Autor Wątek: Jak wygląda zabezpieczenie przed rdzą  (Przeczytany 22264 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kocur

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Jak wygląda zabezpieczenie przed rdzą
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Czerwca 2017, 21:16:17 »

Wysłany przez: Robsajson
« dnia: Dzisiaj o 09:37:53 »

Umieść cytat

Kumpel rozbierał ostatnii dwie Yariski 2007 i 2008 rok. Stojący obok Golf IV był w lepszej kondycji blacharskiej niż one.Rude elementy zawieszenia, układ wydechowy i podłoga z przodu pod wykładziną. Niedługo po zakupie nowego auta, trzeba będzie odrazu konserwować całość.

Czy to może być odpowiedzią na rdzawy nalot na szynę/prowadnicę lewego fotela kierowcy w mojej Yaris 2008 rok 1.3 benzyna?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Czerwca 2017, 22:15:12 »
Ja w mojej poprzedniej Toyocie dopiero po 9 latach dostałem od znajomego konserwatora info że za rok pasuje zrobić konserwacje ;) Auris 08'. Dużo do rzeczy mają też warunki i przechowywanie samochodu. Mycie spodu po zimie i broń boże garażowanie w cieple :D

Offline Robsajson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Czerwca 2017, 22:47:58 »
Czy to może być odpowiedzią na rdzawy nalot na szynę/prowadnicę lewego fotela kierowcy w mojej Yaris 2008 rok 1.3 benzyna?

Pordzewiałe mocowania foteli i szyn to od 95 roku nic nowego i Toyota przez 25 lat nic z tym nie zrobiła.

MMZabrze

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Czerwca 2017, 08:21:22 »
Sorki chłopaki, ale wciąż przytaczacie przykłady samochodów w przedziale wiekowym 10-7 lat, ale wtedy jeszcze coś się starali. Teraz już liczą centy i do tej pory tak złe nie było. Nikt mi nie powie, że w latach 2005-2010 już wypuszczali z taka powłoka jak dziś. Przecież już dziś wychodzą kwiatki w Yarisach skorodowanej podłogi, że przeglądów nie przechodzą (w autach 6-8 letnich, a były zdecydowanie lepiej zabezpieczone ). Nie liczyłbym na wspaniałomyślność producenta, że Wam to wyremontuje, musicie dojrzeć do tego, że za pięć lat zostaniecie z dość dużym problemem, a wózki Nasze będą omijane z daleka w komisach (znany już kilka marek). Dla osób, które wydanie 80-120 tys to jak splunięcie to pestka, ale dla ludzi jak ja gdzie wózek jest warty co roczny dochód to już nie jest do śmiechu. Ja już się wyleczyłem z Toyoty, a szkoda bo nawet fajne te wozidełka robią ☹

Offline cudetlu

• Początkujący
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Czerwca 2017, 08:28:10 »
Ja miałem sporą korozję w mojej Toyocie właśnie pod dywanikami (moje auto ma 6 lat), ale w sumie nie było najgorzej :)

MMZabrze

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Czerwca 2017, 08:55:10 »
Ooo piszesz w aucie 6 letnim i to pod wykładzina, teraz nie malują wcale w środku, pod spodem tylko to co widać na zewnątrz, więc nie ma co się łudzić, że jakoś to będzie. Ja uważam, że ludzie tacy jak ja, którzy kupili auto na 5 letni kredyt nie maja szans na odzyskanie jakichkolwiek godziwych pieniążków za auto po wykupie. Dolicza do kolejnego kredytu i dług rośnie ☹. Trzeba było sobie kupić Audi A2 😂😂😂

Jest jedna możliwość : kupić, rozebrać do śrubki, poprawić, pomalować  i cieszyć się zabawka... hmmm powinni sprzedawać jako KitCar do samodzielnego montażu jak IKEA 😂
« Ostatnia zmiana: 08 Czerwca 2017, 09:00:46 wysłana przez MMZabrze »

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #21 dnia: 08 Czerwca 2017, 21:54:44 »
Ja już się wyleczyłem z Toyoty
Tylko uważaj z kolejnym wyborem... Opla przejęli Francuzi, VAG walczy o życie ale coraz marniej to wygląda, codziennie słychać o nowym mieście, które wprowadziło zakaz wjazdu diesli...

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #22 dnia: 08 Czerwca 2017, 21:57:47 »
Niby do których miast nie można wjeżdżać dieslami ?

MMZabrze

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 08 Czerwca 2017, 21:57:55 »
Tu masz racje ... kurczę nie ma co kupić. Gdzie nie spojrzysz to partactwo. Może się za odrestaurowanie czas zabrać 😂😂😂

MMZabrze

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 08 Czerwca 2017, 22:02:36 »
Mowa pewnie o diesel-ach poniżej normy euro 4 to faktycznie połowa miast w Niemczech ma szlabany zamknięte. Nawet Fiat Stilo 1,9 Jtd już ma zakaz ☹ , a stary nie jest jak na polskie normy 😛

MMZabrze

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 08 Czerwca 2017, 22:07:57 »
Zbig, jeszcze mam nadzieje, że Ampera będzie Ok. Jestem ciekaw.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #26 dnia: 08 Czerwca 2017, 22:32:35 »

Offline Robsajson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 08 Czerwca 2017, 23:21:17 »
Mowa pewnie o diesel-ach poniżej normy euro 4 to faktycznie połowa miast w Niemczech ma szlabany zamknięte. Nawet Fiat Stilo 1,9 Jtd już ma zakaz ☹ , a stary nie jest jak na polskie normy 

Objechałem cały Berlin i Potsdam kilkukrotnie Mondeo II 1,8 TD z czerwoną naklejką na szybie i jakoś nikt się nie doczepił.Auta tam jeżdżące niejednokrotnie bardziej kopciły niż mój dziadek.Nie wpadajmy w paranoję.

MMZabrze

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 09 Czerwca 2017, 00:20:08 »
Czyli uważasz, że skoro Ciebie nie zatrzymali i nie dali Ci 45 Euro kary za 1 przewinienie to znaczy, że nie należy się przejmować???
Ja rozumiem, że przepisy można łamać, ale Ty podpowiadasz, że należy ZONE całkowicie olać, bo inne bardziej kopcą  :shock:

Fakt jest jeden: zielona plakietka na szybę i można jeździć, jeżeli mamy starsze diesle musimy założyć PDF. (Jak wprowadzą niebieską to tylko silniki Euro 6 wjadą) Kolega Robsajson pewnie półżartem proponował olać ekologię i proponuję zakończyć dyskusję, bo to nie na temat rdzy w Aurisiach.

Offline Robsajson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 09 Czerwca 2017, 00:32:41 »
Tak masz rację. Rdza to jedno a ekologia to drugie.
Co do tego drugiego, po Berlinie jeździ dużo  kopcących gratów a jednak tamtejsza policja nic z tym nie robi.
Wizja eko stref jest bardzo mocno przekoloryzowana w innych krajach.Przepisy i kary są ale ich egzekwowanie to już inny temat.
Volvo już sie wycofuje z produkcji i montażu silników diesla.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl