Autor Wątek: Udało sie mirror link działa  (Przeczytany 437613 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
Odp: Udało sie mirror link działa
« Odpowiedź #75 dnia: 16 Marca 2018, 10:16:04 »

Dobi a możesz sprawdzić czy Yanosik ruszy przez mirrora

W wolnej chwili sprawdzę. Ostatnio pojawił się update softu w S7 - pytanie czy nie zaszkodzi.

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #76 dnia: 18 Marca 2018, 09:13:12 »
A jest tu w ogóle ktoś, komu się udało uruchomić mirror link w C-hr z TT2go?

Hmm, nikt nie odpowiada, więc chyba nie :(

Offline Ralph_S

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 18 Marca 2018, 10:51:21 »
Sprawdz w moich postach.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #78 dnia: 24 Marca 2018, 21:25:42 »
Cześć. U mnie ml.zadziałał samsung s5 i lg mirror drive w wersji 1.2 1.2. Mirrorlink w chr 1.2 to wersja 1.1 tak podaje oficjalnie włoska Toyota i to by się zgadzało z wersją jaką ma s5.Mój serwis( pożal się Boże) podał że to wersja 1.0 i do tego dali listę telefoów -s3 i jakieš nokie chyba na symbianie np.n700, n603r.co do hybrydy to minął mi jakiś wątek że to ml w wersji 1.0,może to jednak moje zwidy?

Offline Eryko_twl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 24 Marca 2018, 21:33:47 »
Cześć. U mnie ml.zadziałał samsung s5 i lg mirror drive w wersji 1.2 1.2. Mirrorlink w chr 1.2 to wersja 1.1 tak podaje oficjalnie włoska Toyota i to by się zgadzało z wersją jaką ma s5.Mój serwis( pożal się Boże) podał że to wersja 1.0 i do tego dali listę telefoów -s3 i jakieš nokie chyba na symbianie np.n700, n603r.co do hybrydy to minął mi jakiś wątek że to ml w wersji 1.0,może to jednak moje zwidy?
A możesz zobaczyć wersje softu w radiu masz .

Wysłane z mojego Lenovo YB1-X90L przy użyciu Tapatalka

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #80 dnia: 25 Marca 2018, 12:06:57 »
Eryk. wersja oprogramowania toHE3937,próbuj podczas ładowania klikać na ekran telefonu aby nie wygasł

Offline Eryko_twl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: 25 Marca 2018, 13:15:29 »
Eryk. wersja oprogramowania toHE3937,próbuj podczas ładowania klikać na ekran telefonu aby nie wygasł
U mnie jest HE3945 , teraz zagwostka czy Toyota w wyższej wersji softu nie wykastrowała mirrora. Wyżej ktoś pisal że Toyota nie wspiera mirrora.

Ps. Panowie czy mozecie zobaczyć tym co działa mirror jaka macie wersje softu w radiu i jaki telefon wam z tym działa.

« Ostatnia zmiana: 25 Marca 2018, 13:31:37 wysłana przez Eryko_twl »

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #82 dnia: 25 Marca 2018, 18:26:22 »
Weź pod uwagę, że mirrorlink oficjalnie jest wspierany w poniższych telefonach https://mirrorlink.com/phones.
Choć w sumie jest tam napisane, że jest to częściowa lista, więc pewnie niektóre telefony nie są wymienione.
« Ostatnia zmiana: 25 Marca 2018, 18:30:58 wysłana przez sanchez »

Offline Eryko_twl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 25 Marca 2018, 20:17:31 »
Weź pod uwagę, że mirrorlink oficjalnie jest wspierany w poniższych telefonach https://mirrorlink.com/phones.
Choć w sumie jest tam napisane, że jest to częściowa lista, więc pewnie niektóre telefony nie są wymienione.
Lista lista najgorsze że telefony z listy nie zawsze działają i to jest problem aby trafić z telefonem który zadziała z poszczególnymi radiem (softem) tam wstawionym .
Dobrze byłoby zrobić taką listę z doświadczeń użytkowników którym się udało już parowanie .

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #84 dnia: 25 Marca 2018, 20:26:24 »
Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę wersję androida, bo przykładowo Samsung S4 z aplikacją drivelink teoretycznie działa, ale tylko na androidzie 4.4.2, na 5.0.1 już nie.

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 25 Marca 2018, 20:29:54 »
https://cert.mirrorlink.com/ProductListing/  to adres z telefonami i wersją mirrorlinka

Offline Galanders

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: 26 Marca 2018, 11:02:55 »
Podany link:https://cert.mirrorlink.com/ProductListing/?

Server Error

404 - File or directory not found.
The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

Przy "wklejaniu" trzeba pominąć ostatni znak.
« Ostatnia zmiana: 26 Marca 2018, 11:19:18 wysłana przez Galanders »
Nigdy nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.Mark Twain

Offline Eryk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: 29 Marca 2018, 12:21:23 »
Po tygodniach lektury w końcu zaryzykowałem i nabyłem droga kupna zabytkowego galaxy S3 co by spróbować ożywić stację medialną C-HR ,  jakoś nie bardzo chciało mi się ryzykowac  tysiak na i tak już zabytkowego S6 wiec zacząłem ekspetymety budżetowo od s3 za 200 zł.

a wiec tak co potrzebujemy :

Galaxy S3 system Adnroid 4....
Drivelink https://android-apk.org/app.scm/ ja zainstalowałem ten 027 dedykowany S3

instalujemy , dodatkowo możemy sobie zainstalować Yanosika , Sygnic

na uruchomionym radiu podpinamy telefon za pierwszym razem trwało to paręnaście sekund , na ekranie gdzie jest mail pojawi się wam ikonka Drivelink jak ją klikniemy to odpala się na tablecie właśnie ta aplikacja jest to taki luncher pod którym możemy sobie podpiąć skróty ulubionych apek z telefonu .
I tu jest klu programu  teoretycznie tylko niektóre apki będą działać w czasie jazdy tj. te z certyfikatem mirrorlink , ale prawda jest trochę inna apki działają ale ich uruchomienie jest możliwe tylko gdy samochód się nie porusza. Nie jest to wielki problem bo na postoju np. odpalamy Yanosika po ruszeniu on sie teoretycznie zamyka ale na ekranie mamy "pływająca ikone" yanosika i możemy zgłosić np. suszarkę i tez w czasie jazdy wyświetlaja się komunikaty innych użytkowników.
Sygnic działa w czasie jazdy i tez się uruchamia (ma certyfikat Mirror..) nie sprawdziłem maps. od gugla , oraz Automaty bo tą mam na telefonie który normalnie używam a musiałbym przenieść licencje na nowe urządzenie. Jak znajdę jakąś testową to przetestuje .

Dwa ten Drivelink ma wbudowana apkę do obsługi mp3 czyli na telefonie można będzie mieć muzuczkę bo niestety złącze USB będzie zajęte przez kable do telefonu  i pena się nie wepchnie .

Plan na najbliższe dni , planuje telefon na długim kablu wrzucić do schowka i cieszyć się nawigacją za 200 zł ;) plus dodatki jakie daje smark z androidem. a internet udostępniam dla tego Galaxy , przez hotspot "normalnej" komórki tj. polecam apkę Automatelt możemy sobie ustawić np. aby hotspot się aktywował gdy telefon widzi stację medialną TT .

Offline Marcin_RAMZES

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 2025
« Odpowiedź #88 dnia: 29 Marca 2018, 12:29:06 »
Nakręć jakiś filmik jak to działa i podziel się nim tutaj.

Offline Eryk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #89 dnia: 29 Marca 2018, 14:14:54 »
w wolnej chwili zrobię instrukcję , bo naprawdę warto wykorzystywać ten nasz tablet

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl