Autor Wątek: Częste kradzieże Auris'ów - Warszawa  (Przeczytany 108892 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Częste kradzieże Auris'ów - Warszawa
« Odpowiedź #105 dnia: 02 Września 2017, 00:02:45 »
To zależy komu ukradli tą fure... ja mówię że jest metoda, a czy im się będzie chciało to inna sprawa.

Offline liet

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #106 dnia: 02 Września 2017, 14:30:50 »
W stanach chwalony jest system Lojack, który działa też w Polsce. Nie znam nikogo kto by z tego korzystał, więc wiele więcej nie napiszę.

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #107 dnia: 03 Września 2017, 22:42:47 »
Co do lokalizacji to dosłownie każdy system mogą unicestwić w kilka minut - fura w kontener i zamkniecie drzwi. Potem w las i jak przez tydzień nikt po niego nie przyjedzie to znaczy że czysty.

Tu chodzi o coś innego - musimy mieć notyfikację że coś się dzieje, a nie że się już stało...

Offline Yaho

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: 03 Września 2017, 23:51:35 »
Tak czytam te wpisy i muszę coś dodać od siebie.Co prawda nie posiadam aurisa szukam od dawna z pewnej ręki.Spotkało mnie to samo co wielu tutaj kolegów czyli utrata auta ,ktoś sobie pożyczył i nie oddał do teraz.Ślepo wierzyłem w statystyki i się przejechałem skradziono mi forda fiestę'rok13 w woj.wlpk( zabezpieczenia fabryczne).Kiedyś myślałem ,że mnie to nie spotka jak każdy tutaj zapewne który tego nie doświadczył na własnej skórze. Wyglądało to mniej więcej tak jak u kolegi.Miałem to "szczęście" i złodzieja dzień przed kradzieżą widziałem z okna jak sprawdza jakie mam zabezpieczenia w aucie. Tylko do głowy mi nie przyszło ,że jakiś facet chodzący między autami szykuje się na skok.Było to nowe osiedle bez latarni ludzie dopiero się tutaj wprowadzali.Auto wypchnięte spod bramy garażowej pod samymi oknami od sypialni przy otwartych oknach!tylko że o 1 w nocy. Miałem AC tylko kto ma forsę idzie i kupuję nowe od ręki ja musiałem czekać 3,5 miesiąca na(umorzenie sprawy+wew.grę ubez.) jakąś forsę od ubezpieczyciela masa nerwów i same problemy z brakiem auta.Warto mieć mimo wszystko AC plus wszelkiego typu zabezpieczenia.Auto alarm u kolegi może nie zawył ponieważ otworzyli może najpierw maskę która często nie posiada czujki otwarcia klapy aby zdezaktywować syrenę.Warto je montować w niedostępnym dla rąk miejscach. Jest firma która jest wstanie nawet z bunkra wyciągnąć auto jeżeli masz radiowe namierzanie. Poniżej film z próby kradzieży Toyoty Corolli złodziej był ambitny ale auto zostało na miejscu.
https://www.youtube.com/watch?v=RPlRoB3gY1I
Poniżej ich kanał gdzie pokazują jak działają złodzieje
https://www.youtube.com/channel/UC1c3-bhBuf9brQW-XMUxjnw

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #109 dnia: 04 Września 2017, 00:11:56 »
Lepiej już niech je ukradnie niż ma zniszczyć i zostawić... Odnalezienie w dziupli kawałka budy z VINEM to najgorsze co może trafić własciciela. <kucharz>

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #110 dnia: 04 Września 2017, 21:34:49 »
Lepiej już niech je ukradnie niż ma zniszczyć i zostawić... Odnalezienie w dziupli kawałka budy z VINEM to najgorsze co może trafić własciciela. <kucharz>
Fakt. I do tego jeśli jeszcze ubezpieczyciel nie wypłacił kasy to się zaczynają ostre schody "no bo przecież część auta odzyskano". Znajomy przerabiał, nie poleca.

Offline Yaho

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #111 dnia: 04 Września 2017, 22:00:11 »
Powiem tak liczy się szybka reakcja czyli poleganie na sobie i sprzętu jakie w swoje auto zainwestujesz A nie na policji .Radiowe namierzanie trochę kosztuje ale kogo stać na drogie auto ten nie powinien się zastanawiać. Problemy są zawsze po utracie auta zależy glownie kto jaka sytuacje finansową ma.

