Autor Wątek: Najbardziej narazone obszary na rdzę  (Przeczytany 2338 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline razner

• Początkujący
Najbardziej narazone obszary na rdzę
« dnia: 28 Maja 2017, 20:38:07 »
Najbardziej narażone obszary na rdzę w III generacji. Czego szukać przed kupnem?

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
Odp: Najbardziej narazone obszary na rdzę
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Maja 2017, 21:59:45 »
Progi, tylne kielichy, tylna belka, wnęki w bagażniku, ranty drzwi, rant dachu nad szybą czołową.

Offline imt579

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Czerwca 2017, 12:24:14 »
Toyoty z tych lat miały także problemy z belką przednia oraz jej mocowaniem. Jeśli chodzi o rdze to oczywiście korozja rurek hamulcowych.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Czerwca 2017, 13:20:06 »
Toyoty z tych lat miały także problemy z belką przednia oraz jej mocowaniem

Rozwiń, bo ciekaw jestem tych problemów.
3VZ.pl

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Czerwca 2017, 13:31:32 »
Może koledze o tylną belkę chodziło?

Offline imt579

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Czerwca 2017, 19:39:04 »
Toyoty z tych lat miały także problemy z belką przednia oraz jej mocowaniem Rozwiń, bo ciekaw jestem tych problemów.

Miałem na myśli sanki przedniego zawieszenia, lubią korodować, wytłoczenia w kształcie kielicha znajdujące się obok amortyzatora do których mocowane są sanki.

Mówię oczywiście o toyotach z tamtych lat produkcji. Miałem do czynienia z toyotami takimi jak starlet w nich korodowało tylko i wyłącznie to co obite i lekko ranty tylnych nadkoli, corolla e10 w zależności od stanu zaniedbania... te bardziej zadbane na progach i nadkolach z tyłu, czasem w okolicach listwy na drzwiach oraz na ich rantach, gorsze zaś miały już rdzę na podwoziu w miejscu mocowania tylnej belki w podłodze w okolicach gumowych korków za kołami tylnymi tak że piasek zbierał się w schowku na lewarek dziury w sankach.
Cariny E korodują podobnie jak corolle i bardzo często po wymianie szyby korodowały nad szybą przednią chyba jedno z najgorszych możliwych miejsc oraz w miejscu mocowania sanek które opisałem wyżej. Celice VI za kołami tylnymi. Jeśli chodzi o moje camry to od roku nie pojawiło się ani jedno ognisko korozji, jedynie jakieś minimalne na podwoziu co było wcześniej tego nie wiem bo auto było całe malowane :) Mowa o moich autach które oglądałem na kanale.
Przez moje ręce przewinęło się kilkanaście Toyot z lat 1992-1999 oglądałem w sumie pewnie z 40 tych samochodów w realu. Jeśli na pierwszy rzut oka znajdziemy jedno poważniejsze ognisko korozji to po 20 minutach oględzin znajdziemy ich znacznie więcej.
W cenie minimalnie 4000zł jest szansa znaleźć toyotę w dobrym stanie ale czy bez grama rdzy??? moim zdaniem zdecydowanie nie.
W cenie 1000zł przy odrobinie szczęścia można kupić toyotę która koroduje w najlepsze ale sprawnie dowiezie nasz tyłek na drugi koniec Polski jednak odradzałbym taki zakup.
« Ostatnia zmiana: 17 Czerwca 2017, 20:19:48 wysłana przez imt579 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl