Autor Wątek: Udało sie mirror link działa  (Przeczytany 437741 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Udało sie mirror link działa
« Odpowiedź #480 dnia: 27 Września 2019, 16:27:52 »
Etam. To ze go nie ma to nie znaczy ze nie bedzie dzialal.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
« Odpowiedź #481 dnia: 27 Września 2019, 17:28:57 »
Ale kolega wyżej napisał, że tej xperii nie ma w wykazie kompatybilnych telefonów
jowika nie osłabiaj mnie. Sprawdź w telefonie czy masz mirrolink. Jak nie masz to kup sobie samsunga z mirrorlinkiem i po sprawie.
Jakie masz auto i z którego roku?

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #482 dnia: 27 Września 2019, 17:34:39 »
moje auto nie widzi przez kabel mojego telefonu.
Może być brak zgodności wersji mirrorlinka. Jeśli masz LGmirrordrive to ta aplikacja musi być widoczna na ekranie TT2

Offline pszemoo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #483 dnia: 27 Września 2019, 20:30:18 »
Etam. To ze go nie ma to nie znaczy ze nie bedzie dzialal.

No to fakt z Androidem to nigdy nic nie wiadomo ;-) czasem da się obejść system :-)

Offline jowika

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #484 dnia: 27 Września 2019, 22:03:28 »
Do pana mądrali Jacka, właśnie kupiłam  xperia 10 i problem dotyczy tego telefonu nie innego. Chłopie jak nie potrafisz pomóc to się nie wypowiadaj . To trochę jakbyś poszedł do lekarza ze złamaną nogą , a no kazałby ci się leczyć na głowę.  ( niby żart , ale jakże trafny ).  <kawusia>
Wiem , że  na tt2 ma się wyświetlać LGMR ale problem jest właśnie w tym, że się nie wyświetla i nikt nie wie dlaczego.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #485 dnia: 27 Września 2019, 22:12:35 »
Do pana mądrali Jacka, właśnie kupiłam  xperia 10 i problem dotyczy tego telefonu nie innego
Mógł przecież napisać, żebys kupiła sobie inny samochód, z AA :grin:A tak na poważnie to ML jest kompletnie bez sensu, ponieważ współczesne systemy w innych markach działają z każdym telefonem i nie trzeba robić żadnej ekwilibrystyki z podwójnym szpagatem.

Offline jowika

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #486 dnia: 27 Września 2019, 22:15:28 »
pireus, jesteś wielki :).

Offline jowika

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #487 dnia: 27 Września 2019, 22:22:55 »
A ja znalazłam taki cudowny filmik , bohater niepozorny , ale całkiem mądry, polecam :

https://prawodojazdy.pl/jak-dziala-mirrorlink-android-auto-test-pl/video-recenzje/saturday-car-fever/2019/03/08/

Może jakiś spec rozgryzie te zawiłości z filmiku i coś pomoże .

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #488 dnia: 27 Września 2019, 22:37:26 »
Przeciez to Dobi :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #489 dnia: 27 Września 2019, 23:59:01 »
A ja znalazłam taki cudowny filmik , bohater niepozorny , ale całkiem mądry, polecam :
To chyba sposób dla masochistów. Jak to dobrze że mam CarPlay gdzie wystarczy podpięcie telefonu kabelkiem. Ale wielki szacun za cierpliwości i pomysłowości tego pana.
« Ostatnia zmiana: 28 Września 2019, 00:01:40 wysłana przez pireus »