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #112 dnia: 04 Września 2017, 22:05:45 »
Powiem tak liczy się szybka reakcja czyli poleganie na sobie i sprzętu jakie w swoje auto zainwestujesz A nie na policji .Radiowe namierzanie trochę kosztuje ale kogo stać na drogie auto ten nie powinien się zastanawiać. Problemy są zawsze po utracie auta zależy glownie kto jaka sytuacje finansową ma.
W kontenerze nie namierzysz - Faraday Cup :wallbash:

Offline Yaho

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: 05 Września 2017, 21:59:32 »
Jak bym nie odpowiedział to bym Ci przytaknął.Kontener to nie próżnia zawsze szczelina się znajdzie.

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #114 dnia: 05 Września 2017, 22:06:11 »
Faraday Cup nie musi mieć w srodku próżni, a co do wycieku promieniowania elektromagnetycznego to normale ze będzie ale na tyle stłumiony ze go już nie odnotyjesz na detektorze...

Offline god107

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: 06 Września 2017, 00:37:50 »
Ja korzystam z usług firmy Gannet, polecam przeglądnąć ich odnalezienia na stronie jest tam zdjęcie co najmniej jednego samochodu który został zapakowany przez złodziei w kontener, a mimo to został odnaleziony. Klatka faradaja tak, no ale jak sygnał pochodzi z jej wnętrza to już nie jest tak skuteczna. Z tego co wiem to sygnał ich urządzenia potrafi "wydostać" się z garażu podziemnego nawet.

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #116 dnia: 06 Września 2017, 01:08:20 »
Te systemy radiowe są świeże ale nie znaczy to że są skuteczne w każdym przypadku. W necie mocno się reklamują i wciskają to rozwiązanie do flot.
A ogolnie po kradziezy wiadomo ze dostanie sygnal aktywacji wiec szerokopasmowy skaner częstotliwości (1MHz do 8GHz) i po chwaście.
Dla zabawy nadajnik mozna przypiac do sarny - są tacy zwyrodnialcy.

Nie dajmy się nabrać na nieograniczony zasieg, żeby odebrali w centrum monitoringu sygnal z lotnych detektorow to nadajnik taki musi nadawac z duza moca i mieć antene sporych wymiarow...
Nie ma cudow, ale kazde dodatkowe zabezpieczenie zwieksza szanse.

Offline Kamillo

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #117 dnia: 07 Września 2017, 08:40:19 »
W stanach chwalony jest system Lojack, który działa też w Polsce. Nie znam nikogo kto by z tego korzystał, więc wiele więcej nie napiszę.

Moja siostra ma Lojacka (ja też, za jej namową), założyła już jakiś czas temu. Działa w oparciu o fale radiowe, więc nie jest GPS-em, jak reszta lokalizatorów u nas na rynku, więc nawet jak złodziej zagłusza, to wykrywane jest źródło zagłuszania, czyli i miejsce samochodu ;) Sam moduł to ponoć maleństwo schowane bardzo głęboko w samochodzie. Nie śledzi na codzień, działa dopiero, jak ukradną samochód i właściciel to zgłosi. Moduł się wzbudza i pokazuje swoją lokalizację. Dobra rzecz, bo jak nie zadziałają inne sztuczki antykradzieżowe, to zawsze jest duża szansa, że skradziony samochód namierzą i odzyskają.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #118 dnia: 07 Września 2017, 09:35:50 »
Dla uściślenia GPS też działa w oparciu o fale radiowe, za Wikipedią:

"sygnał dociera do użytkownika na dwóch częstotliwościach nośnych L1 = 1575,42 MHz (długość fali 19,029 cm) i L2 = 1227,6 MHz (długość fali 24,421 cm)"

Mikrofale ale zaliczane do fal radiowych.
« Ostatnia zmiana: 07 Września 2017, 09:37:39 wysłana przez fazibazi »
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #119 dnia: 07 Września 2017, 09:43:17 »
Gannety i lojacki do Aurisa nie mają wielkiego sensu.  Jak się właściciel zorientuje i zawiadomi auto jest już rozebrane.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl