Autor Wątek: wady RAV4 hybrid..  (Przeczytany 105305 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline skorek

• Toyot Leżący
  • *
Odp: wady RAV4 hybrid..
« Odpowiedź #120 dnia: 18 Października 2018, 08:44:24 »
W wersji bez kamer 360 jest inaczej - na grafice na pewno nie ma RAV4. Potwierdza to tylko tezę, że koncernowi Toyota nie zależy na dopracowaniu infotainmentu Toyota Touch 2. Zastanawiam się czy jako użytkownik auta, które jest jeszcze przez ponad dwa lata na gwarancji coś mógłbym z tym zrobić. Macie jakieś pomysły?

RAV4 Selection 4x4 rok modelowy 2018 - Octavia jak nic, nawet wyprofilowanie na masce na logo Skody jest. Jak mogli coś takiego wsadzić? Omyłka czy celowo?
Auris Touring Sport Hybrid, RAV4 Selection Hybrid 4x4

Offline skorek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #121 dnia: 18 Października 2018, 08:52:56 »
brak wyświetlania sms w iphone 6
Zrób tak jak pisze kolega  Milos i wszystko będzie ok.

Nie działa pomimo włączenia powiadomień. IOS zawsze mam zaktualizowany, włącznie z ostatnią aktualizacją. Dołączyłem internet, też nic (nawiasem mówiąc to te aplikacje do niczego się raczej nie przydają).
Kilka miesięcy temu pojawiały się sms przychodzące w trakcie jazdy, ale nie wczytywały się już otrzymane.  Po wyłączeniu silnika znikały.
Jakiś czas temu wyrzuciło mi książkę adresową, po usunięciu iphona i ponownym sparowaniu wyświetla się tylko książka i historia połączeń, zero sms.
U żony w Aurisie taka sama sytuacja - iphone 6 -  tylko książka zero sms. IOS zaktualizowany do najnowszego.

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
« Odpowiedź #122 dnia: 18 Października 2018, 09:21:48 »

Kilka miesięcy temu pojawiały się sms przychodzące w trakcie jazdy, ale nie wczytywały się już otrzymane.  Po wyłączeniu silnika znikały.

Tak to właśnie ma działać, system jedynie wyświetla SMS przychodzące ale ich nie przechowuje ani nie wczytuje starych sms z telefonu. Średnio jest to przydatne ale nic więcej w tym zakresie TT2 nie oferuje. Jeśli to u ciebie działało ale przestało to może zobacz, który telefon jest w danym momencie sparowany z systemem. U mnie jest 5 iPhonów w domu, w tym chyba 3 skojarzone z systemem Toyoty więc jak do samochodu jednocześnie wsiądzie te 3 osoby z iphonami w kieszeni z włączonym BT to system Toyoty łączy się z pierwszym lepszym i dopóki nie sprawdzisz w ustawieniach TT2 to nie wiesz z którym się połączył. Poza tym możesz różne telefony połączyć jako odtwarzacz muzyki po BT, hot spot i telefon, który korzysta z zestawu głośnomówiącego. Do każdej z tych trzech funkcji możesz w systemie wybrać inny telefon. SMS na ekranie TT2 wyświetlają się z tego, który jest podłączony do zestawu głośnomówiącego.
My Toyota is Fantastic :)

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #123 dnia: 18 Października 2018, 09:24:38 »
Po to wciskać, że w trybie normalnym gaz jest gumowy, co przy tej masie i gabarytach ma znaczenie, a czasem przy wyprzedzaniu te 0,8 s opóźnienia przez gumowy pedał  to naprawdę dużo. Parę osób też o tym pisało.

No to pozostaje pogodzić się z trochę wyższym spalaniem i jeździć cały czas w trybie Sport jeśli na jakiejś trasie chcesz pojechać trochę dynamiczniej bo ewidentnie nie jest to pomyślane jako dopalacz aktywowany przed samym wyprzedzaniem ;)

Offline skorek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #124 dnia: 18 Października 2018, 09:33:28 »

Tak to właśnie ma działać, system jedynie wyświetla SMS przychodzące ale ich nie przechowuje ani nie wczytuje starych sms z telefonu. Średnio jest to przydatne ale nic więcej w tym zakresie TT2 nie oferuje. Jeśli to u ciebie działało ale przestało to może zobacz, który telefon jest w danym momencie sparowany z systemem. U mnie jest 5 iPhonów w domu, w tym chyba 3 skojarzone z systemem Toyoty więc jak do samochodu jednocześnie wsiądzie te 3 osoby z iphonami w kieszeni z włączonym BT to system Toyoty łączy się z pierwszym lepszym i dopóki nie sprawdzisz w ustawieniach TT2 to nie wiesz z którym się połączył. Poza tym możesz różne telefony połączyć jako odtwarzacz muzyki po BT, hot spot i telefon, który korzysta z zestawu głośnomówiącego. Do każdej z tych trzech funkcji możesz w systemie wybrać inny telefon. SMS na ekranie TT2 wyświetlają się z tego, który jest podłączony do zestawu głośnomówiącego.

