Cześć,
Jestem nowy na forum, ale toyotami jeżdżę od 2012.
Zarejestrowałem się po to, żeby przedstawić sposób, dzięki któremu udało mi się wczoraj przerzucić ekran telefonu przez mirrorlink do corolli z 2019.
Jest to sposób, który działa z telefonami obsługującymi mirrorlink i do tego mają androida w wersji 10.
Dodatkowo, co bardzo ważne!!! w moim przypadku zadziałało to jedynie na oryginalnym przewodzie od ładowarki do telefonu!!!
Na innym przewodzie (dobrym jakościowo, ale "zbyt" długim) działało, ale bardzo wolno.
Osobiście posiadam Samsung Note 9 i po kilku tygodniach prac z zacięciem elektronika, którym jestem, udało się osiągnąć sukces.
Swoje działania opierałem na tutorialu, który wraz z odpowiednimi plikami znajduje się tutaj:
https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1lATmd-ixP5GsFfE2AStXDx9snYRqt0yP?fbclid=IwAR0VeJ2H1BXFNc5yQPlmPTsQxfIMGWeFk1Nf-3M_j4V7g4yqXeQD2IogxUYNa pierwszy rzut oka wydaje się to skomplikowane, natomiast po pierwszej instalacji, każdy z Was będzie w stanie zrobić to raz jeszcze z pamięci

Przede wszystkim potrzebna jest aplikacja "Full Mirrorlink - Floating Apps for Auto". Znajdziecie ją w sklepie google, gdzie jest ona płatna...jak dobrze pokombinujecie to znajdziecie ją w wersji do samodzielnej instalacji na telefonie

Instalujecie i postępujecie zgodnie z opisem od punktu 2 znajdującego się w instrukcji pod linkiem, który zamieściłem.
Nie będę powielał tego co znajduję się w dokumencie, żeby nie przypisywać sobie zasług.
Ze swojej strony mogę jedynie zalecić ustawienie liczby przesyłanych klatek 30kl/s zamiast 15kl/s - dużo szybciej działa to wtedy na ekranie w naszym samochodzie.
Działa wszystko - google maps, yanosik, youtube...WSZYSTKO!!!
Jedyne z czym mam jeszcze problem to netflix i nc+GO - po uruchomieniu tych aplikacji otrzymuję komunikat, że wyświetlanie obrazu z tej aplikacji na urządzeniu mirrorlink jest niebezpieczne i może przyczynić się do spowodowania wypadku. W związku z tym na netflixie dźwięk działa, ale nie ma wizji, a nc+go w ogóle się nie uruchamia...ale myślę, że i z tym sobie za chwilę poradzę

Swoją drogą dziwne w takim razie, że działa YT :P
Ja problem mam już z głowy - czas na Was

Z pozdrowieniami!
Antyquariat