te sprężyny które mamy z Critem są naprawdębardzo komfortowe, nie wyobrażam sobie żeby inne obniżającące mogłyby być jeszcze bardziej miękkie
Tak to prawda, ale twardsze są jedynie H&R których na nasze drogi bym nie polecił :twisted: a Eibach jest tak komfortowy w yarisie, że można zaryzykować stwierdzenie że bardziej od orginala czyli jest ofertą dla tych co chcą mieć niżej bez utraty walorów komfortu.
Co do amorków zrobiłem koleiny tysiąc na koni sportach i to jest to :twisted: gdyby nie inni użytkownicy drogi to na trasie można nie hamować wcale, łuki które kiedyś leciałem 120-130 teraz wchodzę150 bez kropli potu na skroni i mam jeszcze zapas, ostatnio uratowały mi skóręi pozwoliły zmienić pas na szybko pokonywanym zakręcie, czego kiedyś nie mógłbym zrobić bo plener murowany, był uślizg ale pacjent jadący za mną całkiem niezłym autem nie miał tyle szczęścia i wyparkował w tył tego którego ja zdołałem ominąć.
Jednym słowem zbierajcie kasęna dobre amory z regulacją, i tu ważne, ta regulacja to nie bajer do lansowania się, ponieważ sportowe amory są dużo bardziej twarde i jeśli nie ma sięregulacji a dużo jeździ w max 2 osoby i nagle wsadzi 4 plus bagaż to auto całkiem inaczej jeździ, yaris jak ma załadowany tył to jeszcze lepiej trzyma siędrogi, problem pojawia sięjak jest pusty i ma twarde amorki z tyłu to zaczyna zamiatać tyłem jak RWD na zakrętach, i może sięokazać, że nie zdążymy zrobić kontry i zobaczymy skąd przyjechaliśmy, dlatego regulacja bardzo sięprzyda, mam ustawiony tył na 1/4; a przód na 1/2; , jak mam zamiar go załadować na dłuższą trasęto tył przestawiam na 1/2; ale gdybym zostawił tył na 1/2; i był pusty to któryś zakręt mogęzobaczyć z innej perspektywy. Od razu chcęuspokoić, że to, co piszędotyczy tylko ostrej i szybkiej jazdy, przy normalnym użytkowaniu takiego wózka na zakupy takich zabiegów nie ma potrzeby wykonywać. Koni sport tył mają regulowany w stary sposób, czyli bez pokręteł i wymaga to za każdym razem wyciągania amortyzatorów, ale spokojnie można to zrobić pod domem, bez podnoszenia auta i cudowania, wystarczy mieć dwa klucze 17 i imbus 6, roboty na 20 minut dla wprawnego usera.