Autor Wątek: wady RAV4 hybrid..  (Przeczytany 105295 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: wady RAV4 hybrid..
« Odpowiedź #30 dnia: 15 Sierpnia 2017, 21:48:59 »
Więc wniosek prosty - dużo robisz, a mało jeździsz... <taniec>
To tak jak zakonnik udziela nauk przedmałżeńskich... <zalamka>
Taka dygresja po długim weekend'zie

Offline Hiker

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 15 Sierpnia 2017, 21:50:17 »
Generalnie jestem z rav4 benzyna AWD mega zadowolony po przejechaniu 8 tys km. Ale skoro wątek o wadach to dorzucę swoje 2 grosze: szyby w drzwiach bocznych nie domykają się automatycznie po zamknięciu auta z pilota. Chyba, ze można to gdzieś ustawić? Wydaje mi się ze w instrukcji o tym nie było, ale mogę się mylić. Pozdrawiam

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 15 Sierpnia 2017, 23:12:45 »
Można to ustawić przez kabel (ASO lub samemu TechStream'em) ale przyczyna tego leży w regulacjach unijnych odnośnie bezpieczeństwa, wiec to nie wina Toi... ze tak jest.

Offline WIT

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 21 Września 2017, 13:37:03 »
A mi najbardziej brakuje w kompie After Start informacji o przejechanym dystansie. Jest czas, jest średnia, jest średnie spalanie, a przejechanego dystansu niet....
Wiem, że jest Trip A i B, ale przydałoby się.... Tak samo z opcją After reset i After Refuel - wszędzie nie ma przebiegu, trzeba samemu pilnować kasowania Trip A czy B....

Offline Marcinos44

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #34 dnia: 21 Października 2017, 13:17:39 »
Po przejechaniu ok 10000 km raczej zadowolony. Jednak za takie pieniądze oczekuje się od samochodu czegoś więcej, konkurencja bardziej się postarała .
Face lifting nie objął wnętrza samochodu, które trąci myszką. Brakuje mi :
- automatycznego otwierania wszystkich szyb, domykania ich z kluczyka 
- brak automatycznego wyłączania ogrzewania tylnej szyby
- brak automatycznego włączania tylnej wycieraczki przy jeździe do tyłu podczas deszczu
- brak nawiewów z tyłu
- brak gniazda zapalniczki w bagażniku
- brak oświetlenia  schowka u pasażera
- brak podświetlenia przycisków sterowania szybami
- brak średniego spalania po przejechaniu określonego dystansu - twarde zawieszenie
Na chwile obecną tyle.

Offline ko20

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 27 Marca 2018, 08:47:04 »
Ja niniejszym do wad Rav4 hybrid zaliczam podatność na kradzieże   :-( :wallbash: Następne auto bedzie z GPSem i jakimś niestandardowym odcięciem zapłonu jeśli jest to wogóle możliwe.

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #36 dnia: 27 Marca 2018, 10:45:46 »
Ukradli. Masz jakieś przemyślenia, gdzie błąd, jak to się stało?

Offline ko20

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 27 Marca 2018, 10:58:23 »
Ukradli. Masz jakieś przemyślenia, gdzie błąd, jak to się stało?
Nie ma błędu. Zostawiony pod blokeim na 30minut.
Według policji fabryczne zabezpieczenia to oni obchodzą w 10sekund. Wsiadają jak w swoje. Jadą za Tobą i jak zostawisz auto w sprzyjającym miejscu na 2minuty to go biorą. Jak na Ciebie padnie, to nie masz niestety wiele do zrobienia.

Policjant twierdził, że póki co nadal się boją śledzenia GPS. Są rózne te GPS, różne systemy nie wszystko potrafią zagłuszyć i rozpracować, wiec ukradziony samochód odstawiają na nierzucający się w oczy parking, względnie niedaleko od miejsca kradzieży, i czekają czy ktoś po niego nie przyjedzie. GPS montowane fabrycznie w znanym im miejscu są, ale jakby ich nie było bo bardzo szybko go rozmontują.

Według policjanta, nawet jak namierzą auto z GPS, to firmy w leasingowe w 100% każą odcholować auto, a nie użyć go jako przynęty na złodzi gdy już po nie wrócą  Osoby prywatne sporadycznie się na taką akcje zgadzają, więc nie mogą ich w ten sposób wyłapać. Zresztą złodzieje wyłapani względnie szybko wracają na wolność. Tudzież, jak podawał przykład, skazali jednego na 9 miesięcy, to potem przez pewien okreś dzień w dzień gineło....9 samochodów. Taki sweet revenge :-(

Przemyślenia w poprzednim poscie. GPS zainstalowany w niestandardowym miejscu, plus jeśli to się w hybrydzie da zrobić, niestandardowe odcięcie zasilania.

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #38 dnia: 27 Marca 2018, 11:08:10 »
Współczuję koledze oczywiście.  :hug:
A kluczyk noszony na wierzchu, czy w specjalnym pokrowcu zagłuszającym?

Offline Marcs

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 27 Marca 2018, 19:44:35 »

A można wiedzieć w jakiej dzielnicy? Bo domyślam się że Warszawa. Znajomy stracił na Białołęce w lutym  :-(

Offline ko20

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 27 Marca 2018, 21:10:54 »

A można wiedzieć w jakiej dzielnicy? Bo domyślam się że Warszawa. Znajomy stracił na Białołęce w lutym  :-(
Anin. Fakt, że ostatnie bloki przed lasem, ale parking z 30-40 samochodami, wiec o tej porze co pare minut jakiś samochód się tam kręcił. Według policji to sekundy potrzeubują.
Na tzw "walizke" mnie nie zrobili, bo koło mnie nikogo nie było. W następnym na 100% będzie zdezaktywowany dostęp bezkluczykowy. Fakt żę toto wygodne, ale nie warte późniejszego stresu i straty.
Zgaduje że dostęp bezkluczykowy za każdym razem wysyła inny kod, wiec oni nie mogą se gdzieś kodów przechwycić i przechować do późniejszego wykorzystania. Choć może się myle. Jak to zrobili tego nie wie nikt.

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #41 dnia: 28 Marca 2018, 13:22:24 »
Na tzw "walizke" mnie nie zrobili, bo koło mnie nikogo nie było. W następnym na 100% będzie zdezaktywowany dostęp bezkluczykowy. Fakt żę toto wygodne, ale nie warte późniejszego stresu i straty.
Zgaduje że dostęp bezkluczykowy za każdym razem wysyła inny kod, wiec oni nie mogą se gdzieś kodów przechwycić i przechować do późniejszego wykorzystania. Choć może się myle. Jak to zrobili tego nie wie nikt.
A czy często tam stawiałeś go,  czy pierwszy raz tam pojechałeś w to miejsce?
Bo jak zwęszyli Cię na trasie, to miałeś ogon.
Miałeś na niego pełne ubezpieczenie?
A kamery?
« Ostatnia zmiana: 28 Marca 2018, 13:28:29 wysłana przez animuss »

Offline ko20

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 28 Marca 2018, 17:31:37 »
NIe stawałem tam regularnie. PAre razy do roku na pół godziny. U księgowego byłem.
Mogłem mieć ogon. Któż to wie. Żadnych kamer tam nie ma. Ubezpieczenie jest pełne. Wiec tragedii nie ma. Ale stres, bieganie i jakaś tam strata finansowa zawsze będzie.

Offline jeryf

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 28 Marca 2018, 17:47:42 »
A dodatkowe zabezpieczenie w postaci karty proxy spiętej z immobilizerem miałeś? Zastanawiam się czy to w jakiś sposób pomaga, bo co kilka sekund jest sprawdzane czy jest ona w samochodzie i co będzie jak samochód bez kluczyków odjedzie, czy immobilizer zablokuje samochód. Chciałem przetestować u siebie co wtedy będzie, tylko się boje Żr zablokuje mi furmankę i będzie zabawa z laweta do serwisu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline ko20

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 02 Kwietnia 2018, 14:05:25 »
A dodatkowe zabezpieczenie w postaci karty proxy spiętej z immobilizerem miałeś? Zastanawiam się czy to w jakiś sposób pomaga, bo co kilka sekund jest sprawdzane czy jest ona w samochodzie i co będzie jak samochód bez kluczyków odjedzie, czy immobilizer zablokuje samochód. Chciałem przetestować u siebie co wtedy będzie, tylko się boje Żr zablokuje mi furmankę i będzie zabawa z laweta do serwisu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie miałem karty proxy. Ale to żadne zabezpieczenie skoro złodziej może się wpiąć w kopmuter i odpalić z pominięciem immobilizera. I 7 kart nie pomoze.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl