Autor Wątek: Niedziałający pilot  (Przeczytany 1223 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline majkel

• Toyot Leżący
  • *
Niedziałający pilot
« dnia: 02 Maja 2017, 12:43:08 »
Cześć Wam,

Dwa dni temu Auris odmówił mi współpracy tzn. nie reagował na otwieranie z pilota. Wymieniłem baterię, ale problem niestety nie minął. Zero reakcji na pilota. Niestety nie mam przy sobie zapasowego.
Otworzyłem drzwi z kluczyka i tu zaskoczenie: alarm nie zaczął wyć. To normalne?
Próbowałem awaryjnego uruchamiania z instrukcji tzn. mocno wciśnięty pedał hamulca i pilot przyłożony znaczkiem do przycisku START. Nadal nic.

Chciałem dodzwonić się do serwisu, żeby dowiedzieć się czy z samym pilotem są w stanie coś stwierdzić, czy się rozkodował czy coś ale chyba dzisiaj nie pracują.

Macie jakieś pomysły, czy jestem w stanie cokolwiek zrobić na własną rękę dopóki nie dobiję się do serwisu? Ktoś miał podobny problem? Mi przytrafiło się to pierwszy raz i cieszę się, że akurat pod domem.......

Offline palec0

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Niedziałający pilot
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Maja 2017, 21:28:04 »
Miałem podobny problem, ale miałem drugi kluczyk, więc nie wiem czy alarm również przestał działać. Serwis dokonał bezpłatnie na nowo zaprogramowania kluczyka.   :-)

Offline majkel

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Niedziałający pilot / akumulator 12v
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Maja 2017, 10:54:27 »
Okazało się, że z pilotem wszystko było ok a problemem był rozładowany akumulator 12v...
Podpiąłem kable i uruchomił się od razu.

Trochę dziwne, bo samochód stał 3 dni, mrozów nie było i nie było niczego co mogło by go rozładować...

Także prawdopodobnie czeka mnie wymiana tego akumulatora, bo to pewnie fabryczny.

Teraz pytanie zakładając że faktycznie aku jest do wymiany: jaki powinienem kupić, podpowiecie jakieś parametry? Może coś sprawdzonego?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Niedziałający pilot
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Maja 2017, 21:02:24 »
Przecież masz napisane na AKU...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl