Przed chwilą wymieniłem. Nie odkręciłem podszybia bo....nie mogłem zdjąć ramienia wycieraczki....Ale podparłem plasik śrubokrętem i w zupełności wystarczyło. W linku poniżej fotki świec po przejechaniu na pewno 62 tyś. km. na LPG (pomijam odpalanie na Pb). Auto kupiłem jak miało 105tyś. - obecnie 167tyś. Kiedy były wymieniane świece wcześniej to na 100% nie wiem ale zakładam że skoro było ASO to chyba przy 90tyś wymienili

. Przejściówki z jakich korzystałem widać na zdjęciach, krótka, długa, kardan i nasadka 14mm do świec. Świece wyciągałem takim warsztatowym magnesikiem elastycznym. Krótka przedłużka mogłaby być ze 2cm dłuższa a ta dłuższa z 2cm krótsza to byłoby idealnie

. Przykręcone 20Nm. Przypominam: mój samochód AURIS I HSD 2011r. Instalacja STAG bez lubryfikacji.
Poniżej link do zdjęć:
https://goo.gl/photos/VV4hDsMbPUTZ5Rrs6I zdjecia tak na szybko. Pierwsza od lewej to nr 1 od lewej w silniku (od korka wlewu oleju). Jakby mógł się wypowiedzieć ktoś kto się na tym zna? W/g mnie ok, może widać lekką glazurę i chyba były za mocno dokręcone - na każdej porcelance przedmuch/przepalenie...?

Proszę o opinie: