Autor Wątek: Udało sie mirror link działa  (Przeczytany 437716 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
Odp: Udało sie mirror link działa
« Odpowiedź #675 dnia: 24 Lutego 2020, 11:23:42 »
Jednak cały czas gdzieś jest problem
Jak masz FA to nie powinno byc problemu. Coś nie tak masz skonfigurowane. Jaką masz wersję LgDrive?

Offline PW

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #676 dnia: 02 Marca 2020, 12:49:59 »
Cześć,

Jestem nowy na forum, ale toyotami jeżdżę od 2012.
Zarejestrowałem się po to, żeby przedstawić sposób, dzięki któremu udało mi się wczoraj przerzucić ekran telefonu przez mirrorlink do corolli z 2019.
Jest to sposób, który działa z telefonami obsługującymi mirrorlink i do tego mają androida w wersji 10.
Dodatkowo, co bardzo ważne!!! w moim przypadku zadziałało to jedynie na oryginalnym przewodzie od ładowarki do telefonu!!!
Na innym przewodzie (dobrym jakościowo, ale "zbyt" długim) działało, ale bardzo wolno.

Osobiście posiadam Samsung Note 9 i po kilku tygodniach prac z zacięciem elektronika, którym jestem, udało się osiągnąć sukces.
Swoje działania opierałem na tutorialu, który wraz z odpowiednimi plikami znajduje się tutaj:
https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1lATmd-ixP5GsFfE2AStXDx9snYRqt0yP?fbclid=IwAR0VeJ2H1BXFNc5yQPlmPTsQxfIMGWeFk1Nf-3M_j4V7g4yqXeQD2IogxUY

Na pierwszy rzut oka wydaje się to skomplikowane, natomiast po pierwszej instalacji, każdy z Was będzie w stanie zrobić to raz jeszcze z pamięci :)

Przede wszystkim potrzebna jest aplikacja "Full Mirrorlink - Floating Apps for Auto". Znajdziecie ją w sklepie google, gdzie jest ona płatna...jak dobrze pokombinujecie to znajdziecie ją w wersji do samodzielnej instalacji na telefonie ;)
Instalujecie i postępujecie zgodnie z opisem od punktu 2 znajdującego się w instrukcji pod linkiem, który zamieściłem.

Nie będę powielał tego co znajduję się w dokumencie, żeby nie przypisywać sobie zasług.
Ze swojej strony mogę jedynie zalecić ustawienie liczby przesyłanych klatek 30kl/s zamiast 15kl/s - dużo szybciej działa to wtedy na ekranie w naszym samochodzie.
Działa wszystko - google maps, yanosik, youtube...WSZYSTKO!!!

Jedyne z czym mam jeszcze problem to netflix i nc+GO - po uruchomieniu tych aplikacji otrzymuję komunikat, że wyświetlanie obrazu z tej aplikacji na urządzeniu mirrorlink jest niebezpieczne i może przyczynić się do spowodowania wypadku. W związku z tym na netflixie dźwięk działa, ale nie ma wizji, a nc+go w ogóle się nie uruchamia...ale myślę, że i z tym sobie za chwilę poradzę :)
Swoją drogą dziwne w takim razie, że działa YT :P

Ja problem mam już z głowy - czas na Was :)
Z pozdrowieniami!
Antyquariat

Offline tomlen

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #677 dnia: 08 Marca 2020, 21:11:26 »
A jak wyłączyć ekran w telefonie jak wyświetlony jest obraz na ekranie w samochodzie?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline michassel

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #678 dnia: 08 Marca 2020, 22:21:42 »

Jedyne z czym mam jeszcze problem to netflix i nc+GO - po uruchomieniu tych aplikacji otrzymuję komunikat, że wyświetlanie obrazu z tej aplikacji na urządzeniu mirrorlink jest niebezpieczne i może przyczynić się do spowodowania wypadku. W związku z tym na netflixie dźwięk działa, ale nie ma wizji, a nc+go w ogóle się nie uruchamia...ale myślę, że i z tym sobie za chwilę poradzę :)

Zakodowanych filmów, takich jak Netflix, Amazon, Sky itp., Nie można przesyłać
strumieniowo na inny ekran ze względu na możliwość stworzenia nielegalnej kopii i
naruszenia praw autorskich.
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid Dynamic Force 2020
Wersja Comfort, pakiet Tech + Style.
Kolor 4W9 Phantom Brown, jasne wnętrze.

Offline PW

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #679 dnia: 10 Marca 2020, 15:50:54 »
A jak wyłączyć ekran w telefonie jak wyświetlony jest obraz na ekranie w samochodzie?

Jeszcze nie wiem, ale myślę, że to kwestia ustawień telefonu lub aplikacji. Poszukam i jak znajdę rozwiązanie, to dam znać.

Offline PW

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #680 dnia: 10 Marca 2020, 15:53:37 »

Zakodowanych filmów, takich jak Netflix, Amazon, Sky itp., Nie można przesyłać
strumieniowo na inny ekran ze względu na możliwość stworzenia nielegalnej kopii i
naruszenia praw autorskich.

Skoro można strumieniować do ekranu telewizora przez screen mirroring (a można, bo sprawdzałem), to raczej nie jest ta kwestia.
Komunikat wskazuje jednoznacznie na zablokowanie strumieniowania obrazu wideo podczas jazdy - poszukam pod tym kątem i w razie czeka dam znać, jak rozwiązałem sytuację :)

Offline slavo_s2k

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 2021
« Odpowiedź #681 dnia: 26 Kwietnia 2020, 12:35:10 »
Czy rozwiązanie, które przedstawił kolega PW działa na Android 9.0 ? W opisie pisze, że działa na tylko na 10, mam Note 8 z Android 9.0, może ktoś testował??

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #682 dnia: 26 Kwietnia 2020, 13:54:52 »
W opisie pisze, że działa na tylko na 10, mam Note 8 z Android 9.0, może ktoś testował??
Ten sposób działa tylko na Antku 10.
Na 9 trzeba zrobić inne sztuki i też działa,ale z pewnymi ograniczeniami.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #683 dnia: 26 Kwietnia 2020, 19:25:59 »

Jeszcze nie wiem, ale myślę, że to kwestia ustawień telefonu lub aplikacji. Poszukam i jak znajdę rozwiązanie, to dam znać.
To jest proste.MLManager to oferuje. Pomyśl jak pozbyć się czarnych pasów na dole i góry. ML to też oferuje,ale straszy zabiciem telefonu. Za słaby jestem w te klocki i trochę się boję. Może Ty dasz radę to rozwiązać.

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

Offline Bajlif

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #684 dnia: 03 Maja 2020, 12:49:30 »
Właśnie zobaczyłem, że pojawiła się nowa wersja Android Auto - 5.3.501634.
https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/android-auto-5-3-5016-release/

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #685 dnia: 04 Maja 2020, 07:59:17 »
Że Wam się chcę w to bawić :) Mam Android Auto i ani razu nie uruchomiłem. Zdecydowanie wystarcza mi dobra, w mojej ocenie, ORI nawigacja...
SAP ABAP Certified Developer

Offline Bajlif

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #686 dnia: 23 Maja 2020, 13:11:15 »
Dzień dobry,

Obecnie podpinam telefon do samochodu poprzez Android Auto.
Niestety nie mogę korzystać wtedy z mojej ulubionej nawigacji (Naviexpert), ponieważ Google nie wspiera innych aplikacji niż swoje.
Napiszcie proszę, czy gdybym przerzucił się na Mirrorlink, to wtedy mógłbym uruchomić wspomnianą aplikację?
Inna sprawa - na jakim telefonie udało się Wam uruchomić połączenie poprzez Mirrorlink?
Czytałem, że już teraz stosunkowo mało marek wspiera to rozwiązanie.
Ja mam teraz Xiaomi Mi9T Pro, ale mógłbym rozważyć zmianę.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #687 dnia: 23 Maja 2020, 13:25:23 »
Dzień dobry,

Niestety nie mogę korzystać wtedy z mojej ulubionej nawigacji (Naviexpert), ponieważ Google nie wspiera innych aplikacji niż swoje.
Napiszcie proszę, czy gdybym przerzucił się na Mirrorlink, to wtedy mógłbym uruchomić wspomnianą aplikację?
Inna sprawa - na jakim telefonie udało się Wam uruchomić połączenie poprzez Mirrorlink?
Musisz miec telefon kompatybilny z mirrorlinkiem. Np. Stary samsung z androidem 6.0?na stale podlaczony pod radio.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

pireus

• Gość
« Odpowiedź #688 dnia: 23 Maja 2020, 16:08:34 »
Zmień telefon na IPhone i będziesz mógł korzystać z nawigacji jakiej tylko zapragniesz a jak dokupisz adapter bezprzewodowy Carlinkit to kabel też nie będzie potrzebny.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #689 dnia: 23 Maja 2020, 16:59:48 »
Dzień dobry,

Musisz miec telefon kompatybilny z mirrorlinkiem. Np. Stary samsung z androidem 6.0?na stale podlaczony pod radio.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
I to działa. Ja tak zrobiłem za radą Klaudiusza i miód malina. Wszystko chodzi,nawet AA którego nie mam w aucie.

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl