Autor Wątek: Częste kradzieże Auris'ów - Warszawa  (Przeczytany 108916 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Częste kradzieże Auris'ów - Warszawa
« Odpowiedź #90 dnia: 30 Sierpnia 2017, 22:56:24 »
Zawsze za kilka złotych sam możesz sobie postawić system z handshake'm (pakiet danych kosztuje grosze miesięcznie) - każde wzbudzenie lub brak odpowiedzi od nadajnika w założonym czasie aktywują w twoim telefonie alarm, a ty pędzisz ile sił ze "sprzętem" w ręku na parking sprawdzić "co się dzieje". :-)

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #91 dnia: 31 Sierpnia 2017, 00:46:16 »
My tu gadu gadu a od wysłania mojego emaila do Toyoty minął tydzień.  Póki co milczą jak zaklęci.  No to właśnie wysłałem kolejnego o następującej treści:

Witam ponownie,

Tydzień temu wysłałem Państwu wiadomość, w której pokrótce opisałem moje niezadowolenie z przedłużającego się ponad wszelką miarę oczekiwania na części zamienne do naprawy auta, jak również z nikłej skuteczności zainstalowanych w nim zabezpieczeń przeciwkradzieżowych, i jak dotąd nie doczekałem się od Państwa odpowiedzi (poza pytaniem o numer VIN który niezwłocznie przesłałem).

To tak, dla poddzierżannia razgawora ;-), pozwolę sobie wyjaśnić, jakiego poziomu jakości usług bym od Toyoty oczekiwał.  Aby nie być gołosłownym, zrobię to na rzeczywistym przykładzie.  Otóż 18 lat temu zdarzyła mi się kolizja, po której auto zostało odholowane do ASO w celu naprawy. Koszt naprawy w stosunku do wartości nowego samochodu był proporcjonalnie podobny do obecnego przypadku. Niestety na tym podobieństwa się kończą.  Wtedy serwis nie czekał z wykonaniem własnej wyceny na wycenę rzeczoznawcy z firmy ubezpieczeniowej, tylko przygotował ją od razu i uzgodnił z nim podczas oględzin, dzięki czemu na trzeci dzień od powstania szkody mógł rozpocząć działania.  W ciągu tygodnia sprowadzono komplet części i po dwóch tygodniach od zdarzenia wyjechałem naprawionym autem. Czyli jak widać, można, czego i Państwu gorąco życzę.

Z poważaniem,

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #92 dnia: 31 Sierpnia 2017, 00:50:44 »
Oni takich listów mają dziesiątki dziennie i nadają im odpowiednie level'e - znam to z autopsji...

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #93 dnia: 31 Sierpnia 2017, 09:28:24 »
Oni takich listów mają dziesiątki dziennie i nadają im odpowiednie level'e - znam to z autopsji...
Też coś o tym wiem... ale chwilowo nie mam lepszego pomysłu...

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #94 dnia: 31 Sierpnia 2017, 13:33:42 »
Jakby się tak bać, że ukradną, to by człowiek nic nie mógł sobie kupić. Jeśli kupujesz nowy, to dokup ubezpieczenie GAP (http://www.ubezpieczeniegap.pl/) i śpisz spokojnie :)

I tak i nie :)
Mam GAPa.
Tylko co mi z tego, że dostanę kwotę X równą tej, jaką w dniu zajebistej promocji wydałem na full wypas-opcje auto, nie licząc tego, że zabuliłem dodatkowe extra % jego wartości za ubezpieczenie?
Z kwotą X wybieram się następnie do dealera i widzę że taki sam model z pakietami dostanę obecnie bez promocji za X+15~20% i do tego ponownie ubezpieczamy i rejestrujemy.
Kradzież zawsze boli i coś tam kosztuje więc tym bardziej producent powinien dołożyć starań do możliwie najlepszego zabezpieczenia samochodu.

P.S. Wszelkie trackery, powiadomienia o wstrząsach na komórkę itd. szybciutko są neutralizowane przez urządzonko zagłuszające GSM

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #95 dnia: 31 Sierpnia 2017, 21:50:23 »
to po prostu zamontujcie sobie elektroczujnik czy jak to się nazywa i przed uruchomieniem silnika np będziecie musieli pod siedzeniem przyłożyć pilot. Raczej złodziej nie skapnie się gdzie w samochodzie mogliście ukryć coś takiego. Następnym razem po prostu przyjedzie z lawetą :D

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #96 dnia: 01 Września 2017, 00:10:32 »
P.S. Wszelkie trackery, powiadomienia o wstrząsach na komórkę itd. szybciutko są neutralizowane przez urządzonko zagłuszające GSM
Przeczytaj ze zrozumieniem co napisałem wcześniej - jest na to 100% patent.

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #97 dnia: 01 Września 2017, 00:11:59 »
Następnym razem po prostu przyjedzie z lawetą :D
Nie - w ramach zniechęcenia i nie pozostawiania odcisków - podpalą wnętrze. I z punktu widzenia ubezpieczenia jeszcze sam będziesz tego żałował...

Offline kolektor77

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #98 dnia: 01 Września 2017, 08:13:19 »

erma a możesz coś więcej o tym 100% patencie napisać? (jakiś url albo inne info)

Offline conte77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #99 dnia: 01 Września 2017, 21:28:08 »

erma a możesz coś więcej o tym 100% patencie napisać? (jakiś url albo inne info)

Nie podpalą tylko odpalą gaśnicę w środku :]

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #100 dnia: 01 Września 2017, 21:36:05 »
Kryminalni zrobią odmuch proszku gasniczego i odciski są zabezpieczone, jedyna prosta metoda to grilownia... <kucharz>
« Ostatnia zmiana: 01 Września 2017, 21:57:33 wysłana przez erma »

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #101 dnia: 01 Września 2017, 21:56:05 »
Rozwiązanie autorskie bazuje na monitoringu feedback'u z auta, zarys już przedstawiłem...

Offline aurum

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #102 dnia: 01 Września 2017, 23:52:58 »
Koledzy, według statystyk, to kradną głównie nowe modele (2-3 letnie), czy złodzieje szukają również starszych egzemplarzy, np. 8-9 letnich?
toyota auris 1,6 dual vvt-i, PREMIUM 2008
hyundai ix35 2013

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #103 dnia: 01 Września 2017, 23:57:44 »
Z tymi statystykami to uważajcie bo łatwo tu zmanipulować opinię publiczną.
Policja podaje ilości w szt., a faktycznie musimy unormować to do ilości sztuk danej marki/modelu i rozmawiać o wartościach względnych wyrażonych w [%].
« Ostatnia zmiana: 02 Września 2017, 00:01:16 wysłana przez erma »

Offline conte77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #104 dnia: 01 Września 2017, 23:58:28 »
Kryminalni zrobią odmuch proszku gasniczego i odciski są zabezpieczone, jedyna prosta metoda to grilownia... <kucharz>

Nie słyszałem o podpalonej toyocie ale sam widziałem kilka po odpalonej w środku gaśnicy, myślisz że policji będzie się chciało bawić w "odmuch" proszku gaśniczego :)? Zdejmują dla picu odciski z maski i tyle.....

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl