stopniu dużym to może śmiało się starać o wymianę.
Poza defektem optycznym bałem się że szyba może mieć słabszą wytrzymałość i  w przyszłości może pęknąć od kamyka czy coś, nie wiem czy słusznie.

Mam nadzieje że tylko dobrze mi ściągnęli ten klej i nie uszkodzili lakieru pod szybą przy wymianie, żeby kiedyś nie wyszła rdza czy coś.  Tylko tego nie można zweryfikować jak już szyba przyklejona.

« Ostatnia zmiana: 05 Lipca 2017, 07:51:06 wysłana przez soulshakin »

Offline Italo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 05 Lipca 2017, 14:29:28 »
Mam to załamanie od strony pasażera widoczne z fotela kierowcy . Mnie to nie przeszkadza . odpuszczam
Miłośnik "włoszczyzny"
Posiadacz Fiata 500 z 1970 roku

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 05 Lipca 2017, 20:20:52 »
 naprawdę nie sadziłem ze są tacy ludzie ze nowym samochodem nic się nie dzieje podjeżdżają do toyoty i takie bzdury reklamu
mam tez inny samochód i podobnie na lewej stronie jest niby coś takiego ale nie wydać nic takiego trzeba próbować to szukać aby coś takiego zobaczyć, my się wydaje ze wszystkie samochody maja takie coś 

ciekawe czy szyba będzie dobrze zaklejona .... mieliście fabrycznie zrobione teraz macie zrobione w toyocie lokalnej .....Gratki!
« Ostatnia zmiana: 05 Lipca 2017, 20:48:27 wysłana przez Ma-corolla »

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #27 dnia: 05 Lipca 2017, 20:33:08 »
Szanuję poglądy innych oraz ich wykształcenie, ale tego naprawdę nie da się czytać  :wallbash:
borze
E18_Prestige_MultidriveS

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #28 dnia: 05 Lipca 2017, 20:41:47 »
Szanuję poglądy innych oraz ich wykształcenie, ale tego naprawdę nie da się czytać  :wallbash:
borze
« Ostatnia zmiana: 05 Lipca 2017, 20:48:51 wysłana przez Ma-corolla »

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #29 dnia: 05 Lipca 2017, 20:47:38 »
na szczęście jeszcze w tym kraju jest resztka demokracji. Demonstrować już nie mogę, ale mały fuhrer nie zabronił jeszcze czytać forum  :cheesy:
E18_Prestige_MultidriveS

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl