Mam aplikację : Full Mirror for MirrorLink , mirrorlink, lg mirrordrive , mam pływająca ikonę i jeszcze kilka aplikacji z mapami ,ale po podłączeniu do tt2 bez go niestety nic się nie wyświetla , żadna pływająca ikona, ani nawet "globus" albo nie wiem gdzie go szukać, no po prostu nic nie działa. Nawet kabelek był 24cm, bo ktoś stwierdził ,że 1m , to za długi.
Za to na telefonie wszytko pięknie widać, i pływającą ikonę i można nawet wejść przez nią w aplikacje itd.
Nie wiem co robię nie tak, ale moje auto nie widzi przez kabel mojego telefonu.
Z tymi kablami to fakt że nie wszystkie po podłączeniu działają. W moim przypadku ten niby oryginalny kabel od samsunga galaxy s5 też nie łączył. Ten telefon miałem z drugiej ręki , więc i kabelek mógł być też jakimś wymienionym tanim zamiennikiem. Podjechałem pod sklep z akcesoriami GSM i poprosiłem sprzedawczynie czy mógłbym na miejscu sprawdzić czy przez te ich kabelki da rady połączyć się z TT2. Udostępniła mi kilka kabelków różnych długości i o dziwo przez żaden nie mogłem się połączyć. Te kabelki w większości nie nadają się do przesyłu danych, a tylko do ładowania baterii. Będąc u brata sprawdziłem na faktycznie oryginalnym 1 m kablu samsunga udało się połączyć. Używam jednak 15 cm kabelka od nokii C5-03 - łączy dobrze. Mam też drugi 30 cm kabelek od kamerki samochodowej Prestigio 520 i też łączy bez problemu. Oba kable w zestawach miały służyć do łączenia się z komputerem do przesyłu danych.
Co do mirrorlinka to według mnie trzeba mieć "fabryczną"aplikacje systemową mirrorlink w telefonie. Sprawdż ustawienia > menadżer aplikacji i tu wybierz pokaż aplikacje systemowe. W samsungu jest on pod nazwą samsung mirrorlink. W Xperii może nazwa być inna np. Xperia mirrorlink - to tylko przypuszczenie, ale musi zawierać w nazwie mirrorlink. Nie będzie tej systemowej aplikacji to raczej zapomnij o połączeniu z TT2. A to że w tel zainstalowałaś inne aplikacje typu Full Mirror for MirrorLink to zadziała , ale tylko na telefonie. Dodam że jest to tylko i wyłącznie moje zdanie z którym oczywiście możesz się nie zgodzić. A jeżeli masz tego systemowego mirrorlinka w tel. to radziłbym próbować z kabelkami, i gdy dalej nie zadziała to będzie wyglądało n to że TT2 ma jakież ograniczenia, a ty wielkiego pecha. Pozdrawiam.