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1,8 Hybrid
« Odpowiedź #490 dnia: 28 Września 2019, 08:36:31 »
Mam aplikację :  Full Mirror for MirrorLink  , mirrorlink, lg mirrordrive , mam pływająca ikonę  i jeszcze kilka aplikacji z mapami ,ale po podłączeniu do tt2 bez go niestety nic się nie wyświetla , żadna pływająca ikona, ani nawet  "globus" albo nie wiem gdzie go szukać, no po prostu nic nie działa. Nawet kabelek był 24cm, bo ktoś stwierdził ,że 1m , to za długi.
Za to na telefonie wszytko pięknie widać, i pływającą ikonę i można nawet wejść przez nią w aplikacje itd.
Nie wiem co robię nie tak, ale moje auto nie widzi przez kabel mojego telefonu.
Z tymi kablami to fakt że nie wszystkie po podłączeniu działają. W moim przypadku ten niby oryginalny kabel od samsunga galaxy s5 też nie łączył. Ten telefon miałem z drugiej ręki , więc i kabelek mógł być też jakimś wymienionym tanim zamiennikiem. Podjechałem pod sklep z akcesoriami GSM i poprosiłem sprzedawczynie czy mógłbym na miejscu sprawdzić czy przez te ich kabelki da rady połączyć się  z TT2. Udostępniła mi kilka kabelków różnych długości i o dziwo przez żaden nie mogłem się połączyć. Te kabelki w większości nie nadają się do przesyłu danych, a tylko do ładowania baterii. Będąc u brata sprawdziłem na faktycznie oryginalnym 1 m kablu samsunga udało się połączyć. Używam jednak 15 cm kabelka od nokii C5-03 - łączy dobrze. Mam też drugi 30 cm kabelek od kamerki samochodowej Prestigio 520 i też łączy bez problemu. Oba kable w zestawach miały służyć do łączenia się z komputerem do przesyłu danych.
Co do mirrorlinka to według mnie trzeba mieć "fabryczną"aplikacje systemową mirrorlink w telefonie. Sprawdż ustawienia > menadżer aplikacji i tu wybierz pokaż aplikacje systemowe. W samsungu jest on pod nazwą samsung mirrorlink. W Xperii może nazwa być inna np. Xperia mirrorlink - to tylko przypuszczenie, ale musi zawierać w nazwie mirrorlink. Nie będzie tej systemowej aplikacji to raczej zapomnij o połączeniu z TT2. A to że w tel zainstalowałaś inne aplikacje typu Full Mirror for MirrorLink  to zadziała , ale tylko na telefonie. Dodam że jest to tylko i wyłącznie moje zdanie z którym oczywiście możesz się nie zgodzić. A jeżeli masz tego systemowego mirrorlinka w tel. to radziłbym próbować z kabelkami, i gdy dalej nie zadziała to będzie wyglądało n to że TT2 ma jakież ograniczenia, a ty wielkiego pecha. Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 28 Września 2019, 08:58:55 wysłana przez Marek08 »

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #491 dnia: 28 Września 2019, 08:56:24 »
Do pana mądrali Jacka
Nie mądrala wcale. Piszesz że nie działa,a nawet nie sprawdziłaś czy masz w telefonie mirrolinka.
Od tego trzeba zacząć.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #492 dnia: 28 Września 2019, 09:14:59 »
Zobacz czy nie masz jakies sklepu typu Xperia shop czy cos takiego. Tam powinna byc opcja doinstalowania mirrorlinka. W tych nowych xperisch czytalem se nie ma domyslnie mirrorlinka zainstalowanego i trzeba kombinowac.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #493 dnia: 28 Września 2019, 09:25:23 »
Wiem , że  na tt2 ma się wyświetlać LGMR ale problem jest właśnie w tym, że się nie wyświetla i nikt nie wie dlaczego.
Ty musisz to zbadać,ale nie chcesz. Klaudiusz chyba dobrze kombinuje. Jeśli jest tak jak wyczytał to tu masz link do mirrolinka dla Sony
https://www.apkmirror.com/apk/sony-mobile-communications/mirrorlink/mirrorlink-2-1-a-0-8-release/

Offline elilama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #494 dnia: 28 Września 2019, 11:36:40 »
Co do kabli. U mnie zadziałał od pierwszego kabel kupiony w media. Jedyne na co zwróciłem uwagę to żeby kabel był usb 3 (niebieski wtyk). Jeśli pozwala przesyłać dane szybko w standardzie usb 3 to powinien obsłużyć mirrorlinka. Oczywiście to tylko moje przemyślenia, ale działa...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl