Mikelloo ogólnie polecam, jeżeli możesz sobie na to pozwolić (poczekać, dołożyć) kupić Priusa III - niższe opory przy prędkościach powyzej 100km/h (spalanie Pb Aurisa I HSD z autostardy 140km.h na wskaźniku, tempomat to 8l/100km PriusyIII robią to lepiej) w mieście i przy niższych prędkościach to praktycznie to samo co PIII.
Ad.1 Nie, ale/teoretycznie jest możliwość dołożenia autostartu (czekam na moduł) ale jest to rozwiązanie niefabryczne, docelowo przeznaczone dla PIII więc zobaczę czy będzie działać.
Ad.2 Nagłośnienie ogólnie dla mnie ocena 4/5

(wersja navi - bez JBL) pisałem już gdzieś na forum o tym: za dużo basów (mam skręcone na 0) i za mocne (tym samym ) "autopodbicie" przy wzroście prędkości (szumu). Nie wiem o czym piszesz ale może to nawiew na szybę nie głośnik pośrodku zależny od wersji klimatyzacji?!? Ja mam wysokie i średnie/niskie w drzwiach (2+2) i drzwi tył (1+1).
Ad.3 W AurisI jest isofix (standard w EU chyba od produkcji 2004 w każdym aucie).
Ad.4 Nie. Jest fajnie , przestronnie i ogólnie więcej miejsca i przestrzeni niż w PIII i innych porównywalnych autach (moje odczucie) i wcale nie jest wysoko.

Ad.5 Tak to ten sam układ: 1.8 2ZR-FXE Ct200h = Prius III = Auris I (C-HR i Prius v chyba też

)