Nie do końca w Androidzie (Sony Xperia X) wciągało wszystkie SMS archiwalne + możliwość pisania SMS (na postoju) lub użycia szablonu wiadomości.
W każdym samochodzie u mnie jest sparowany tylko jeden telefon (stałego kierowcy) i zero SMS. Może to problem z iphone 6 i w przypadku wyższego modelu będzie OK?

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #125 dnia: 18 Października 2018, 09:37:42 »
Nie wiem, ja mam 6S i u mnie bez problemu wyświetlają się w trakcie jazdy smsy z telefonu w danej chwili połączonego z TT2 a o pozostałych funkcjach jak wczytywanie archiwum czy możliwość odpisywania na SMS z poziomu systemu Toyoty szczerze mówiąc pierwsze słyszę.

Jeśli chodzi o problemy z samym wczytywaniem SMS to stawiam na to, że po którejś aktualizacji iOS coś się tu pokiełbasiło. Może po kolejnej znów zacznie działać ale gwarancji nie ma. Ja też miałem problem z którąś funkcją w systemie Toyoty, nie byłem w stanie znaleźć rozwiązania a zaczęła nagle działać po kolejnej aktualizacji iOS. W tej chwili nie pamiętam już o co chodziło bo było to jeszcze w Verso.
« Ostatnia zmiana: 18 Października 2018, 09:43:52 wysłana przez Milos »

Offline skorek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #126 dnia: 18 Października 2018, 09:41:41 »
Nie wiem, ja mam 6S i u mnie bez problemu wyświetlają się w trakcie jazdy smsy z telefonu w danej chwili połączonego z TT2 a o pozostałych funkcjach jak wczytywanie archiwum czy możliwość odpisywania na SMS z poziomu systemu Toyoty szczerze mówiąc pierwsze słyszę.

wersja Selection, TT2&GO
Po wejściu w okienko wiadomości są opcje m.in. wysłane i napisz, ale przy iphone 6 nie są podświetlone jako dostępne.
Przy Sony śmigało bez problemu. W serwisie powiedzieli, że to problem Appla.

Offline ko20

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #127 dnia: 18 Października 2018, 13:34:04 »
O matko jedyna, po coś Ty ten samochód kupił?
Wątek dotyczy wad samochodu zaobserwowanych w trakcie użytkowania, więc nie wiem z czego wynika twoje pytanie?
Bez urazy. W trakcie uzytkowania? Musiałeś poużytkować samochod, żeby zauważyć że
 - nie ma CD,
 - w bagażniku wystaje ta śmieszna/dziwna pólka?
 - że głośniki grają tragicznie a radio nie ma DAB+?
 - że żeby przyciśk sport nacisnąć trzeba się wręcz przychylić?
 - że nie ma doświetlania zakrętów
 - na jazde próbna nie pojechałeś, że nie wiedziałeś jak słychać eCVT?
 - i wiele innych z Twojej listy.

To są rzeczy napisane w katalogu lub do zauważanie jak w samochód wsiądziesz w salonie lub przejedziesz 500m. Przez internet auto kupowałeś że tego nie zauważyłes? Równe dobrze mógłbyś napisać, żę pojezdziłeś i zauważyłeś że nie ma 400KM :-/

To że nie ma CD to jest rzecz binarna. Ale czy głośniki grają dobrze czy nie, to rzecz subiektywna. Skoro grają źle i Ci na tym zależy to nie kupujesz. Ja z taką listą wad auta bym nie kupił.

Offline ko20

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #128 dnia: 18 Października 2018, 13:39:38 »
Ale ja nie mówie, że kolega podał nieprawdziwe informacje. Tylko to, że ja bym nie kupił samochodu z taką długą listą rzeczy mi nieodpowiadajacych.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #129 dnia: 18 Października 2018, 13:43:43 »
To więc nie kupuj i po kłopocie

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka

Offline ko20

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #130 dnia: 18 Października 2018, 14:02:39 »
Ale ja kupiłem i jestem zadowolony. Kupując wiedziałem, że "nie mam tam CD".

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #131 dnia: 18 Października 2018, 17:49:49 »

Jak też kupiłem, jestem zadowolony. Nie zwracałem uwagi na audio bo nie słucham muzyki :-) Inne wady widziałem i uznałem za nieistotne, albo że się przyzwyczaję np. ergonomia.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #132 dnia: 19 Października 2018, 17:20:37 »
Powiem wprost to że ktoś podał tyle niedogodności w tym wozie to trzeba było mocno zastanowić czy warto kupić za 158 tys.zl? Są inni konkurenci które oferują w takim wyposażeniu?

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #133 dnia: 19 Października 2018, 21:16:48 »
Powiem wprost to że ktoś podał tyle niedogodności w tym wozie to trzeba było mocno zastanowić czy warto kupić za 158 tys.zl? Są inni konkurenci które oferują w takim wyposażeniu?

Nie warto, lepiej dołożyć ze 200tys i kupić coś premium.

Offline skorek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #134 dnia: 19 Października 2018, 23:11:25 »
Te wszystkie wady, to są tak naprawdę rzeczy drobne, pierdoły, a nie zaawansowane rozwiązania technologiczne, że trzeba za nie wydawać kilkadziesiąt tysięcy złotych, żeby kupować markę premium. Jak ktoś pisał, w samochodach niższej klasy niektóre są w standardzie. Rozumiem, że np. brak wyścielenia materiałem górnego schowka między siedzeniami też wam nie przeszkadza i to jak słychać że w czasie jazdy monety, długopisy się przesuwają. W rav4 III gen to było, teraz nie ma. I co mam tego nie zauważać, i mówić że moje auto jest za..ste, i udawać że tego nie widzę i nie słyszę, b wiedziałem, że nie ma przed zakupem?. Taka pierdoła, dzięki której Toyota zaoszczędziła 5 centów w każdym samochodzie, która była w III gen, a nie w jest w IV gen, świadczy, że koncern oszczędza, kosztem banalnych i podstawowych rzeczy w tych czasach.
Natomiast zauważyłem dziwne zjawisko - fanatyzmu marki - wszystko Ok, nie widzę, nie zauważam, nie krytykuję.
Oczywiście oglądaliście samochód w salonie kilka godzin włącznie z chodzeniem na kolanach i zaglądaniem pod spód z z użyciem szkła powiększającego i szwagra, każdy schowek, zakamarek, władowaliście walizki, narty, nawet belki na relingi i bagażniki z 4 rowerami. A aplikacje - przecież to czysty kretynizm jakie są - zero pragmatyzmu - a to auto ma być praktyczne - też sprawdziliście - są super, każda się przydaje i nie narzekacie bo nie ma na co. Nie słucham muzyki to mi brak CD nie przeszkadza - ale Ja słucham i inni też, i to mi przeszkadza i to,  że w wersji za 158 k w "wypasie" Selection nie było możliwości dorzucenia odtwarzacza CD mimo że z instrukcji wynika, że taka opcja c CD jest tak jak i z DAB+. Wiedziałem, że nie ma, pomyślałem że będę przegrywał płyty na pendrive, że przywyknę, że się da - ale się nie da, bo czasu brak, bo dzieci, bo człowiek zmęczony. A koncern oszczędza na modelach na Polskę, bo nie ma możliwości dołożyć CD, nie ma DAB+, nie ma ośmiewanego zegarka za 1 USD. I ten zegarek - moje córki z podstawówki po wejściu do samochodu zadały pierwsze pytanie - gdzie zegarek? No ale w tylu stekach tysięcy sprzedanych rav4 brak zegarka to oszczędność kilkuset tysięcy dolarów dla kocernu. Widziałem, że zegarka nie ma, że się przyzwyczaję, że go nie ma, ale brakuje k..a zegarka na środku,  dla pasażerów, między zegarami keirowct pasażer nie widzi. Wam nie przeszkadza bo widzieliście wcześniej, że nie ma, więc ma nie być i jest super. Zero wad, potrzeb zmian, krytycznych komentarzy. Teraz mówić nie wolno, że przeszkadza.
Naprawdę fanatyzm marki. Będziecie nimi jeździć ze 25 lat, takie są zaj...ste, nic nie wiedzę, nie słyszę , nie mówię. Bezkrytycznie, fanatycznie.
To moja 3 Toyota, druga RAV4, każda od nowości, mam porównanie i do innych samochodów, ale świadomymi konsumentami to nie jesteście.
Amen

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl