Ja zmieniłem fabryczne radio na radio z blututem, lecz do tego celu zakupiłem cały ten plastik w który wchodziło stare radio.
Kupiłem gotowy plastik z półeczką na ebayu i podmieniłem, trochę na trytki to spiąłem, bo ten nowy plastik nie miał wszystkich otworów na śruby.
Radio podpiąłem za pomocą przejściówki toyota-ISO, którą również zakupiłem na wspomnianym ebayu
Demontaż starego radia przeprowadziłem na podstawie tego filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=H17wTcpkNLoAkurat mi podpasował ten filmik bo mam wersje angielską
Trzeba uważać przy wyjmowaniu obudowy akwarium, żeby nie pourywać zaczepów
całość wygląda o tak:

Troche nierówna szpara, jak mówiłem ta obudowa ma mniej otworów na śrubki (chyba nie ma ich wogóle, tylko się wciska ale nie pamiętam) i dociągnąłem to na trytkę, kupiłem sobie plastik bez popielniczki i z otworem na gniazdo zapalniczki pośrodku.
Musisz jeszcze sprawdzić jakie masz złącze anteny w swoim radiu i czy będzie pasować to do tego z yarisa - moje nie pasowało i nie mam na razie anteny.
Do radia podłączyłem rózniwż mikrofon i podwiesiłem go przy lampce oświetlenia - niestety, coś nie działa bo jak z kims rozmawaiam to mimo ciszy w aucie rozmówca słyszy jakies trzaski, ale to chyba wina radia, bo w poprzednim aucie i na innym mikrofonie było to samo.